Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 140

multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структур

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Re:multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структур

Пробвай тогава да включиш опцията в SETTINGS [x] Apply PAL speedup...

Махнах конвертирането към 25.000 защото моя телевизор си ги пуска и мислех че при другите е така.

2.  

3. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Re:multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структm

Малка програмка, която оправя / променя кирилските символи в текстови субтитри (srt / sub), така че да се четат нормално от Panasonic Viera при гледане на DivX (.avi) филми от USB или SDHC карта:

Ако имате multiAVCHD можете да изтеглите само .ехе-то:

vieraSRT.exe (69KB): http://multiAVCHD.deanBG.com/vieraSRT.exe

и го запишете в папката на multiAVCHD, където се намира calclib.dll.

Ако нямате multiAVCHD, дръпнете програмата от този линк: (vieraSRT.exe + calclib.dll) (540kb): http://multiAVCHD.deanBG.com/vieraSRT.rar

Използва се много просто:

1) Влачите .srt файла върху иконката на програмата и тя ще генерира нов файл с разширение .srtV.
    2) Копирате си филма на USB/SDHC
    3) Копирате файла с разширение .srtV при филма (със същото име, разбира се)
    4) Сменяте разширението от .srtV на .srt

Пускате филма и избирате субтитрите:

4. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

@deank а проблема къде е бил в енкодинга ли? На какво написа програмката?

5. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Re:multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структу

Програмата (както и всичките ми други tool-ове) ги пиша с CalcIT.

Иначе програмката просто променя всички символи с ascii код > 0х7f като вади 0х10 (16 dec).

Не зная по каква причина от Panasonic си мислят, че това е нашата кодова таблица. Четох и по руски форуми, че хората имат същия проблем.

Деян

6. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Забравих да добавя, че не е задължително да се ползват текстови .srt субтитри.

Аз си ползвам AviAddXSubs и си слагам XSUB DivX субтитри, като по този начин мога да гледам филма на Playstation3, Playstation2 и на Viera-та (до 8 различни шрифта/размера, с черна подложка, без ... и т.н.).

7. Member Аватара на peterstamov
    Тук е от
    Dec 2006

Мисля даже проблема не е в Panasonic а в Windows. Пиша защото разликата е че субтитрите, които идват с филмите са в Cirilic(Windows) енкодинг. Тези, които работят са в Cirilic(ISO) енкодинг. Енкодинга може се смени с Word, Zend или друг редактор, които пддържа смяна енкодинга на текст.
    Поздрави на Деан много добро тулче!

8.  

9. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Още малко промени в последната версия (753).

Ако ползвате програмата за Viera с вграждане на субтитри - използвайте профила 'INSANE' в 'TRANSCODE' прозореца. Днес направих няколко теста с 1280х720 сериали с вграждане на субтитри. Качеството е много добро (дори на 50" екран) и конвертирането става доста бързо ~20 минути за 40мин епизод... с моя бавен лаптоп.

Също не забравяйте, че новите Viera с AVCHD поддръжка имат оптичен изход, който ви позволява да гледате HD сериалчетата (и филми) с 6 канален звук (АС-3 5.1) ако закачите телевизора към рисийвър.

Деян

10. Novice
    Тук е от
    Jun 2010

Деян благодаря ти за чудесната програма.Но при мен не действа на всички субтитри.Забелязах че когато са редовете подредени изцяло един върху друг действа,а при интервали с номер на всеки ред не става.Пак генерира нов файл но телевизора не може да го пусне.

11. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Коя програма имаш предвид?

Ако имаш проблем с някои субтитри - изпрати ми ги за да видя за какво става дума.

Имай предвид, че програмата конвертира и SRT и SUB субтитри, но телевизора поддържа САМО SRT.

Ако субтитрите ти са във формат:

{123}{456}Текст
    {789}{1011}Текст

телевизора няма да ги разпознае и ще трябва да ги конвертираш в SRT със Subtitle Workshop.

Мога да добавя конверсия в самата програма, но обикновено SUB субтитрите не съдържат информация за кадри/секунда (fps) и превръщането на кадри в секунди може да е неточно.

12. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Ок... дописах програмката vieraSRT да конвертира microDVD (.sub) субтитри в .SRT формат...

Ще трябва да изтеглите .ехе-то отново или цялата:

http://multiAVCHD.deanbg.com/vieraSRT.rar

13. Novice
    Тук е от
    Jun 2010

Деян как да ти пратя субтитрите,дай имейл да ти ги пратя.Програмата е vieraSRT.exe.Ако можеш ги прегледай,благодаря ти предварително.

14.  

15. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Ако програмата от предишния пост не работи, пиши ми на misc____deanbg.com

____ го замени с @

16. Тук е от
    Jun 2008

Здравейте. От един познат разбрах за програмата и реших да я ползвам, но ударих на камък.

Имам пс3 и вчера си купих външен хард диск с идея да слагам свалени блу-рей филми, след което да ги гледам на конзолата. Имам два въпроса.

1-ви: Има ли значение дали ще сложа в програмата, папката BMVD или е достатъчно да сложа само най-големия файл /примерно 41 гб, който е/?
    2-ро Основния ми проблем.... Всеки път след като е готов файлът вече в AVCHD, защо на конзолата е тъмен екрана? Няма ни картина ни звук.

Калин

17. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

1) Няма значение, но ако има 'най-голям' файл с целия филм - по-добре ползвай него. Доста филми не са така и са съставени от много .m2ts
    2) Аз също съм с PS3 и досега никога не ми се е случвало. Провери си настройките на конзолата (Display settings/Video settings) за 1080i/1080p, а също и на телевизора. Предполагам ползваш HDMI кабел.

18. Тук е от
    Jun 2008

Здравей. Версията на multi AVCHD, която ползвам е v4.1 (builde 735). Както споманах по горе имам външен хард, който направих в ФАТ 32 иначе, знаете, конзолата не го намира.
    След като я изтеглих, освен тв с-ма ''Пал'', друго не съм и сменял, но черният екран и с клипче 60мб, направено в AVCHD е с тъмен екран. Да, ползвам HDMI кабел /тв/конзола/, мисля, че настройките ми се оптималните спрямо конзола/тв, може и да греша, но не мисля. Целият филм с който се опитвам е 45 гб, а само най големия файл т.е ''баш'' филмът е около 35 гб. Някой ми спомена, че 20 гб ги прави за 30 мин приблизително, а снощи програмата ги направи за 3 часа и 20 мин., това явно не е нормално. http://kachi-snimka.info/images/bfi1276415789p.jpg
    Надявам се да си реша проблема, защото тоя външен хард го купих единствено поради една причина - гледане на БР филми.

Калин

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 10 ПърваПърва ... 34567 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Програма за обработка на HD видео AVCHD
    От Pat във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 21-12-13, 00:21
  2. Конвертиране M2TS-MKV
    От radovan1973 във форум Общ - софтуер
    Последно: 08-09-13, 14:25
  3. ПРЕМЕСТЕНО: m2ts to h.264 avi
    От kod във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-11, 11:55
  4. m2ts to h.264 avi
    От vsterev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 08-09-11, 00:37
  5. Препоръчайте ми видеокамера с HDD и запис AVCHD /HD/
    От vancho20 във форум Фото и видеокамери
    Последно: 28-10-08, 16:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе