цената на паметта ужасно скокна, но 4 гиги на съвременна машина е смешно, хеле пък геймърска
и тоя WD по-добре да стане Toshiba, защото има сериозна вероятност да береш ядове с "хайвера"
цената на паметта ужасно скокна, но 4 гиги на съвременна машина е смешно, хеле пък геймърска
и тоя WD по-добре да стане Toshiba, защото има сериозна вероятност да береш ядове с "хайвера"
Като чуя за Toshiba веднага се сещам за стържене и тракане. Според мен вместо 128 GB SSD и 1 TB HDD трябва да се сложи 500 GB SSD.
Доставени с професионално оборудване дискови масиви на WD Black и Seagate съвместима серия (не я помня вече).
Брандирани от доставчика Huawei, 500 - 1000 MB.
След 2 години денонощна работа започнаха отказите. Почти всяка седмица по един HDD си отиваше.
Но самият факт, че все пак са избрани WD и Seagate би трябвало да означава, че поне за последните 2 години качеството им е на ниво.
WD Black не е за денонощна работа ,нито пък за RAID, пък и много топлят. За там си има специализирани дискове ,например WD Red..
Въпреки това ако се види моята Seagate Barracuda ще се види ,че съм надхвърлил 30 пъти препоръчителния от Seagate Workload Rate Limit.от 55 TB/year.
Сложил съм 2х4GB памет в конфигурацията, не съм казал да е A-data, просто сглобих нещо примерно.
То варианти за дискове и SSD много, ама човека е с ограничен бюджет. Иначе както казва един приятел има само два вида твърди дискове: счупени и такива, които ще се счупят
Вариант е видеокарта втора употреба, ама и там не се знае колко е копала биткоини.
Много е трудно да се сглоби геймърска машина с ограничен бюджет, още повече като синчето иска да е дъ бест.
Пичове, мерси за мненията и предложенията. Вчера се спря на това:
ОПИСАНИЕ
Процесор Intel Coffee Lake Core i3-8100 (3.60GHz, 6MB, 65W) ОС Не Чипсет Intel® Z370 Express / Gigabyte Z370M-D3H Охлаждане BOX Памет Team Group Elite DDR4 PC4-19200 2400Mhz Аудио карта 7.1 CH HD Audio Хард диск 1000GB SATA3 Seagate ST1000DM010 7200rpm 64MB кеш Мрежова карта 10/100/1000 Видео карта ASUS ROG Strix GTX 1050Ti OC 4GB GDDR5 128 bit Размер 430 x 215 x 445 мм Захранване FSP Hexa 400W Active PFC 80 PLUS Вид Middle Tower Кутия Spire X2 T6 GAMER S1506B-CE/R-U3 с общо 4 Blue Led вентилатора Тегло 10.00 КГ Оптично устройство Asus DRW-24D5MT/BLK/B Цвят Черен Гаранция 36 месеца Видео изходи DVI-D,HDMI, DVI-D, Displayport
Цената е 1,5К. Мнения???
Не виждам колко е паметта.
1050 е по-слаба от 1060, i3-8100 е под Ryzen 1500x, SSD не виждам в конфигурацията, цената ми се струва надута.
п.п. Сега проверих, каквото ти предлагат е с цена към 1200 лева.
Този пост е редактиран от DundyTheCroc; 20-11-17 в 14:46.
8100 е добър процесор, но дъното за него е прекалено скъпо към момента
слез на 7100 и спести от дъно, а това, че 7100 е доста по-слаб от 8100 не трябва да те притеснява - за игрите е предостатъчен, а за неспециализирани дейности, т.е. ежедневие, е прекалено силен...
-----------
1050ti наистина е осезаемо по-слаба от 1060, но пък зависи на каква резолюция ще искаш да пускаш игрите
за 1920*1080 бива, но ако ще се целиш по-нагоре, наистина трябва да скочиш на 1060
На FHD ще играе. За дъното ме убеждава, че след време при евентуален ъпгрейд ще е съвместимо с новите процесори. Не знам дали е така. Лаик съм в тая област.
Intel имат лошия навик да сменят сокета като сменят поколението на процесорите, така че доколко ще е възможен ъпгрейд е божа работа.
AMD обещаха поне до 2020 всичките им процесори да са на AM4.
Здравейте Сетком,
Моля за малко помощ, да съставим конфигурация за настолен компютър (само компютър) до 1100 лева.
Машина ще се използва за : SolidWorks 2014 ; ArtCam 2014 ; FeatureCam 2014
Като гледах системните изисквания за трите програми, видях че видеокартата непременно трябва да е Nvidia Quadro с 2 GB RAM.
Най -евтините са PNY NVIDIA Quadro P400 и NVIDIA Quadro P600 2GB Graphics
Като процесор се препоръчва CORE I7 . Само, че CORE I7 8700 струва най-малко 650 лв.
Като RAM препоръчват 16 или 32 GB. 16 GB е около 350 лв. И още тук бюджета е надхвърлен.
А се препоръчва още RAID масив от бързи дискове или SSD.
Трябва да помислиш за доста по-сериозна сума.
както и да го въртим, за 1К няма как да стане
в най-оптимистичния вариант си трябва поне 1,5...
Благодаря ви, ще помисля над бюджета.