Страница 61 от 119 ПърваПърва ... 1151596061626371111 ... ПоследноПоследно
Резултати от 901 до 915 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Re:DIVA FULLHD Multimedia player -> FAQ в 1-ви пост

Мерси за всички мнения. Главата ме заболя от сравнения, поръчах го току що от Дигитален свят, пък да става каквото ще.

exobg, Ще си изтегля в такъв случай последната официална версия на фърма и няма да го бърникам излишно, щото не искам да го уча да прави кафе, важното е то да бачка за мен, а не обратното. А за Ютюба, все пак има ли някакъв шанс пак да тръгне, ще ми е много полезен ако го има.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

За Ютюба не храни напразни надежди ! Няма да тръгне за без пари ! Авторски права , лицензи и т.н. !

4. Тук е от
    Feb 2010

Western Digital плащат ли си лиценза?

5. Тук е от
    Feb 2010

Преди няколко дни писах за проблем с нов HD плеър Дива - работеше 1-2 минути, след което спира да подава видеосигнали и не може да се изключи... Искам да споделя как се разви ситуацията. Свързах се с хората от "Дигитален свят" и им изпратих обратно устройството. След това те го замениха с ново, което работи перфектно.

Благодора на всички, които се опитаха да помогнат. На живо машинката изглежда доста по-добре,отколкото на снимките.

Сега предстои да проуча допълнителните ѝ функции - да се използва като мрежов диск, например...

6. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от ranis5
    Western Digital плащат ли си лиценза?
    Колега , техните плеъри ползват чип на Сигма Дизайнс , а не на Реалтек ! Но това е друга тема , просто има проблем с ползването на Ютюба !

7. Тук е от
    Dec 2009

Ако може и аз да изкажа мнение по въпроса с лицензите.

1. БлуРей менюта на джава. Сън-ската джава винаги е била платена "само", ако разпространяваш JDK (ако вътре има компилатор и сорсове на библиотеки). Не това е проблема на дивата, поне според мен. По големия проблем е да се намери безплатна (или евтина... все пак става въпрос за поддържка на вече продадени плеъри) джава виртуална машина, която а) може да се компилира на MIPS, б) да е достатъчно оптимизирана откъм памет и процесор (Дивата има слабичко процесорче и само 128МБ рам, а джавите си хапват прилично), за да може да пусне менютата на блурея, което означава доста графики, което хапва още памет. Тук ще кажете, че има блурей плеъри, които го правят, ама сега сравнете цените на едното и другото. И не на последно място в) да има пакети с код, който може да се изпълнява на MIPS-а (само да поясня, че в самите менюта има обръщения, които са директно към хардуера на плеъра, ако някой иска да чете специализирани форуми по темата нека ми пише на лично), които няма кой да напише (дето се вика ние нямаме читав YAMJ още, пък какво остава за другите неща, които си искат яко човъркане). Та лично мнение като на мразещ джава, но си купил устройството е - все ми е тая, ако ги подкарат хубаво (макар да нямам намерение да ги ползвам), ако не ги подкарат, пак хубаво...

2. Youtube. Проблема (според мен) е кодеци, които нямам идея дали се поддържат от риалтек чипа. Виждал съм не един flv файл, които не палят на комп който пуска всички неща, които съм пускал и на плеъра. Също доколкото знам си променят кодека за flv (ако някой го интересува нека пак пише на лично). По голям шанс имаме, ако има начин да се прати заявката до Youtube, която превклюва всички видеота на HTML5, което означава youtube да ни ги праща в mp4 (без значение ogg theora или (засега безплатния) x264), а плеъра да прихваща новите линкове. Това мисля, че седи само в кукитата, но да не забравяме, че плеъра няма браузър, а само ползва такава библиотека, която не е ясно дали поддържа HTML5. Тук пак ще кажа, че ми е все тая дали ще има или няма стрийминг от youtube. Мога да се прежаля да ги пускам от псе-то. И без това писането с дистанционното на виртуалната клавиатура не ми е от най-любимите дейности при работа с плеъра. Има доста други неща, на които програмистите на фърма могат да обърнат внимание и се ползват доста повече.

Успех на всички, които човъркат по тези неща. Аз нямам време за съжаление.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Поздравления на колегата "exobg" за добре свършената работа с Metafeeds

10. Тук е от
    Dec 2009

колеги,виждам 4е е излезал новиа фирм за ДИВАта на официалната страница,аз съм с по стария 2374 и съм доволен като цяло,работи стабилно ,та въпроса ми е има ли смисъл да го ъпдейтвам ,какво ново има там което да си заслужава риска?

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от mjechev
    колеги,виждам 4е е излезал новиа фирм за ДИВАта на официалната страница,аз съм с по стария 2374 и съм доволен като цяло,работи стабилно ,та въпроса ми е има ли смисъл да го ъпдейтвам ,какво ново има там което да си заслужава риска?
    Има смисъл от ъпдейт.
    - Субтитрите са с по-голяма сянка. Не са перфектни, но поне сега са по-лесни за четене на светъл фон. Няколко страници назад и ще намериш шотове как изглеждат.
    - Плейване на ДВД от папка.
    - Добавени са разни щуротии в менюто - Фликър, Пикаса и т.н. Моето мнение, че няма нужда от тях.
    - Мъзможност да се инсталира Metafeeds - това е готино, има чрез него възможност да се слушат БГ радиа. Върни се съвсем малко назад и ще видиш как става инсталирането и какво е нужно.
    - Има известни промени по менютата, но не са съществени.
    - При мен се оправи един проблем със звука. Със стария фирм се налагаше да изчаквам да тръгне превюто на филма, за да ми тръгне звука по оптиката към ресивъра. Сега този проблем го нямам.
    Възможно е да има и други неща, но това са основните, които ми направиха впечатление.

Понеже никой досега не го написа изрично - след префлашване с 3240, информацията на вградения диск се запазва и не е необходимо да се преформатира. В обратната посока, от 3240->2374 незнам, но и невиждам смисъл да се прави. 3240 при мен върви стабилно и е по-добър от 2374.

12. Тук е от
    Dec 2009

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

а,и аз го имах този проблем със звука по оптиката но ниакак се оправи от самосебе си,а отскоро запо4на да прави нещо друго,след час час и нещо от филма започва прогресивно да припукват колонките.лекувам го като стопирам и пусна отново филма от същото място...

13. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Минах през всички firmware, при мен работи най-добре с 2901, оригинала...забелязах, че при смяната на firmware, понякога като натисна stop се чува пукане в задните колони...след префлашване със същия firm , пукането изчезва...не можах да разбера защо се получава така...

14.  

15. ksm
    ksm е офлайн

Тук е от
    Aug 2005

Да ви питам.Искам да си купя DIVA FULLHD Multimedia но телевизорът ми е от старите модели само с скарт букса да ли ще мога да гледам филми които са divx или dvd формат с Diva multimedia до като си купя от новите модели телевизори .

16. Тук е от
    Jan 2010

би трябвало да можеш, но разбира се само видео с ниска резолюция

17. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от ksm
    Да ви питам.Искам да си купя DIVA FULLHD Multimedia но телевизорът ми е от старите модели само с скарт букса да ли ще мога да гледам филми които са divx или dvd формат с Diva multimedia до като си купя от новите модели телевизори .
    Можеш, без проблем, като за най-добър резултат се препоръчва настройкатаTV System да е на SD резолюция (567i или 480i), иначе от композитния изход винаги излиза някакъв сигнал (т.е. можеш да имаш свързани както телевизор с висока, така и с ниска резолюция едновременно)

18. Тук е от
    Jan 2010

a има ли начин DIVA-та да подаде сигнал с резолюция 1440х900, за да си я включа в монитора?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе