Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 58 от общо 58

Отново за избор на плеър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #46

    Re:Отново за избор на плеър

    listening, хайде стига с тази "ПАМЕТ", че нерви. Не използваш правилното понятие - в случая това е ХАРД ДИСК (HDD, ХДД, твърд диск), който може да побере определено количество информация. Терминът "ПАМЕТ" се използва за съвсем друг елемент при компютър или плеар. ХДД (вътрешен и външен) не върви с плеара, а се продава напълно отделно и може да има много варианти по вид, марка, модел, размер и т.н. Някои магазини или частни продавачи може и да ти предложат избрана от тях комбинация, но това не е задължително и е частен случай. Има няколко варианта за плеар и хард диск.
    1. Плеар, в който може да се сложи обикновен "вътрешен" ("метален" ха-ха) хард диск, който се слага и използва и в компютър. На този плеар няма проблем да се използва и външен" (с негов си корупус - пластмасов или метален) самостоятелен хард диск, който се включва към плеара посредством USB или E-Sata порт. Отделно, самият плеар с намиращ се вътре обикновен "вътрешен" ("метален" ха-ха) хард диск може да се разкарва навсякъде поради малките си размери и да се връзва посредством USB порт към компютъра и така да му се прехвърля информация без да има нужда от мрежа (жична- лан, или безжична) в жилището.
    2. Плеар, в който няма място да се сложи обикновен "вътрешен" ("железен" ха-ха) хард диск, а може само да се използва "външен" (с негов си корупус - пластмасов или метален), самостоятелен хард диск. Има също така възможност да е свързан по мрежа (жична- лан, или безжична) в жилището с компютъра и директно да чете от неговия хард диск информация. Тогава няма нужда от никакъв допълнителен хард диск.
    Обобщено:
    1. Плеар с вътрешен ХДД, като самият плеар се носи до компа и чрез USB му се прехвърля инфо.
    2. Плеар с възможност за вътрешен ХДД, в който не е сложен такъв, а се използва външен ХДД. Самият външен ХДД се носи до компа и чрез USB му се прехвърля инфо.
    3. Комбинация от горните две - плеар с външен и вътрешен ХДД, като може да си носиш, което искаш до компа.
    4. Плеар без възможност за вътрешен ХДД, на който може да се използва външен ХДД. Самият външен ХДД се носи до компа и чрез USB му се прехвърля инфо.
    5. Всеки от горните варианти придружен с мрежа (жична- лан, или безжична). И в двата случая се иска допълнително закупуване на домашен рутер (жичен или безжичен). При вариант с безжичен за повечето плеари трябва да се закупи отделно USB донгъл (една USB "цвъцка" "антенка"), който се поставя в USB порт на плеара. Тогава или самият плеар може да си сваля директно от Интернет на неговия си ХДД инфо, да чете от ХДД на компа инфо и да го прехвърля на неговия си ХДД или да чете директно от ХДД на компа инфото и да го възпроизвежда без нужда от собствен ХДД. При последния вариант безжичната мрежа може да се окаже бавна за някои видове видеосъдържание.
    listening, Civica доколкото знам не е магазин, за да искаш от него прекомерно много услуги. Човекът най-вероятно има роднини или познати в чужбина (или някакъв друг канал), които му пращат плеари закупени на добра цена от там, които той тук разпродава с някаква печалба за себе си. Вид амбулантна търговия, в която няма нищо лошо. Може и да греша, но мисля, че той не се занимава с гаранции и поддръжка.

  2.  
     
  3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #47

    Re:Отново за избор на плеър

    Вярно !

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #48

    Re:Отново за избор на плеър

    Мисълта ми бе, че при закупен от теб плеар съответно listening при нужда трябва да контактува директно с дилъра или производителя в чужбина. До като при закупуване от директен дилър в България се обръща към него. Но за добрата поддръжка и гаранционно обслужване се заплаща. Съответно цената примерно в магазини на Попкорн-а с адекватна поддръжка е по-висока. Твоята цена е ниска и това компенсира. Всеки да си решава, аз само исках да обясня на listening по-подробно, защото бъкел не разбира. Останах с мисълта, че те възприема за някакъв голям търговец, фирма с магазин и очаква да я консултираш и обслужиш до пълно задоволяване на нуждите и, което няма как да стане толкова лесно от теб.

  5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #49

    Re:Отново за избор на плеър




  6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #50

    Re:Отново за избор на плеър

    Цитат Първоначално публикувано от civica
    Ново предложение - чисто нов HD плеър Egreat R1-II , модел 2011 , чип Реалтек 1185 , Lan , sata , usb / host , slave / ,.... - 185 лв !!

    За подробности - http://www.egreatworld.com/en/product-detail-273.html !
    Да взима горното предложение или нещо от http://shop.topdigital.bg/index.php и един външен ХДД, който да разкарва между компа и плеара и да се свършва сагата с "ПАМЕТТА"

  7. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #51

    Re:Отново за избор на плеър

    Съгласен !!

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    18
    #52

    Re:Отново за избор на плеър

    Ван Дам, не ми беше ясно, ако плеъра има възможност за вътрешен ХДД, дали задължително той не се предлага заедно с него, за да бъде "по мярка". И от там да има цена. Другото просто ми се изясни от предните постове.

    Материята е нова за мен, в което нямам абсолютно никакъв комплекс, за разлика от мнозина пишещи, които вероятно четат два-три дни, докато се осмелят да попитат нещо, за да не изглеждат глупави.
    Аз си хвърлям силите в моята си област, където ми е и самочувствието, времето ми е скъпо и изобщо не ме е грижа, че ще се изложа - няма подобен филм да разбираш от всичко.

    Ван Дам, какво се нервираш, от каква сага се оплакваш, да не съм влязла в хола ти, по телевизора ти ли ме дават?

    За Сивика логиката няма как да е такава.
    Той не прави услуги на приятели, той се държи активно като дистрибутор, търси си пазар усилено и по собствените му думи е продал много устройства. Такова поведение задължава със същото, с каквото се задължават и всички останали, които искат да продават.
    Сивика не казва "мога да ти услужа" или "мога да ти помогна да си купиш плеър от чужбина", той казва "мога да ти продам", (усещате ли разликата???), после действително продава и си взима и съответната търговска надценка. Щом като е от дилър, може даже да купува на едрови цени, няма как да знаем това, но не е и най-важното.
    Важното е, че никой търговец не може да мине без какъвто и да е личен ангажимент към "клиента". А ако се опитва, не е правилно.

    Така че, след като желаете да "свърши сагата", ето, сагата свърши!
    Благодаря на всички, които добронамерено се включиха, помогнахте ми.
    Но, честно казано и аз не мисля, че сайтът печели нещо от търговските пориви на участниците




  10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #53

    Re:Отново за избор на плеър

    Успех в твоята област !

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    18
    #54

    Re:Отново за избор на плеър

    Сивик, какъвто и да си, си някакъв. Тестер? ОК. Но не си просто познат, който ми прави услуга, понеже аз съм решила да си взема плеър от чужбина и не знам как да се регистрирам, примерно. Ти си някъде по-веригата във връзката с производителя, дори да си последното звено след дистрибутора. Получаваш и заплата.
    Пак казвам, за мен е задължително, щом фигурираш във връзката при продажбата, да фигурираш и във връзката при гаранцията!
    Ако това не беше факт от морална гледна точка, нямаше да влезе в законодателството, където търговецът носи отговорност, дори да продава носни кърпички.
    Това е моята гледна точка и аз лично бих постъпвала така. Щом организирам канал за внос, ще организирам канал и за гаранционно обслужване (и следгаранционно).

    В абсолютно нищо не съм те използвала, първо, откакто ти се намеси, спряха да ми се препоръчват други плеъри. Второ, напълно бях сериозна, когато ти писах, че съм положително настроена да купя от теб. Но после видях, че искаш да продадеш, но не искаш да си отговорен за продажбата и искаш на тотално доверие да се купи продукта. Нямаш под ръка инфо за него, два три пъти те питах, преди да ми пратиш реални линкове, а не тези към обявите ти, в които нищо не пише. Не си си подготвил нищо на български, а не всеки е лингвист.
    Как си го представяш, препоръчваш една непозната (за нашия пазар) китайска фирма, да се вземе плеър на ръка от напълно непознат човек, без технически подробности да дадеш, без ангажимент за гаранционна поддръжка и ние хукваме към Еконт?

    Напълно приятелски ти го казвам, направи го малко по-професионално и вероятно ще потече поток от клиенти. И аз ще съм една от тях, даже ще препоръчам и на познати.
    Но тонът, с който Ван Дам ми разясни нещата, това не е търговия, ако ще амбулантна, това е нахалство. Да искаш някой да купи от теб и същевременно да го хокаш, да не очаква нищо. Обикновено търговецът се държи така след сделката, но преди това, си е чиста глупост - просто си гониш клиентите.

  12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #55

    Re:Отново за избор на плеър


    И нали всичко приключи ?!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    18
    #56

    Re:Отново за избор на плеър

    Много си хитър, изтрил си отговора си, в който ме обвиняваш, че съм те използвала ??? и в който обясняваш, че си тестер и т.н.

    Сега изглежда, че само си ми пожелал успех, а аз ...хм... си говоря сама? Да, хитро!

  14.  
     
  15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    4,748
    #57

    Re:Отново за избор на плеър

    Нали прочете писаното от мен ! Е , всичко е вярно ! Но случая за мен приключи !

  16. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #58

    Re:Отново за избор на плеър

    Теми за продажба на лична стока се допускат само и единствено в раздел продава.
    Тук още от 5-ти пост натам, civica кой знае защо е решил, че може да си рекламира и продава стоката безнаказано в съвсем неподходящ раздел, целта на който е споделяне на лични мнения от устройства и взаимопомощ, а не търговия!

    Естествено, по някакъв начин негативите от това нарушение отново отиват във форума, и отново ще почнат басни, че се толерират дадени участници, както в раздела с климатици. За пореден път ви уверявам - никой не е толериран да си развива търговията през форума! Да, донякъде това е позволено, но само и единствено в раздел Продава! Но не и в другите форуми, в това число и този.

    Отделно, виждам обвинение, а после и потвърждение на обвинението от самия него за нарушаване на правило от форума ни:
    чл. 18. Забранено е триенето на мнения и тоталната им промяна след като вече е дискутирано и някой друг участник е отговорил на него. Изключение се допуска само ако мнението ви е последно в темата по време на редактирането му!

    Още повече, доколкото схващам, civica видиш ли е обвинил другия участник, за това, че е поискал помощ и той е споделил ценните си зннания! Ами... това е целта на форума.

    На база на тези 2 нарушения се налага наказание на civica:
    - 3 дни почивка от форума и забрана за изказване на мнения поради изтриване на мнение, след като е имало и последващо такова.
    - 3 месеца забрана за достъп до раздели Продава и Купува. През тези 3 месеца, правата на участника в другите раздели няма да са ограничени по никакъв начин. Една добра възможност civica да докаже защо е натрупал над 3000 мнения в този форум и защо е тук...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

  1. Отново за избор на климатик
    От RebelAct във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 46
    Последно: 30-10-12, 20:26
  2. отново избор на климатик
    От divi4 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1
    Последно: 03-10-11, 08:07
  3. Отново сравнения и избор
    От owerto във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 22
    Последно: 17-02-10, 10:12
  4. Отново DivX плеър
    От PeterPan във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 27
    Последно: 11-02-07, 11:59
  5. Отново за избор на 17" LCD
    От saint056a във форум Общ - хардуер
    Отговори: 2
    Последно: 25-04-05, 00:23

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе