Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 37 от общо 37

Скорост на рутер

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Re:Скорост на рутер

Внимателно чета мненията ви и стигнах до извода,че трябва да си сменя рутера.Явно този,който работи в момента толкова може.
    Смятам да взема един от тези двата модела на Buffalo - WHR-G300N или WHR-G125 и да сменя след това фърмуер-а.Видях днес в един приятел втория как работи и направо се шашнах.С Томато - фърмуер беше.Стига си пълната скорост и пита за още.

Ако имате негативни впечатления от това,което съм набелязал (засега!),моля ви да споделите!
    Бюджетът ми е ограничен (до около 100 лева) за новата покупка,ако решите да предложите нещо друго.

2.  

3. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от pland
    Внимателно чета мненията ви и стигнах до извода,че трябва да си сменя рутера.Явно този,който работи в момента толкова може.
    Аз се опитвах да те убедя в точно обратното, ама явно не съм успял

4. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Цитат Първоначално публикувано от etg
    Аз се опитвах да те убедя в точно обратното, ама явно не съм успял
    Когато са се изчерпали всички начини за модификация,пробвано е всичко,което може да се пробва,но нещата си остават по старому,тогава как да го приема?И на мен не ми се дават пари за нов рутер,но...Е,мога да си стоя с този,но тагава защо плащам за бърза връзка?!
    Положението в момента,обобщено е следното:
    Рутерът е освободен от всички възможни "тежести",но въпреки това не иска да мръдне и на йота от 1.5 МВ/сек. нагоре.
    Всички компютри,при включен кабел директно в мрежовата карта дават скоростта на доставчика,която е по-голяма от тази,когато е през рутера.
    Доставчикът ми се "занимава" с този проблем,преди 3-4 дни,като ми каза да си сменя рутера.Аз тогава не повярвах на това,затова и попитах тук.Сега вече съм склонен да вярвам.
    Скоростта във вътрешната мрежа е около 5-6 МВ/сек.

Според теб какво още трябва да направя,защото аз вече не знам.

5. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

ОК, може и смяната на рутера да е единственото решение. Обаче проблемът със сигурност не идва от това, че рутерът е спънат по дизайн. Може да е кофти бройка, но може и да са много други неща. Просто може да има някакъв проблем, който да не може да бъде открит лесно. Ситуацията е все едно да имаш лада и да не можеш да вдигнеш с нея повече от 40км/ч - да, не е върха на технологията в бранша, но и не това е максимума. Затова и идеята ми е, че ако ладата ти не вдига повече от 40км/ч е редно да я закараш на читав сервиз, а не да търсиш решение във форуми - виж т.5 по-горе. Но ако и доставчикът ти не може да се оправи - сменяй рутера, просто друго няма какво да направиш в случая.

6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Евгени , аз залагам че рутера е low end - евтнис с съ сбавен процесор който не може да рутира трафика с пълен капацитет.
    имах подобен случай и като го смених с едно китайче ( дадоха ми един китайски, с неизвестното до тогава име Tenda - да напиша ревю и да кажа мнение ) направо нета ми литна.
    поразгледах му харктеристиките и се оказа че има по -бърз процесор , повече рам.

7. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2004

Съжалявам за късното включване, но просто нямах възможност по-рано... Накратко: Както и предполагах, pland е стигнал до заключението, че рутерът е за сервиз или връщане в магазина...
    Определено за цена от 36лв http://kagami.bg/catalog/element.php...LEMENT_ID=3989) не би трябвало да се очаква кой знае какво от устройството! Защото в него е използвана комбинация от доста непоизводителни компоненти – чипсет Marvell 88E6218-LG0, 16Mb RAM и т.н.
    Производителността на рутери с този чипсет е от 17Mbs DL/UL до 61/59Мbs DL/UL (http://www.smallnetbuilder.com/conte...27267/51/1/14/)
    Брой едновременни конекции – 32 или 64 (http://www.thg.ru/network/airlink101...p/onepage.html)

Тъй като вече въпросът е за нов рутер, ето сравнителни графики за производителност на някои модели:
    (http://www.smallnetbuilder.com/compo...189/chart,121/)

P.S. Кой е Евгени?!?

8.  

9. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от emos
    Определено за цена от 36лв http://kagami.bg/catalog/element.php...LEMENT_ID=3989) не би трябвало да се очаква кой знае какво от устройството!
    Не 36, 30 лева е примерно TL-R402M, който всъщност е поорязана версия на TL-R460. Един такъв рутер и в момента е пред мен, и вдига 40мбит/с през PPPoE. Не знам защо си мислите, че ще седна да твърдя нещо, без да съм го тествал. Продавам рутери TP-LINK от няколко години, само в моята мрежа има в момента работещи над 50 купени от мен, и още не съм видял някой да не може да вдигне повече от 12мбит/с. Както и да е, аз приключвам с тази тема, пък който иска, може и рутер за 1000 лева да си взима, за да може да изкара 20мбита

Цитат Първоначално публикувано от emos
    P.S. Кой е Евгени?!?
    Аз

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. скорост на FAN
    От kaki във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 82
    Последно: 23-01-14, 08:13
  2. Отговори: 19
    Последно: 27-01-13, 12:32
  3. Отговори: 5
    Последно: 06-09-11, 17:04
  4. Отговори: 3
    Последно: 02-06-10, 00:38
  5. MP3 от CD-ROM na 1x-2x скорост
    От Baby Thomas във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 25-03-02, 13:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе