Страница 11 от 119 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Re:Diva FullHD Multimedia player

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @dsp -> аз чаках този релийз на руснаците заради optware поддръжката, но те ни изненадаха по-рано ...
    Точно този може да е и без optware, обаче, доколкото разбирам... не че съм гледал внимателно, но щеше да го пише... скоро и това ще стане, предполагам, но дано да се светнат и да го направят да не е сама за оригинален райън.

П.С. извинявам се за двата поста един след друг...

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@dsp -> и аз не виждам инфо да е optware съвместим, но ще тествам разбира се ...

На сайта на Woxter -> http://www.woxter.com/ тече време до някакъв Countdown for the Grand Opening ... какво имат в предвид ще видим след 3 дена

А за поредните постове просто с "редактирай" си пиши в предния

4. Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от Hell
    @kamkam -> а като уголемиш шрифта нали се променя и дебелината му, пробвай и виж дали ще ти хареса ... и напиши с кой фирм си.
    Не е въпроса да се уголемява шрифта, а да бъде по дебел. Пробвал съм всички възможни фърмуери и навсякъде е един и същ.

5. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@kamkam -> ами трябва да се смени във фирма тогава, но сега това е най-малкия проблем, то всичко друго е наред ... Другото което се сещам е, че ако стане по-дебел шрифта ще се промени броя на символите за ред (ще станат по-малко), оттам и броя на вертикалните редове (ще станат повече), а това може вече да е проблем !

6. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Re:DIVA FullHD Multimedia player

Здравейте! От тази вечер и аз се сдобих с Diva-та.Искам да попитам къде може да следя за ОБНОВЯВАНЕ и кой е последния Firm за да го обновя?

7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

По принцип на сайта на вносителя - Дейзи , но имали проблеми и засега новата информация се публикува в този форум !

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
    Здравейте! От тази вечер и аз се сдобих с Diva-та.Искам да попитам къде може да следя за ОБНОВЯВАНЕ и кой е последния Firm за да го обновя?
    Отиваш на отговор №130. Там е линка към последният излязъл фирм. Разликата с предишния, основно се изразява в това, че радиото вече работи.

Имама предложение към модераторите: Преместете линковете за версиите на фирма на първа страница на темата, докато от Дейзи си оправят сайта.

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

И ето малко резултати от слагането на последния фирм за Плейон !

1. Да са живи и здрави братята Руснаци, по специално Lossless !
    2. Всичко работи, даже и YouTube (а при холандците не) !
    3. Има 1080р 24Hz във Видео сетъпа
    4. Има опция 16:10
    5. Разпъването на екрана от сетъпа е вече и в хоризонталната равнина
    6. В Аудио сетъпа има опция HDMI LPCM Multichannel (в нашият последен фирм го имаше също)
    7. Поддържа DTS-HD MA & Dolby Digital Plus pass-through но като LPCM (имаме го също)
    8. Има опция в сетъпа R/RW Autoplay - каквото и да означава това, може би за Ext USB DVD да става въпрос ...
    9. Вече има NFS поддръжка
    10. Не ми е искало преформатиране на харда, но не съм пробвал Самбата и Торента, а май имаше връзка с преформата ...
    11. Заби в Нет Радиото, само ваденето на кабела го свести, след рестарта си свирна отново
    12. Първоначално не ми плейна FLAC-овете, след рестарт ги плейна, абе бъгове да искаш ...
    13. "Planet Earth" продължава да е зелено-розово пикселизиран, най-вероятно не са добавяни нови (други) кодеци
    14. Продължава да дава съобщение "Unsupported GMC" на някои филми напр. "Surrogates" (XviD ISO MPEG-4)

Ще сравним с новия фирм за Дивата, който ще се появи след около 2 седмици и ще разберем кой е по-добрият. Имам чувството, че фирмът на Дивата работи по стабилно, но може и да съм пристрастен ;-)

Линкове към всички работещи версии на фирмуера (оригинални и алтернативни) ги има в началната страница на темата !!!

11. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Може би е глупаво но искам да попитам при Обновяване с нова версия Extension пакета обновява ли се или трябва отделно да се обнови? Също забелязах при разглеждане на снимки на някои ми изписва: progressive-DCT и я дава на квадратчета.С версия r2374 съм.

12. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Hell може би е имал нещо друго предвид (или дръг фърмуеър, все пак), сега ме мързи да закачам мрежов кабел, но през обикновен 802.11g Wi-Fi донгъл скоростта е около 1.8 МБ/с (мегабайта в секунда). С жична мрежа е доста по-бързо със сигурност... като реша да копирам пак нещо голямо и опъна кабела, ще пиша точно колко, че досега не ми се е занимавало да гледам а сега съм откачил кабела за да не се спъвам в него.

Всъщност тази скорост 1.8МБ/с и за безжична мрежа е сравнително ниска, мисля че се е случвало да е и малко по-висока - над 2МБ/с, но от USB донгъл с миниатюрна антена какво може да очаква човек... във всеки случай скоростта е достатъчна за директно стримване на DVD и дори на 720p/1080i HDTV MKV формат (ако е 1080i TS формат вече почват проблемите)

Мисля че поне на 6-7 МБ/с със 100 мегабитова мрежа може да разчиташ (т.е. около 15 минути за 6-7 ГБ файл), но пак зависи от накои фактори - примерно ако копираш от DVD, то може самото DVD да не може да осигури повече от 5-6МБ/с. Теоретичния максимум на 100 мегабитовата мрежа е някъде към 11-12 МБ/с, но далеч не всички мрежови устройства могат да го постигнат.

П.С. 6-7 ГБ файл (че и по-голям) ако е цял филм (60-90 минути) можеш да си го гледаш и директно от мрежата - няма защо да го копираш на диска на плеъра.

13. Тук е от
    Nov 2005

От вчера и аз съм с въпросния плейер.Първите ми впечатления са много добри.Плейва всичко което съм му пуснал досега.Единствено БР файлова система не плейва или аз нещо.......Нещо не мога да изкарам БГ субуве.Ще помоля за малко помощ.Сега според инфо файла на речем на някакъв .mkv контейнер пише че има 6-7 вида субуве без бг.По дефолт ми тръгват Английски а другите не ги виждам.Въпроса ми е как да лоудна външни БГ субтитри.Не ги виждам на менюто на плейера.Заглавията са абсолютно еднакви на файловете.Има ли някакви изисквания за субувете?Иначе плейера кърти.

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@vlado735 -> това беше с първият фирм и настройките за мрежата не бяха коректни. Иначе трансферът през LAN е нормален ако всичко е настроено както трябва.

@portinari -> името на суб файла и видео файла трябва да са 1:1 и да са в една директория. Избирането трябва да го направиш от бутона "Subtitle" на дистанцията. Другото важно нещо е, че трябва да минеш на последният фирм -> там има добавени и оправени някои неща свързани със субовете. Препоръчително е те да са в SRT формат.

16. Тук е от
    Nov 2005

HELL mай си приебах Дивата.Сложих последния ъпдейт от първа страница на една флашка.От менюто дадох ъпдейт синичкото отпред загасна и това червеното стоя близо 20 минути без каквото и да се случи.Писна ми накрая,изключих го от тоците.После уж тръгва за секунди светва синьото от пред след което загасва и логото на ДИва стои на екрана.И ся ко?Идеи някакви.

п.п. Уф тръгна ама е малко манджа с грозде работата.
    Сега сложих този v7.0.0.r2280 и тръгна само че менюто е на чешки ли ,полски ли е незнам и не иска да става на БГ.Преди него се опитах да сложа този v7.0.0.r2347 но стана сакътлъка.Сега ще заредя този v7.0.14.r2374/ взет от линка за оригинални фирм от първа страница ,да видим какво ще стане.Всъщност кой е последния фирм?v7.0.14.r2374/или v7.0.0.r2347?

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@portinari -> когато флашвате фирма, НИКОГА не изключвайте захранването на плеъра, защото тогава наистина ще умре Дивата и Гаранцията Ви ! Процедурата трябва сама да приключи, тогава плеърът се растартира сам и дава готовност за работа. За друг път внимавайте, защото както се вижда, доста често ще флашваме фирма ;-)

Кой фирм слагаш ? Ако нещо не е наред го флашни пак, но чрез метода с изключен плеър и задържане на бутона 10-15 сек., вкарваш захранващия кабел и държиш натиснат бутона On/Off докато не видиш на екрана че се стартира процедурата по флашването. На флашката да няма други файлове и директории освен имидж файла.

Сложи този последен Плейонски фирм -> http://playonhd.ucoz.ru/load/0-0-1-12-20 засега той е най актуален. Успех !

18. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Цитат Първоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
    Може би е глупаво но искам да попитам при Обновяване с нова версия Extension пакета обновява ли се или трябва отделно да се обнови? Също забелязах при разглеждане на снимки на някои ми изписва: progressive-DCT и я дава на квадратчета.С версия r2374 съм.
    Единствено когато си с последната версия на фирма (който е с SDK 2.0 на RealTek) и си форматираш вътрешния хард, тогава се налага да си инсталираш допълнително Самбата и Торента от този пакет, който го разархивираш в основната на флаша.

Progressive-DCT e от последните версии на JPEG формата и засега не се поддържа коректно от фирмите за RealTek (за Sigma базираните не съм се интересувал) плеърите. Добре е, че въобще ги показва :-(

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 119 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе