Не ползвай UPnP.
Шервай през SAMBA.
Оригинален фърм Diva FullHD - v.2280 - 24.09.2009
Оригинален фърм Diva FullHD - v.4821 - 03.12.2010
Оригинален фърм Diva FullHD - v.7.3.14 r.5283 - 17.02.2011
Оригинален фърм Diva FullHD (SDK4) - v.7.5.0 r.2285 - 04.03.2011
Modfirm PlayOn!X - (by mikka) Optware friendly r.4824 rev.4 - 01.02.2011
Modfirm PlayOn!X - Optware friendly r.4824 rev.5.1 - 03.09.2011
Modfirm Mede8er - Full v.4.0.5 - 30.11.2011
Modfirm MedeOn - Full v.1 Shizzl Mod V3.2 (HD Audio) - 07.07.2011
Modfirm PlayOn!HD r.4824 - 09.01.2011
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.x r.5440 - 16.08.2011
Друг базиран на PlayOn!HD
Друг базиран на Diva
Друг базиран на E-Boda
Друг базиран на MedeOn
Друг базиран на Iconbit
Друг базиран на Asus
Оригинален фърм PlayOn!HD (SDK4) - v7.4.4.r7317 - 31.01.2012
Flashstrong IPTV MOD 5405 (SDK3)
Litoff modfirm PlayOn!HD (SDK4)
Не ползвай UPnP.
Шервай през SAMBA.
От няколко часа се опитвам да конфигурирам този плеър (на приятел)
Инсталирах хард, форматирах го. Пуснах трансмишана.
Фърмуера е r9163. Вързан съм по WiFi.
Зареждам торента но не започва сваляне. Виждам го и през web интерфейса и през Transmission remote GUI.
Торентите стоят на данлоуд, но не се свалят. Стават с червени хиксове и толкова.
Здравейте, Моля за съвет относно скоростта на мрежата между даден компютър и плеъра . Мрежата е чрез кабел , две PC, рутер http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&...55534169,d.Yms и Дива ,компютрите също са гигабитови .Проблема е че когато искам да гледам Blu-ray от някой от компютрите в къщи на Дивата накъсва зверски. Между двата компютъра в мрежата няма проблем , пробвал съм от единия към другия и обратно , също поотделно от всеки комп към плеъра и насичането е еднакво . Ползвам предпоследния фърм r7902.rar 01.08.2012 , пробвал съм и INEXT и Magic Box фърмове и положението е същото . Вчера си направих експеримент с друг рутер TP-LINK , мод. TL-WR2543ND и резултата е впечатляващ , почти няма проблем с трансфера комп-плеър. Но не вярвам причината да е в моя рутер, който е по-нов и мощен като хардуер. Намерих подробни данни и за двата рутера и установих , че наTP-Link TL-WR2543ND процесора за гигабитовите изходи е, на моя TP-Link TL-WDR4300
Ethernet: RTL8367R
Ethernet: Atheros AR8327N Gigabit Switch
Оттук си правя заключението че съвпадението с Реалтек процесорите може да е изиграло положителна роля ,но не съм сигурен . Моля, който желае да обсъдим този проблем и да го режим в обща полза . Дали пък са ни излъгали от Дива за качествата на мрежовия адаптер като гигабитов ???! Проблема с трансфера е единствено с
Blu-ray , при всеки друг файл няма проблем. Благодаря предварително и Весели празнизи и здраве.
Този пост е редактиран от ceco7; 24-12-12 в 16:22.
А пробва ли да заковеш настройката на плеъра от сетъпа му на 100Mbit и да видиш резултата. Плеърите нямат реален гигабитов трансфер и това е от спецификата на чипсета (външен гигабитов контролер, а вътрешен трансфер 100Мbit), а не от Дейзи. Може да пробваш да оптимизираш трансфера в мрежата си, например като изключиш от настройките на лан картите на комповете си QoS Packet Scheduler.
Този пост е редактиран от Hell; 25-12-12 в 20:07.
Благодаря, изключих QoS Packet Scheduler и нещата леко се подобриха. Ако постигна чисто 60 Mbit няма да има проблем ,но при пускане на видео винаги тръгва с различна скорост. Как да стигна до настройката в сетъп на плеъра . Прави ли ви плеъра тънка черна черта във вертикал по ръба на екрана в ляво? т.е. не всички, но повечето файлове не изпълват екрана в ляво като че самата картина е леко изместена в дясно . Това е особено при 16:9 файловете . При различните фърмове варира. При старата Дива нямаше такова нещо
Този пост е редактиран от ceco7; 25-12-12 в 20:38.
Настройката за лана на плеъра е в сетъпа в секцията за мрежови настройки. Чертите трябва да се махнат като си калибрираш екрана вертикално и хоризонтално пак от сетъпа. Не мога да ти посоча как точно се казваше настройката, защото не съм при плеъра в момента. Разбира се след всички промени по плеъра и компове рестартираш машините. При мен трансфера стига на моменти до 106-108Mbit и нямам проблем с блурей рипове и ползвам TP-LINK WR1043ND. Ако не си си преформатирал харда от плеъра го направи, защото и това има значение за някои от функциите на плеъра (доколкото си спомням, харда ти е от старата Дива и не го беше форматирал). Пиши резултатите.
Този пост е редактиран от Hell; 25-12-12 в 21:15.
Точно така , не съм форматирал харда. Прехвърлям някои неща на компа и ще го форматирам, явно има "скрити" настройки, които после се появяват, дори размера на харда и колко е пълен . Екрана го оправих . Утре сутрин ще пиша как е положението. Няма ли начин да помолим litoff да ни обърне внимание и на премиума , че като гледам от Дейзи не са се засилили да ни поддържат много, да не говорим за медия центъра. Направо е замразен. Г-н Чобанов , мениджър продажби в Дейзи, обеща да качи v10.1.18 r8183 фърм в сайта им преди две седмици . Бях с тази версия като купих плеъра , а сега не мога да си го върна. Дали го има някъде да го сваля . Какво му е на v10.1.18 r9163 че са го премахнали?
Този пост е редактиран от ceco7; 25-12-12 в 21:46.
В първия пост на темата най-отдолу в секция фърмове (оригинални) има линк към последния фърм на плеъра v10.1.18 r9163 и си е съвсем работещ линк - просто го изтегли от тук или там. Успех !
Този пост е редактиран от Hell; 25-12-12 в 22:00.
Има ли бъгове последния фърм, че е премахнат от Дейзи?
Няма фърм без бъгове - слагаш, тестваш и ако ти харесва го оставяш. Гледам, че по сайтовете на клонингите няма нищо ново, така че сме в час с новостите. Алтернативата е да се довериш на анкетата в темата и да ползваш или фърма на iNEXT HD1 r8597 Alt или Diva P3D + iXtreamer Prodigy 4.0b4 от 1-ви пост. Има 2 нови фърма от @ra6o74, качени са и в клонинг фърм секцията на 1-ви пост, ако искаш пробвай и тях.
Този пост е редактиран от Hell; 26-12-12 в 00:06.
Засега ще остана с този в момента на плеъра r7902.rar 01.08.2012 . Този фърм ми е перфектен с изкл. на неработещо Blu-ray Lite Menu, но аз не използвам подобни менюта . Благодаря още един път. P.S. Форматирах, но разлика няма. В харда автоматично се появи папка "transmission" и две подпапки в нея. Преименува се на d Други промени няма, особено мрежови настройки и самия хард не се вижда в Setup .Изключих DLNA и останах на Samba и пак има мрежа, и накъсване...сега връщам обратно някои файлове в харда и утре сутрин продължавам.
Този пост е редактиран от ceco7; 26-12-12 в 03:03.
Здравейте , имам следния проблем. Натискам копчето за изключване и се появява червеното полукръгче и до там. Забива и лампичката му огасва-не свети нито синьо, нито червено. С v9.5.42 r8010 съм.Следва спиране и пускане от контакта.
Този пост е редактиран от diko; 26-12-12 в 02:57.
Ето линк към фърм 8183 от iMAX 3D i18D, но ако не стане директно трябва да се модифицира с буутлоудъра на Дива. Ако има възможност @ра6о74 да направи модинга, че не съм при плеъра тия дни.
Този пост е редактиран от Hell; 26-12-12 в 11:59.
А с изключване от дистанционното как е ?
Кой фърм ползваш и има опциите за настройка на мрежа , че след формат на диска нищо не се показа?