Здравейте от известно време не мога да видя компа от пуканката,инсаталирал съм myiHome на компа преди нямаше проблеми.Пробвах и с по стари версии на myiHome и пак същото.Всички приложения на пуканката са пуснати.
Здравейте от известно време не мога да видя компа от пуканката,инсаталирал съм myiHome на компа преди нямаше проблеми.Пробвах и с по стари версии на myiHome и пак същото.Всички приложения на пуканката са пуснати.
Нещо да си преинсталирала на компютъра, с какъв Windows e, виждаш ли компютъра през Network Browser, има ли мрежа изобщо на плеъра?
Първо благодаря на LAZARUS за бързият отговор. С Windows 7 съм,виждам пуканката от компа,виждам и компа от пуканката виждам тези неща които съм казал на компа да ги сподели, но myiHome го няма в менюто на пуканката.
Може Windows Firewall да спира сървъра.
Опитай да го изключиш от Windows и виж дали се появява.
LAZARUS изключих Windows Firewall от Windowsа пак същото!!
Защо не си шернеш диска на компютъра и да си го отваряш по Самба - през Network Browser или направо да си го мапнеш от плеъра.
myiHome беше интересен когато самбата не работеше добре. Сега вече е малко излишен.
Благодаря ти,как да го постигна това със Самбата
Във менюто Network Share на плеъраси добави шернатия диск/папки на компютъра.
Направи си нов узер акаунт и от там пробвай, проблема идва от javа, и при мен се беше случило и си пусках и двата акаунта включени. Не ъпдейтвай java и всечко ще си работи. Със сървара вървят по добре файловете с много висок бит рейт, иначе сече.
Колеги,
Някой има ли представа как може да се разпъне DVD (4:3) гледано през пуканката, така, че да се вижда на целия екран на телевизора (16:9) независимо, че ще е леко разтегната картината? През DVD плеъра има опция за това, но през пуканката липсва опция за цял екран, както като гледаш mkv примерно?
Би трябвало да има такава опция на Zoom бутона, а и повечето телевизори също имат.
Когато плейваш DVD, при натискане на бутона Zoom има само две опции zoom и Pan до колкото си спомням. Няма я функцията стреч или фит ту скрийн примерно. А той телевизора си приема сигнала като 1080P 60hz и както и да го въртя не става да го разтегли повече.Първоначално публикувано от lazarus18
Както и да е, ще си ги гледам на цял екран на DVD плеъра или 4:3 на пуканката с двете черни линии отдясно и ляво...![]()
За съжаление наистина при DVD структура zoom само уличава картината в проценти. Може и да не е удачен избор, но аз лично когато искам непременно да гледам някое DVD, първо му извличам видео и аудио потока и си ги събирам наново в едно .mkv да речем. Така хем избягвам зареждане на цялото DVD в плейъра (става бавно и с досаден начален екран), хем и някои от тях уж са 16:9, но излизат с черни ленти и отгоре и отстрани и със zoom-crop си заемат точно екрана, без нарушаване на пропорциите.Първоначално публикувано от KillingTime
Във видео настройките имаше настройка за картината по подразбиране. Виж ако я смениш да не е на Fit to Screen какво ще се получи.
Тц, и така пробвах вечеПървоначално публикувано от lazarus18
![]()