Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 140

multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структур

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Re:multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структур

Разликата е, че във второто всички видео файлове са конвертирани в 25 кадъра в секунда (PAL).

С 1-вото можеш да опиташ да заредиш всички MTS файлове в програмата и като натиснеш [START] да избереш [TV/CAM PAL]. Не зная коя версия на multiAVCHD ползваш, но при мен работи нормално.

Интересното е че моя телевизор (50G20E) приема без проблем 23.976 (NTSC) през слота, а 42" модели искат задължително 25fps - предполагам, че и с твоя е така. Щом последното демо върви - не се притеснявай - ще го подкараш

Относно mp3 - аз просто ги записвам на SDHC картата и телевизора си ги свири. Иначе multiAVCHD може да прави аудио-BD/audioAVCHD като заредиш музики.

2.  

3. Тук е от
    Jul 2006

Re:multiAVCHD (обединяване на 252 mkv/mov/m2ts/mpeg и/или AVCHD в една структm

Моя телевизор не вижда мп3 незнам защо е така и търся алтернатива иначе 3д то ти е супер версията е 4.1 21-06-2010 build757. Продължавам с опитите Между другото теста ми изписва това Checking VC-1 decoding err VC-1 Failure

4. Тук е от
    Jun 2010

Цитат Първоначално публикувано от deank
    Може да сложиш субтитрите в същата папка при филма (със същото име) или да ги заредиш отделно като натиснеш [PROPERTIES] и там в [External Subtitles] можеш да си добавяш субтитри.
    Аз продължавам да нямам субтитри. Ето какво правя:
    1. Зареждам mkv то в програмата, цъкам на Properties;
    2. Оттам на External Subtitles, зареждам srt-то, което даже е със същото име, там не знам в поленцето за езика на субтитрите дали да пиша bul или не;
    3. След това отивам на Subtitles&Audio и цъкам чавката най-отгоре.
    4. Натискам старт Tv/CAM (PAL) и всичко става без грешка.
    5. Пускам филма през SDHC слота, върви без проблем, но от опциите на тв-то ми пише че субтитри няма.

Да не би да става само ако се вградят във филма?

Иначе имам още един въпрос - кога се налага файлът да се Transcode-ва? И има ли разлика между понятията transcode и re-encode.

deank, потвърждавам, че и на 50V20 през слота си се четат и файлове на 23.976

5. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Субтитри не се поддържат в AVCHD формата на Панасоник... Просто не ги разпознава. Единствения вариант е с вграждане в картината (с прекодиране на целия филм). Няма друг начин.

6. Тук е от
    Jun 2010

Уф...да се....идваше ми да се гръмна вчера, толкова тъп се чувствах.

Обърках се, понеже на всякаквите други divX филмчета си вървят субтитрите без проблем и с карта в ТВ-то и пи ефира с Wi-Fi

И по втория ме въпрос...той звучи много ламерски, но понеже съм убеден, че нямяш никакво време да пишеш подробна инструкция, като гледам в колко форуми пишеш и четеш, надявам се просто да ми кажеш.

Наистина не разбирам кога се използва бутончето Transcode и кога не. Засега само емпирично откривам някои неща, но са ми твърде много неизвестните.

7. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Transcode се използва за цялостно прекодиране на видеото. Налага се, когато параметрите на файла не са подходящи (резолюция, кадри в секунда или кодек).

Обикновено ако видеото не се поддържа (или има проблем) е оцветено в червено... ако е маркирано за прекодиране е маркирано в зелено.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2010

Аха! Това вече е насока. Ако правилно съм разбрал, логиката е такава: ако ми свети в червено, влизам в Properties, виждам какво не е наред, променям го и после, ако всичко е наред, вече е хайлайтнато в зелено, което означава, че ще се транскодира. Ако след зареждането си, файлът не светне в никакъв цвят, значи няма да се прекодира, а само ще се префоратира във файлово-папковата структура на съответния желан от мен изходен формат. Така ли е или все пак да лапам цевта?

10. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Горе-долу е така... Ти няма какво да 'оправяш' в [properties]. Не пипай в [alter detected properties] - рано ти е още.

11. Тук е от
    Jun 2010

Супер! Най-после. Със сигурност вече мога да потвърдя, че mkv-та, обърнати в AVCHD и с интегрирани субтитри вървят по wi-fi на телевизорите VIERA. Единственото, което май е проблем, е че уайрлесът трябва да е n. С a/b/g насича.

12. Тук е от
    Jun 2010

deank, имам нов въпрос:

Някои от mkv-тата, след като ги обърна в AVCHD се получава така, че звукът изостава от картината. Това, което забелязах е, че изоставането е прогресивно, т.е. колкото по-напред отива филмът, толкова повече изостава аудиото. В оригиналното mkv няма подобни проблеми. Та, имаш ли представа откъде се получава и как може да се компенсира?

13. Junior Member Аватара на deank
    Тук е от
    Feb 2008

Получава се когато аудиото не се конвертира както трябва. Обикновено става, когато звукът не е AC3, а mp3/aac/dts.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2010

Това хубаво, само че в случая аудиото си е AC3. Става дума за 11-те епизода на Planet Earth на BBC. 1-ва и 2-ра серия си се транскодираха без проблем. Третата е същата като кодеци, но не става. Разминава си се. Няма ли някаква хитрина да го излъжа?

П.П. Оправих се. Намерих отговора няколко страници по-назад. Наистина вариантите са или изрично да му кажа да транскодира и аудиото на 25 fps но така в действителност почва да маже при движение, или първо да разделя аудиото и видеото, да транскодирам видеото със субтитрите и накрая да прибавя звуковата пътечка. В крайна сметка най-бързо и безболезнено се оказа да не го прехвърлям на 25 fps тъй като ТВ-то си мели 23.976 fps без проблем.

16. Тук е от
    Jul 2006

Вече трети ден и нямам успех да подкарам на 25 fps с multiAVCHD 4.1 или 23.976 или 29 как са настройките за 25 fps видео?

17. Тук е от
    Jun 2010

Колеги,
    Криво ляво подкарах видеото ,сега как да си пусна субтитрите и ако трябва да ги вграждам - какви пррограмки да ползвам?!
    Забравих да спомена,че тв-то е Панасоник Виера TH-P42u20e

18. Тук е от
    Jun 2010

Ехоо никой ли не поглежда тук ?!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Програма за обработка на HD видео AVCHD
    От Pat във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 21-12-13, 00:21
  2. Конвертиране M2TS-MKV
    От radovan1973 във форум Общ - софтуер
    Последно: 08-09-13, 14:25
  3. ПРЕМЕСТЕНО: m2ts to h.264 avi
    От kod във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 08-09-11, 11:55
  4. m2ts to h.264 avi
    От vsterev във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 08-09-11, 00:37
  5. Препоръчайте ми видеокамера с HDD и запис AVCHD /HD/
    От vancho20 във форум Фото и видеокамери
    Последно: 28-10-08, 16:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе