Отвори си пощата.
каква фрагментация, какви лоши сектори, какви 5 лева?!
като оставим факта, че едното няма нищо общо с другото, дефрагментирането пък е едно от нещата, които не се правят с програми, а с прехвърляне на друг хард и връщане (като съвсем отделен въпрос е начина, по който файловата система NTFS управлява първоначалното копиране и свързаното с него евентуално фрагментиране). темата е дълга, а ние, дето не го практикуваме, не означава, че не сме чували за него, а че може би знаем и сме видяли нещо повече от readme-то на програмата
друг майтап е обвързването на лоша работа на самия windows с физическа повреда на диска.
всичко ще се реши с една чиста преинсталация, недейте се вкарва в някакви филми
това много ме изкефи - давай дефрагмантирай, не бой са уиндоуса нема да ти досажда повече, до кат връти нема проблеми.Първоначално публикувано от cyb3rtrust
няма да се задълбочавам, само ще кажа, че целта на дефрагмантирането не е да чисти от лоши сектори, или клустери, а съвсем друга, нито дефрагмантирането, нито преинсталацията биха оправили проблемите на хард диска от тоя сорт.
Историята е следната . Преди година си смених компа с нов. Вече минах на Виста ,всичко беше ОК - до преди 2-3 месеца . Един следобед гледах някакъв филм който си бях свалил и по някое време- филма "захецна",спе -тръгне - спре - тръгне (за около минута две) - помислих че е развалено видеото ...след двайсетина мин. пак същото (1-2 мин прекъсваше) и така до края... после пуснах друг и там същото
-" какво им става на тези торенти!!! " - след последвалото прекъсване , реших да върна малко назад - да видя дали пак ще ' ахълца' на същото място -но НЕ -видеото си продължи нормално . Спрях го пуснах стар филм който съм гледал преди - след време пак същото - пуснах с друг плеър - пак проблем ... Изтеглих си други кодеци - пак така - по някое време ми изписа на екрана това съобщение :
By nafplio at 2011-01-07
...затворих прозореца ... На следващия ден компа при стартиране не се зареди както подобава (реклама на дъното ASUS/Starting Winows)- на черен фон с бели букви започна нещо да проверява / отброява - тест ли правеше ..... сканираше ли , не знам ...после се рестартира и ми се показа това :
By nafplio at 2011-01-07
натиснах (след дълго оглеждане) "F1" - стартира Win-а - поработи него ден с множество изписвания на предупреждението и видео сигнала с прекъсвания (на музика не ми прави този проблем)...
втори ден - пак нещо сканира -после излезе син екран с бели ероглифи и до там беше ....
Дойде 'майстор' и го взе - звънна и каза че диска е за смяна - ще сложи нов и вече " Win7 " - и ще остави стария вътре да си сваля това което ми трябва....
Донасят ми го - пускам -стартира ... и отново предупредителното прозорче -звъня аз - "От стария диск е-прехвърляй каквото ще запазваш и го вади " - след часове го вадя - старт - всичко е ОК (нов Win -нови драйвъри - кодеци ) -да ама НЕ -видео файловете отново прекъсват (понякога на по голям интервал от време - понякога с по къси прекъсвания -та до ден днешен) + ново проблемче (вече с новия Winows7 - който казват бил по лек и по бърз ) при отваряне на няколко прозореца (2-3 даже) ми блокирва - чукам с мишката няколко пъти да затворя или преместя - НИЩО - прозореца побелява , изписва ми това :
By nafplio at 2011-01-07
....до преди седмица така си го 'търкалях' , когато отново ми изкара прозорчето за Проблем с Твърдия Диск - и отново всеки ден -стартира само чрез "F1" ...
Може ли да има връзка - прекъсването на видеото с проблема в твърдия диск ?!?!?
фанта, тая дивотияПървоначално публикувано от fXOrange
"Windows откри проблем с твърдия диск"
"Архивиране на файлове незабавно да се предотврати загуба на информация"
съм я виждал по-често на скапани уиндоуси, отколкото на скапани хардове. в случая обаче, след последното описание, наистина и аз заключавам, че хардът заминава
nafplio, насичането се дължи на невъзможността на харда да достави нужната информация в нужния обем навреме. аз лично бих си поиграл с този хард, за да установя доколко и дали наистина smart-ът подава вярна информация, но ти като начало наистина бягай от него като от основен, системен диск
@FearMe
е тъй де, ама Уиндоус, за да ги говори тия работи не ги говори, щото той ги е открил сам, а защото харда се е само детектирал, точно чрез смарт.
Достатъчно е да се погледне в Еверест, ( или там Аида ), за да се види състоянието на харда, дали има чекнати функции в червен кръст.
имам го тоя "Еверест", та - ако не съм влязъл каде не трябва - резултатът е този :
[img width=800 height=576]http://img840.imageshack.us/img840/8158/everesti.png[/img]
By nafplio at 2011-01-08
FearMe - то че ще бягам от този диск че бягам , ама нали е нов - с нов Win и пак ми засича. Аз се притеснявам проблема да не е в някоя друга 'платка'
- там дъно - графична карта - процесор и ли захранване - знам ли
. Да не стане така да го сменя с нов и пак да прави 'чатлаци' компа ?!?! и пак да се развали и следващия твърд диск ?!?
@nafplio, изтегли си софтуера на Seagate за диагностика на техните твърди дискове. И пусни един тест на харда seagate.
Има два варианта на програмата, за Windows и за Dos - графичен и в текстови вид.
Изтегли SeaTools for DOS v1.10 (Text) в текстови вид от тук:
http://www.seagate.com/ww/v/index.js...00dd04090aRCRD
Директен линк за сваляне - > http://www.seagate.com/support/seato...oolsDOS110.iso
Тук има ръководство, погледни за текстовата версия
http://seagate.custkb.com/seagate/cr...271&NewLang=en
Записваш сваленият *.iso файл на диск. Рестартираш компютъра и задаваш да зареди от записаният диск.
Пускаш един Short Test. Ако програмата каже е има проблем с харда пускаш Long Test. Ако има малко грешки обикновено програмата ги оправя. Ако каже не може да ги оправи погледни диска дали ти е в гаранция.
Препоръчително е преди да правиш каквото и да е, да си запазиш важната информация на друг физически диск.