Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234
Резултати от 46 до 53 от общо 53

Преместване на голям фаил

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2010

Re:Преместване на голям фаил

Отвори си пощата.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

каква фрагментация, какви лоши сектори, какви 5 лева?!

като оставим факта, че едното няма нищо общо с другото, дефрагментирането пък е едно от нещата, които не се правят с програми, а с прехвърляне на друг хард и връщане (като съвсем отделен въпрос е начина, по който файловата система NTFS управлява първоначалното копиране и свързаното с него евентуално фрагментиране). темата е дълга, а ние, дето не го практикуваме, не означава, че не сме чували за него, а че може би знаем и сме видяли нещо повече от readme-то на програмата

друг майтап е обвързването на лоша работа на самия windows с физическа повреда на диска.

всичко ще се реши с една чиста преинсталация, недейте се вкарва в някакви филми

4. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от cyb3rtrust
    Както всички знаем, малко е трудно да се говори дистанционно, но според мен този проблем, който Уиндоус ти го открива ще се реши с една преинсталация или добра дефрагментация. Лично аз мисля, че просто диска ти се е фрагментирал...иска да се поизчисти от лоши сектори и ще си работи нормално. Докато не изгасне няма проблем
    това много ме изкефи - давай дефрагмантирай, не бой са уиндоуса нема да ти досажда повече, до кат връти нема проблеми.

няма да се задълбочавам, само ще кажа, че целта на дефрагмантирането не е да чисти от лоши сектори, или клустери, а съвсем друга, нито дефрагмантирането, нито преинсталацията биха оправили проблемите на хард диска от тоя сорт.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Историята е следната . Преди година си смених компа с нов. Вече минах на Виста ,всичко беше ОК - до преди 2-3 месеца . Един следобед гледах някакъв филм който си бях свалил и по някое време- филма "захецна" ,спе -тръгне - спре - тръгне (за около минута две) - помислих че е развалено видеото ...след двайсетина мин. пак същото (1-2 мин прекъсваше) и така до края... после пуснах друг и там същото -" какво им става на тези торенти!!! " - след последвалото прекъсване , реших да върна малко назад - да видя дали пак ще ' ахълца' на същото място -но НЕ -видеото си продължи нормално . Спрях го пуснах стар филм който съм гледал преди - след време пак същото - пуснах с друг плеър - пак проблем ... Изтеглих си други кодеци - пак така - по някое време ми изписа на екрана това съобщение :

By nafplio at 2011-01-07

...затворих прозореца ... На следващия ден компа при стартиране не се зареди както подобава (реклама на дъното ASUS/Starting Winows)- на черен фон с бели букви започна нещо да проверява / отброява - тест ли правеше ..... сканираше ли , не знам ...после се рестартира и ми се показа това :

By nafplio at 2011-01-07

натиснах (след дълго оглеждане ) "F1" - стартира Win-а - поработи него ден с множество изписвания на предупреждението и видео сигнала с прекъсвания (на музика не ми прави този проблем)...
    втори ден - пак нещо сканира -после излезе син екран с бели ероглифи и до там беше ....
    Дойде 'майстор' и го взе - звънна и каза че диска е за смяна - ще сложи нов и вече " Win7 " - и ще остави стария вътре да си сваля това което ми трябва....
    Донасят ми го - пускам -стартира ... и отново предупредителното прозорче -звъня аз - "От стария диск е-прехвърляй каквото ще запазваш и го вади " - след часове го вадя - старт - всичко е ОК (нов Win -нови драйвъри - кодеци ) -да ама НЕ -видео файловете отново прекъсват (понякога на по голям интервал от време - понякога с по къси прекъсвания -та до ден днешен) + ново проблемче (вече с новия Winows7 - който казват бил по лек и по бърз ) при отваряне на няколко прозореца (2-3 даже) ми блокирва - чукам с мишката няколко пъти да затворя или преместя - НИЩО - прозореца побелява , изписва ми това :

By nafplio at 2011-01-07

....до преди седмица така си го 'търкалях' , когато отново ми изкара прозорчето за Проблем с Твърдия Диск - и отново всеки ден -стартира само чрез "F1" ...
    Може ли да има връзка - прекъсването на видеото с проблема в твърдия диск ?!?!?

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    това много ме изкефи - давай дефрагмантирай, не бой са уиндоуса нема да ти досажда повече, до кат връти нема проблеми.

няма да се задълбочавам, само ще кажа, че целта на дефрагмантирането не е да чисти от лоши сектори, или клустери, а съвсем друга, нито дефрагмантирането, нито преинсталацията биха оправили проблемите на хард диска от тоя сорт.
    фанта, тая дивотия

"Windows откри проблем с твърдия диск"
    "Архивиране на файлове незабавно да се предотврати загуба на информация"

съм я виждал по-често на скапани уиндоуси, отколкото на скапани хардове. в случая обаче, след последното описание, наистина и аз заключавам, че хардът заминава

nafplio, насичането се дължи на невъзможността на харда да достави нужната информация в нужния обем навреме. аз лично бих си поиграл с този хард, за да установя доколко и дали наистина smart-ът подава вярна информация, но ти като начало наистина бягай от него като от основен, системен диск

7. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

@FearMe
    е тъй де, ама Уиндоус, за да ги говори тия работи не ги говори, щото той ги е открил сам, а защото харда се е само детектирал, точно чрез смарт.
    Достатъчно е да се погледне в Еверест, ( или там Аида ), за да се види състоянието на харда, дали има чекнати функции в червен кръст.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

имам го тоя "Еверест" , та - ако не съм влязъл каде не трябва - резултатът е този :

[img width=800 height=576]http://img840.imageshack.us/img840/8158/everesti.png[/img]
    By nafplio at 2011-01-08

FearMe - то че ще бягам от този диск че бягам , ама нали е нов - с нов Win и пак ми засича . Аз се притеснявам проблема да не е в някоя друга 'платка' - там дъно - графична карта - процесор и ли захранване - знам ли . Да не стане така да го сменя с нов и пак да прави 'чатлаци' компа ?!?! и пак да се развали и следващия твърд диск ?!?

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2003

@nafplio, изтегли си софтуера на Seagate за диагностика на техните твърди дискове. И пусни един тест на харда seagate.

Има два варианта на програмата, за Windows и за Dos - графичен и в текстови вид.

Изтегли SeaTools for DOS v1.10 (Text) в текстови вид от тук:
    http://www.seagate.com/ww/v/index.js...00dd04090aRCRD
    Директен линк за сваляне - > http://www.seagate.com/support/seato...oolsDOS110.iso

Тук има ръководство, погледни за текстовата версия
    http://seagate.custkb.com/seagate/cr...271&NewLang=en

Записваш сваленият *.iso файл на диск. Рестартираш компютъра и задаваш да зареди от записаният диск.
    Пускаш един Short Test. Ако програмата каже е има проблем с харда пускаш Long Test. Ако има малко грешки обикновено програмата ги оправя. Ако каже не може да ги оправи погледни диска дали ти е в гаранция.

Препоръчително е преди да правиш каквото и да е, да си запазиш важната информация на друг физически диск.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 4 ПърваПърва ... 234

Подобни теми

1. Преместване на врата на хладилник AEG !?
    От saint056a във форум Хладилна техника
    Отговори: 9
    Последно: 29-01-13, 11:52
  2. Преместване на три климатика
    От elmo82 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 0
    Последно: 30-10-10, 14:03
  3. Преместване на инвертор Осака
    От zak7 във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 11
    Последно: 12-07-10, 23:38
  4. Преместване на климатик
    От Toshimoto във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 18-05-10, 18:39
  5. Преместване на външно тяло
    От goshoo във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 15
    Последно: 11-01-08, 15:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе