Мисля че разбрах откъде идва закъснението на звука, поради факта че конвертирам целият филм с функцията транскодинг за да се появят субтитрите и да се попълни екрана до 16/9, се случва следното нещо : задавам оригиналните кадри 23,976 за секунда и при последващато конвертиране програмата го прави на 25 кадъра всекунда а звукът продължава да си върви със скороста която съответства на 23,976 кадъра в секунда, вчера направих опит с малка част от филма за 10 минути само да видя дали има резултат и се оказа че съм прав, зададох на транскодинга направо 25 кадъра в секунда и всичко си дойде на мястото, иначе през целият филм звука изостава с натрупване на закъснението, даже засичах на 21 вата минута изоставаше с 54 секунди , пресметнах и се получиха 55 секунди ,което излезе че правилно съм разсъждавал, а от сутринта пуснах де се конвертира един филм и довечера ще видя дали е станал.
monijbl , аз съм със същата карта 8 gb, като за начало си свали мачът реал- барса от замунда , много бързо се конвертира по малко от час но на два пъти тъй като са два файла и ще видиш за какво качество става въпрос.