Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 140

multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структур

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структур

Мисля че разбрах откъде идва закъснението на звука, поради факта че конвертирам целият филм с функцията транскодинг за да се появят субтитрите и да се попълни екрана до 16/9, се случва следното нещо : задавам оригиналните кадри 23,976 за секунда и при последващато конвертиране програмата го прави на 25 кадъра всекунда а звукът продължава да си върви със скороста която съответства на 23,976 кадъра в секунда, вчера направих опит с малка част от филма за 10 минути само да видя дали има резултат и се оказа че съм прав, зададох на транскодинга направо 25 кадъра в секунда и всичко си дойде на мястото, иначе през целият филм звука изостава с натрупване на закъснението, даже засичах на 21 вата минута изоставаше с 54 секунди , пресметнах и се получиха 55 секунди ,което излезе че правилно съм разсъждавал, а от сутринта пуснах де се конвертира един филм и довечера ще видя дали е станал.
    monijbl , аз съм със същата карта 8 gb, като за начало си свали мачът реал- барса от замунда , много бързо се конвертира по малко от час но на два пъти тъй като са два файла и ще видиш за какво качество става въпрос.

2.  

3. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Ако успееш да си оправиш ДТС декодера няма да има нужда от transcoding. Видеото и аудиото ще бъдат ускорени до 25fps само за 1-2 минути.

4. Тук е от
    Nov 2009

А с DivX добре ли се справя програмката?

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от deank
    Ако успееш да си оправиш ДТС декодера няма да има нужда от transcoding. Видеото и аудиото ще бъдат ускорени до 25fps само за 1-2 минути.
    Аз най вече заради залепването на субтитрите за картината го правя, сега видях че звука ми си върви нормално след като задавам 25 кадъра в секунда, така че вече няма да бъзикам щото това ме устройва.
    Цитат Първоначално публикувано от monijbl
    А с DivX добре ли се справя програмката?
    Справя се разбира се, обаче там резолюциите са много разнообразни и се нарушава пропорцията. Филми с размер 4,37 GB 720р имат много добро качество еднакво или по добро от тези на филм плюс HD, но не по-лошо. Конвертирането става при мен за 6 часа за 4,37 GB филм, но зависи от процесора моят е слаб атлон 3000+, с як двуядрен става много по бързо.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Здравей,

Поздравления за тулчето ;-)

Не мога да конвертирам AVI в AVCHD формат.
    Спира с грешка: Cannot detect file size: (C:\Program Files\multiAVCHD\_TEMP\multiTEMP-20100414\20100414-211604-3862\BDMV\STREAM\00000.m2ts) (RS:0)

Ако има значение, C: e SSD

Прикачвам лог файлът
    Прикачени файлове Прикачени файлове

7. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Не можеш.. то си пише в лога:

[21:15:25] Pre-processing AVI file...
    [21:15:25] Demuxing AVI video...
    [21:15:43] AVI video demuxed successfully...
    [21:15:44] Warning: Input file marked as MPEG-4, but not AVC!
    [21:15:44] Warning: DivX/XviD encoded AVI files are not supported!
    [21:15:44] Warning: Forcing video type to V_MPEG4/ISO/AVC... (probably will not work!)

Трябва 1во да прекодираш файла - използвай бутона TRANSCODE.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Мерси. Голям да порастнеш ;-)

10. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Друг проблем.

Преинсталирах ffdshow и пак остана.

Какво е MPC за да плейна онзи *.avs и да докладвам резултатът?
    Прикачени файлове Прикачени файлове

12. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

MPC = Media Player Classic... Можеш да пуснеш .avs файла с който и да е друг плейър, който поддържа .AVS (avisynth скриптове).

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2002

MPC каза Cannot render the file

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от deank
    Какво имаш в предвид да оправя на ДТС декодера, реално звука се прекодира към AC3 , но с друга скорост спрямо картината, мислех си че съм си решил проблема с транскодинга направо на 25fps, но се получава замазваане на картината при движение,опитвах с вдигане на битрейта но не помага, всъщност може ли да не се задава увеличение на фреймовете на 25, или няма да се чете от тв-то,инсталирах и arcsoft но програмата не виждам да го ползва , ползва си старите декодери.
    Ако не използвам транскодинг при формат 1280/544 се получава следната картинка:

p.s.
    Вече си решех проблемите,първо разделям звук и картина с MKVmerge, след това зареждам файла само със звук DTS в програмата и тя го прави AC3.После вече при транскодига изтривам оригиналният звук и добавям новополученият AC3,не пипам фреймовете оставям си ги на 23,976 мога да вдигам само битрейта, в резултат накрая всичко е перфектно и картина и звук и субтитри, няма разминаване на звука с картината .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Вече се поддържат препратки/сцени (chapters/scenes) и thumbnails на филмите записани за Viera:

Онзи ден си купих Panasonic TX-P50G20 и ми направи впечатление, че DivX субтитрите от .srt файл не използват нашата кирилица. Някой има ли подобен проблем?
    Аз си написах една малка програмка да ги прави както трябва...

Деян

17. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Със субтитрите явно няма да се получи, така че се налага прекодиране с вграждане на субтитрите в картината. В последната версия съм променил INSANE профила и сега един 40мин епизод се конвертира за около 15-20мин (1280х720)... Все е нещо.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2008

С новата версия нещо не се прави както трябва, кадрите си остават на 23,976 за секунда и телевизора не отваря нищо, иначе става бързо 3 -4 пъти по бързо с insane профила.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 10 ПърваПърва ... 23456 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Програма за обработка на HD видео AVCHD
    От Pat във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 21-12-13, 00:21
  2. Конвертиране M2TS-MKV
    От radovan1973 във форум Общ - софтуер
    Последно: 08-09-13, 14:25
  3. ПРЕМЕСТЕНО: m2ts to h.264 avi
    От kod във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-11, 11:55
  4. m2ts to h.264 avi
    От vsterev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 08-09-11, 00:37
  5. Препоръчайте ми видеокамера с HDD и запис AVCHD /HD/
    От vancho20 във форум Фото и видеокамери
    Последно: 28-10-08, 16:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе