Пробвай тогава да включиш опцията в SETTINGS [x] Apply PAL speedup...
Махнах конвертирането към 25.000 защото моя телевизор си ги пуска и мислех че при другите е така.
Пробвай тогава да включиш опцията в SETTINGS [x] Apply PAL speedup...
Махнах конвертирането към 25.000 защото моя телевизор си ги пуска и мислех че при другите е така.
Малка програмка, която оправя / променя кирилските символи в текстови субтитри (srt / sub), така че да се четат нормално от Panasonic Viera при гледане на DivX (.avi) филми от USB или SDHC карта:
Ако имате multiAVCHD можете да изтеглите само .ехе-то:
vieraSRT.exe (69KB): http://multiAVCHD.deanBG.com/vieraSRT.exe
и го запишете в папката на multiAVCHD, където се намира calclib.dll.
Ако нямате multiAVCHD, дръпнете програмата от този линк: (vieraSRT.exe + calclib.dll) (540kb): http://multiAVCHD.deanBG.com/vieraSRT.rar
Използва се много просто:
1) Влачите .srt файла върху иконката на програмата и тя ще генерира нов файл с разширение .srtV.
2) Копирате си филма на USB/SDHC
3) Копирате файла с разширение .srtV при филма (със същото име, разбира се)
4) Сменяте разширението от .srtV на .srt
Пускате филма и избирате субтитрите:
![]()
@deank а проблема къде е бил в енкодинга ли? На какво написа програмката?
Програмата (както и всичките ми други tool-ове) ги пиша с CalcIT.
Иначе програмката просто променя всички символи с ascii код > 0х7f като вади 0х10 (16 dec).
Не зная по каква причина от Panasonic си мислят, че това е нашата кодова таблица. Четох и по руски форуми, че хората имат същия проблем.
Деян
Забравих да добавя, че не е задължително да се ползват текстови .srt субтитри.
Аз си ползвам AviAddXSubs и си слагам XSUB DivX субтитри, като по този начин мога да гледам филма на Playstation3, Playstation2 и на Viera-та (до 8 различни шрифта/размера, с черна подложка, без ... и т.н.).
Мисля даже проблема не е в Panasonic а в Windows. Пиша защото разликата е че субтитрите, които идват с филмите са в Cirilic(Windows) енкодинг. Тези, които работят са в Cirilic(ISO) енкодинг. Енкодинга може се смени с Word, Zend или друг редактор, които пддържа смяна енкодинга на текст.
Поздрави на Деан много добро тулче!![]()
Още малко промени в последната версия (753).
Ако ползвате програмата за Viera с вграждане на субтитри - използвайте профила 'INSANE' в 'TRANSCODE' прозореца. Днес направих няколко теста с 1280х720 сериали с вграждане на субтитри. Качеството е много добро (дори на 50" екран) и конвертирането става доста бързо ~20 минути за 40мин епизод... с моя бавен лаптоп.
Също не забравяйте, че новите Viera с AVCHD поддръжка имат оптичен изход, който ви позволява да гледате HD сериалчетата (и филми) с 6 канален звук (АС-3 5.1) ако закачите телевизора към рисийвър.
Деян
Деян благодаря ти за чудесната програма.Но при мен не действа на всички субтитри.Забелязах че когато са редовете подредени изцяло един върху друг действа,а при интервали с номер на всеки ред не става.Пак генерира нов файл но телевизора не може да го пусне.
Коя програма имаш предвид?
Ако имаш проблем с някои субтитри - изпрати ми ги за да видя за какво става дума.
Имай предвид, че програмата конвертира и SRT и SUB субтитри, но телевизора поддържа САМО SRT.
Ако субтитрите ти са във формат:
{123}{456}Текст
{789}{1011}Текст
телевизора няма да ги разпознае и ще трябва да ги конвертираш в SRT със Subtitle Workshop.
Мога да добавя конверсия в самата програма, но обикновено SUB субтитрите не съдържат информация за кадри/секунда (fps) и превръщането на кадри в секунди може да е неточно.
Ок... дописах програмката vieraSRT да конвертира microDVD (.sub) субтитри в .SRT формат...
Ще трябва да изтеглите .ехе-то отново или цялата:
http://multiAVCHD.deanbg.com/vieraSRT.rar
![]()
Деян как да ти пратя субтитрите,дай имейл да ти ги пратя.Програмата е vieraSRT.exe.Ако можеш ги прегледай,благодаря ти предварително.
Ако програмата от предишния пост не работи, пиши ми на misc____deanbg.com
____ го замени с @
Здравейте. От един познат разбрах за програмата и реших да я ползвам, но ударих на камък.
Имам пс3 и вчера си купих външен хард диск с идея да слагам свалени блу-рей филми, след което да ги гледам на конзолата. Имам два въпроса.
1-ви: Има ли значение дали ще сложа в програмата, папката BMVD или е достатъчно да сложа само най-големия файл /примерно 41 гб, който е/?
2-ро Основния ми проблем.... Всеки път след като е готов файлът вече в AVCHD, защо на конзолата е тъмен екрана? Няма ни картина ни звук.
Калин
1) Няма значение, но ако има 'най-голям' файл с целия филм - по-добре ползвай него. Доста филми не са така и са съставени от много .m2ts
2) Аз също съм с PS3 и досега никога не ми се е случвало. Провери си настройките на конзолата (Display settings/Video settings) за 1080i/1080p, а също и на телевизора. Предполагам ползваш HDMI кабел.
Здравей. Версията на multi AVCHD, която ползвам е v4.1 (builde 735). Както споманах по горе имам външен хард, който направих в ФАТ 32 иначе, знаете, конзолата не го намира.
След като я изтеглих, освен тв с-ма ''Пал'', друго не съм и сменял, но черният екран и с клипче 60мб, направено в AVCHD е с тъмен екран. Да, ползвам HDMI кабел /тв/конзола/, мисля, че настройките ми се оптималните спрямо конзола/тв, може и да греша, но не мисля. Целият филм с който се опитвам е 45 гб, а само най големия файл т.е ''баш'' филмът е около 35 гб. Някой ми спомена, че 20 гб ги прави за 30 мин приблизително, а снощи програмата ги направи за 3 часа и 20 мин., това явно не е нормално. http://kachi-snimka.info/images/bfi1276415789p.jpg
Надявам се да си реша проблема, защото тоя външен хард го купих единствено поради една причина - гледане на БР филми.
Калин