Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

какво да я правя тая фирма продавач

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    12
    #1

    какво да я правя тая фирма продавач

    значи 3 пъти ми връщата същия диск ,дето е гаранционен и се получават лоши сектори на първата седмица.Още от втория път настоявам за смяна но те се обясняват кат п... ,сега 4-и път казаха че ще го носят в СФ от фирмата си доставчик.(от провинцията съм) ,То ест ще ги чакам 2-3 седмици .И междувременно се обясняват че и в СФ щели да направят същотото (то ест формат на ниско ниво с Партишън Меджик или други там бози) ,дето до сега те го правеха.Но явно диска си е скапан,щом до седмица след това се прецаква пак. И накрая излиза че трябва сам да си търся нов диск с мои пари-наглост безподобна.Та как се процедира с такива олигофрени,някой може ли да подскаже. Това за тухла в джамовете го знам Но има ли някъв друг начин да искам смяна на диска и толкоз,имам гаранционна карта ,как да ги принудя? между впрочем диска е 40/MAXTOR/7200/ATA133

    а да че и 15 лв ми бяха взели за "форматирането на ниско ниво" ,че и се сърдеха дето после си ги поисках обратно ,но тях поне ги върнаха де . Казах им че ще им пратя данъчни,ако трябва и в СФ централата,но да видим дали са се уплашили.Сега ако ми върнат пак същия диск-направо с него по кратуните-друг начин не виждам.

  2.  
     
  3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #2

    какво да я правя тая фирма продавач

    Ам сега им кажи че и на ниско ниво не са ти го форматирали щото немогат. Никакво форматиране на ниско ниво не са направили ама те лъжъл както си искат. Ако можеш им прати данъчни.

  4. xeb
    xeb е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    7
    #3

    какво да я правя тая фирма продавач

    Това направо го копирам -

    Ето страницата на комисията за защита на потребителя

    http://<a href="http://www.ktzp.bg/"...w.ktzp.bg/</a>

    А в закона пише

    http://<a href="http://www.ktzp.bg/m...ge&pid=175</a>

    [/b]Право на рекламация

    Чл. 25. (1) Потребителят има право на рекламация, независимо от това дали производителят е предоставил гаранция, при:

    1. констатирани липси;

    2. дефекти на стоката;

    3. несъответствие с обявения размер;

    4. несъответствие с обявената търговска марка.

    (2) Рекламацията при констатирани липси и явни дефекти се предявява до три работни дни след закупуването на стоката.

    (3) Рекламацията при скрити дефекти на стоката се предявява при откриването им, но не по-късно от срока на гаранцията, ако такава е предоставена.

    (4) Рекламацията при несъответствие с обявения размер или търговска марка се предявява при установяване на несъответствието, но не по-късно от срока на гаранцията, ако такава е предоставена.

    Чл. 26. При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

    1. възстановяване на заплатената сума;

    2. заменяне на стоката с нова;

    3. отбив от цената;

    4. безплатно извършване на ремонт.

    Чл. 27. (1) Търговецът е длъжен да приема рекламация през цялото работно време в търговския обект, където е закупена стоката, или на адреса си на управление, освен ако в документа за гаранция не е определено друго.

    (2) Транспортирането на едрогабаритни стоки за ремонт или замяна в гаранционния срок, както и връщането им на потребителя, се извършва за сметка на търговеца. За извършването на отбив от цената стоката може да бъде транспортирана или преоценена на място за сметка на търговеца.

    (3) Срокът на ремонта се прибавя към гаранционния срок.

    Та при тези скрити дефекти искай да ти се отбележи в гаранционната карта ремонта и при втори проблем пиши на сайта на комисията за защита на потребителя , ако не ти върнат парите . То и аз се бях ядосал на едни , та затова не трябва да им се даваме / по принцип де / [8D]


  5. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    941
    #4

    какво да я правя тая фирма продавач

    да тикажа май това с тухлите ти остава да направиш ! имах същия проблем само дето не се бих с тях ! смениха ми диска само 1 път ! но нека да потърсят от каде може да се при4инява тоя проблем .... захранване на машината темпрература на процесора и т.н... нека да я прегледат основно !

    ПРИТЕСНЯВАЙГИ ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ ! ! !

  6. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #5

    какво да я правя тая фирма продавач

    Slavi имаш пълното право да си искаш парите обратно, това е масов и добре известен проблем с MAXTOR дисковете (тези които са в БГ специално). Явно ги взимат на кило.

    В няколко PC-фирми наблюдавам опашка на хора с MAXTOR чакащи за "low-level format".



    До всички: "Когато диска ви дефектира с bad-sector не го носете да ви го сменят със същия модел, а с такъв на друга фирма... за предпчитане Seagate... така ще избенете да ви го форматират набързо, което изобщо не решава проблема! Такъв диск се изхвърля! Форматът на ниско ниво не оправя нищо, диска може да изтрае месец-два а може и да се скапе след края на гаранцията, която сега е много малка!"


  7. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2002
    Мнения
    1,395
    #6

    какво да я правя тая фирма продавач

    Smeni go za Western Digital ili Seagate - buzni gi 4e 6te si doplati6 za naoviyat - sdelkata si struva - vervai mi!

  8.  
     
  9. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #7

    какво да я правя тая фирма продавач

    И?? Все пак ако са софтуерни Bad Sector-s и се оправят с формат на ниско ниво, не смятате ли, че проблема може да е и при вас? Например скапано захранване?

  10. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    598
    #8

    какво да я правя тая фирма продавач

    Захранването наистина може да създаде този проблем, а също така и бързото изключване на 98.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #9

    какво да я правя тая фирма продавач

    Софтуерните Bad-сектори са дефект в Partition Table-a! Ако създадете дяловето отново те се махат.



    Какво прави форматът на ниско ниво...

    Хардискът има определен брой сектори да кажем 1000 и има резерва да кажем 20 сектора. При формат-а тези 1000 сектора ако са наред се индексират от 1...1000, ако сред тях има сектор Х, който е дефектен той се маркира! и се взима сектор от резервната зона! Като свършат тези сектори и low-level format-а не помага.



    Това е направено за да може ако след 10 години диска ви се скапе да си го оправите! А не да гръмне на втория ден.



    Дефектни захранвания и т.н. могат да причинят физически bad-sector-и причината е в механиката за автопаркиране на главата... спорно чия вина е...

  12. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    12
    #10

    какво да я правя тая фирма продавач

    в моя случай цялата машина е гаранционна,аз им я нося цялата както си е с лепенка там, изобщо не я отварям.Така или иначе проблема си е в тях. Някой каза че съм имал право да ми върнат парите за диска.Ами де го туй право? Май трябва на прокурор да ги дам То ако зависи от мен ,аз цялата машина ще им върна дето е купувана преди година, на съответните двойно по скъпи цени от сега Пък и само тоя диск купен за $75 да върна ,пак файда Но тия кретени даже не щат да го подменят ,а връщат точно същия.

    Всъщност още втория път пуснах един FDISK ,направих на ново партишъни и установих че общата големина вече е с 10-ина МБ по малко.За това аз директно им казах че диска е скапан и да го сменят.А и поради факта че става втори път в рамките на седмица.

    Всъщност той компа не е мой ,а на моя позната и първия път не го носих аз,сигурно още първия път щях да им го кажа.То ако беше мой и ми се налагаше да губя информация 4 пъти подред ,направо щях да ги застрелям Но кво като не е мой,такива си заслужават най строги санкции,ще пробвам с тая комисия.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #11

    какво да я правя тая фирма продавач

    а коя е фирмата все пак

  14.  
     
  15. DIL
    DIL е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    138
    #12

    какво да я правя тая фирма продавач

    Ти докато си чакаш диска, вземи си измери захранването у вас. Включвай/изключвай печки, радиатори, хладилници... и гледай колко варира напрежението.

    Аз имах подобен проблем - захранването беше 200В и като се включиха печки и т.н. клякаше до 160-170В. смених захранването с някво доста старо (но много стабилно) пуснах Spinrite да изчисти лошите сектори и всичко заспа.

    Успех!

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    10
    #13

    какво да я правя тая фирма продавач

    едно UPS че няма да е лошо да се пробави към общата картина, въобще не са скъпи, пък и долара е много ефтин сега, от как си сложихме UPS на нашите компютри всичко е много по стабилно, понякога тока е като дискотека при нас, по едно време когато хладилника се включваше и изключваше ми се натискаше десния бутон на мишката (не се майтапя) е напшчалото мислех, че мишката е за сменяне докато не забелязах че се феномена се случва точно когато релено на хладилника включва или изключва, та за по ефтино сменихме хладилника ))

  17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #14

    какво да я правя тая фирма продавач

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">едно UPS че няма да е лошо да се пробави към общата картина, въобще не са скъпи, пък и долара е много ефтин сега, от как си сложихме UPS на нашите компютри всичко е много по стабилно, понякога тока е като дискотека при нас, по едно време когато хладилника се включваше и изключваше ми се натискаше десния бутон на мишката (не се майтапя) е напшчалото мислех, че мишката е за сменяне докато не забелязах че се феномена се случва точно когато релено на хладилника включва или изключва, та за по ефтино сменихме хладилника ))



    <div align="right">оргинално мнение на Valentin</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">





    Само дето обикновенните UPS са едни прости батерии - не пазят от удари и нямат стабилизатори - пише ч евсички са с инвертор вътре , само дето на ниския клас ( до 150 лв / 450 /600 VA UPS ) нещо не работят.

    За да се оправи , трябва едно сериозно UPS -4e ( Unbreakable Power System ) от Smart серията ( някой са го кръстили Back PRO )

    или т.н ON-LINE UPS ( със входен и изходен стабилизатор на напреженията ) той може да оправи проблема , но гаранция няма

    но струва много пари и под 1200 V/A няма лесно да намериш

  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    10
    #15

    какво да я правя тая фирма продавач

    Не бих казал, че нямат стабилизатори и че не пазят от удари, и въобще не е вярно че UPS -сите са само едни батерии. Аз не съм голям разбирач по въпроса но като си вземах UPS за мен попроучих и поразпитах и попрочетох това онова, и мога да кажа, че няма оправдание взимане на OnLine UPS освен за съвръри. Line Interactive UPS е перфектното решение за обикновения потребител.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. ами не знам какво да правя...
    От lorams във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 9
    Последно: 21-05-09, 10:44
  2. С какво да си правя MP3 дискове ?
    От heinachi във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 21-11-07, 16:38
  3. Директории,- какво да ги правя?
    От cristo във форум Windows
    Отговори: 8
    Последно: 19-10-07, 22:35
  4. какво да го правя този рар?
    От MAPBuH във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 08-07-04, 14:32
  5. Какво да правя си тоя нет
    От spun във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 08-12-03, 19:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе