Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345
Резултати от 61 до 72 от общо 72

От коя фирма да не купуваме?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    126
    #61

    От коя фирма да не купуваме?

    Mr.Techno в такъв случай трябва да си доволен. Аз съм взимал от Жар/ не съм имал проблеми/жив късмет/, освен мудната работа/ и от стил теч и от още 3-4 фирми и не съм имал проблеми. Е един път взех едни слушалки уж най-скъпите и хубави и не работеха. Но помисли си само колко е отстъпката на една фирма и какво става ако една карта гръмне да речем. И не мислете, че се заяждам - но е много лесно да обвиняваме тази и онази фирма за технически проблеми. Друг е въпроса с отношението към клиентите, което си е за тяхна сметка. Просто тези фирми полека лека ще фалират...

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #62

    От коя фирма да не купуваме?

    zizu не се заяждам - споко само се учудих - запознат си с нещата а взимаш от калпави фирми , а относно картата - тя е гарнционна - ако не е значи мамят клиента и даси носят последствията аз ли трябва да плщам за техните долни игрички , или в по-лош смисъл за "free upgrade"- на някой от фирмата

  4. Novice
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    4
    #63

    От коя фирма да не купуваме?

    И аз да похваля една фирма: Стантек взимал съм пове4е от 10 компютъра (цели и на части) не съм имал проблем с ФИРМАТА при нито една от покупките. Ако е имало някакъв проблем ми се сменя за по малко от 15 мин (единствения за който се сещам беше че едно дъно не се разбираше с видеокарта). Особено доволен съм и от ъпгрейдите тъй като винаги ми се изкупува стария хардуер с в най - лошия случай 10% по малко отколкото му е цената в момента.



    Естествено има го и другиа момент че ако купиш калпав хардуер може да имаш и повече проблеми. Но мисълта ми беше че ако човек разбира достатъчно му трябва фирма единствено с добър съпорт.



    Не оставайте с грешно впечатление не са безгрешни, а и е ужасно когато се обадиш сутринта за някой чарк а следобяд вече го няма. Но съм минал през много фирми и засега купувам 90% от тях.

  5. Novice
    Тук е от
    Mar 2004
    Мнения
    2
    #64

    От коя фирма да не купуваме?

    Както се изписа и в по-горните постове става ясно едно JAR SUCKS еми това си е истината и аз съм се парил от тези некадърници. Един мой приятел ги сравняваше с китайски ресторант така че самите си направете изводите. Аз пазарувам от една малка фирма в центъра с много добро качество на компонентите, добро обслужване и бърз гаранционен сервиз. Е верно имаше няколко изцепки от техния персонал. Веднъж нося компота-навън е мокро, студено, гадно абе зима. Тия го закачват, палят го ама нищо не става и един от тези глупаци се провиква Абе на тоя комп не баца рама,харда и ала бала. Направо ме изби на смях. След един час си запали ама нали са си мозъци. Как да е поне грижи не съм имал с конф. а и успях да си изпрося и две години гаранция за дъното и ЦПУ-то.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    17
    #65

    От коя фирма да не купуваме?

    Moga , da pohvalq Dikom ot Stara Zagora.

    distibutori na Most no te si se razpravqt sas garanciqta.

    ima po beden izbor, no absoliutno izbqgvat chasti koito ne stavat

    inache povechetokoito rabotqt tam sa entusiasti i probvat

    qko hardware.

    A za Jar sa MIZERNICI.

    DA im takovam golemite listi vav gaza.

    Mqzat na dilari na 2ra upotreba chasti..

    i se darjat kato cigani...




  7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    126
    #66

    От коя фирма да не купуваме?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><font color="red">Аз пазарувам от една малка фирма в центъра с много добро качество на компонентите</font id="red"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Poseydon бъди сигурен, че качеството на вси4ки компоненти в БГ е еднакво...

    И незнам защо вси4ки сме доволни, че една фирма прави ъпгрейд на компоненти. Доволен е този който си дава старата и взима нова. Ето един пример. Аз съм бил свидетел как фирма изкупува видео карта Gforce 2 MX 400 и заменя с по нова. А познайте ако иде някой от вас след това и иска да купи нова Gforce 2 MX 400 какво става?!!! Дават ти стара карта на цената на нова... И кой печели и кой губи?!!


  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    616
    #67

    От коя фирма да не купуваме?

    Зависи от гледната точка. Аз заменям с единствената мисъл да получа това, за което съм отишъл във фирмата. На каква цена ще го вземат и на каква ще го препродадат не е мой проблем, в мига, в който предметът напусне моето владение.



    Не на последно място, все пак става дума за търговци, а всеки търговец върши дейността си с цел печалба.



    От '95 досега пазарувам от СофиСтар. Досега не съм имал проблеми нито с обслужването, нито със сервиза им. Единствения компонент, който съм закупил от ДЖАР е Криейтив Инспайър 5300 и досега си свири без грешка (почуквам се по главата).

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    126
    #68

    От коя фирма да не купуваме?

    "MSAN" Не е проблема в цената. Не си ме разбрал. Проблема е , че се изкупуват компоненти, които все оше се произвеждат като нови. Я си представи отиваш и си купуваш нова карта, която е изкупена от някой. Е може да няма проблем, но на мен не ми е приятно да купувам стари неща за нови.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    616
    #69

    От коя фирма да не купуваме?

    Безспорно е така. Само че не си давам зор да мисля и за това (старо, ново), когато пазарувам. По дяволите, важното е да работи. Междувпрочем, частите, както съм си извоювал, ги взимам директно от склада им, от кутията дет се вика. Последно от Софи-то си взех една Белинея, плоска, 17 инчова. Сигурен съм, че ми дадоха чисто новичко мониторче.



    Пък и за компонентите от тази фирма ми дават по три години гаранция. [:D]

  12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2003
    Мнения
    17
    #70

    От коя фирма да не купуваме?

    Ami

    kato poemat garanciqta tebe kakvo te interesuwa.

    Realno kazano tiq deto overclockvat i zatowa iskat specifichni chasti

    i bez towa gubqt garanciqta.. ama pak se machat da pretendirat za neq posle.

    Elementaren primer e, kato upgrade-vash

    ti izkupuvat sas malko po evtino ot pazarna cena.

    Prodavat na pazarna.. no si poemat palna garnaciq posle.. towa e..

    Savsem drug e vaprosa ako vaprosniq komponent ne raboti

    a te prodavat kato rabotesht.

    Realno riska pri chisto nov produkt koito ne e rabotil da defektira e

    po golqm ot riska nqkoi koito e podkaran i testvan da se skape.

    Kupuval sam si vsqkakvi novi.. super markovi junjurii koito

    okolo 50% sa kaplpavi..

    Pisachka na ASUS 52x palen bokluk no firmata ne e vinovna za towa.

    prosto modela e skapan cenata i zaradi towa padna 3x za 2 meseca

    A az se preebah carski.




  13. Novice
    Тук е от
    Jun 2004
    Мнения
    1
    #71

    От коя фирма да не купуваме?

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ЗА БОГА БРАТЯ,НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ JAR-СОФИЯ.Новото ми РС остаря,докато заработи.Пет пъти им го връщах,смениха и платката-АБИТ!!!



    <div align="right">Originally posted by ilf*-*06/02/2004*:* 00:07:23</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    <font color="purple"><font face="Times New Roman"><font size="4">Когато се запътите към коя да е компютърна фирма, имайте наум следното. Настъпи времето на евтините компютри. Преди години изданията по темата тръбяха какъв пробив е падането на цените на PC-тата за дома и офиса под психологическите $1000. Днес нещата стигат дотам, че нов компютър (без монитора) ще ви направят за малко повече от $200, ако искате ДА ИМАТЕ КОМПЮТЪР НА ВСЯКА ЦЕНА. Що се отнася до монитора (CRT, наблягам на ЕВТИН КОМПЮТЪР), вече почти няма предлагане на 15-инчови модели. Най-"тънкият" 17-инчов ще ви възлезе на около $100 с Данъка.

    Не искам да кажа - скъпото означава непременно качествено. И платките ABIT и ASUS и EPOX дават известен процент брак - а фирмите могат да тестват единствено компонентите в сглобена конфигурация (мониторите по правило не се тестват, освен ако клиентът е много настоятелен).

    И все пак - замислете се, преди да кажете на продавача - искам възможно най-евтиния компютър.

    Грамотните знаят, че има производители и производители. Защо например Plextor упорито държат над двойно по-високи цени от другите "масови" записвачки? Защото не искат да правят неразумен КОМПРОМИС С КАЧЕСТВОТО. 52x24x52x CD-RW Plextor в момента върви малко над $65, при цени на масовите записвачки между $30 и $40. Много от нас казват "TEAC не е това, което беше". В стремежа си да не изостават от конкуренцията повечето маркови производители се принуждават да направят не толкова НАДЕЖДНИ продукти за ниския клас (където по правило оборотът е най-голям). Plextor записвачките са с метална механика и "си тежат на мястото" и в прекия, и в преносния смисъл. Останалото е пластмаса.

    Да се върнем на дънните платки. Между другото, се занимавам и с внос на компоненти към днешна дата. На международния пазар AsRock (скала само че трошлива, варовик [8D]) се търгуват под $30 (K7S8X и др.). Това дънце има вграден 5.1 звук и LAN 10/100. Схемен набор SiS... Като ги махнем - какво друго е вложил производителят в това дъно, в рамките на тези 15-20 долара? Съгласете се, че можете да имате главно лоши очаквания от такова дъно. Ще го занесете (или носите - редовно) в сервиза на съответната фирма. Тя от своя страна ще го върне за сервиз при вносителя (Сещате ли се? Не всички фирми внасят стоката, която Ви продават). Вносителят ще ремонтира дъното в рамките на 2 седмици. Ако (и само ако! ударението сложете по преценка [^]) признаят гаранцията. Е как тогава искате да Ви сменят веднага дъното? Е... някои фирми го правят. Повечето - не.

    Като казах AsRock, служебният ми компютър е с AsRock, AMD и Windows 98 - каква комбинация само, нали И все пак повечето дни изкарвам към 9 часа на него без омразния принудителен Restart (не ползвам умишлено Reset, щото колегите от тая фирма ще се обидят, а са си за уважение).



    Да обобщя. Искате компютър с монитор (без скъпа периферия) и сте готови да прежалите $300 - $350, не повече, българи-сиромаси сме все пак? Спомнете си Plextor и другите записвачки - примерът е красноречив. Искате ли качество - не избирайте компоненти от "второешелонни" производители. Обърнете особено внимание на захранването (т.е. кутията). Сложете надежден твърд диск (аз съм фен на Seagate и Western Digital, макар че съм чувал плювни по адрес на ВСИЧКИ МАРКИ ВСЯКАКВИ КОМПОНЕНТИ). Все пак - на него Ви е най-важното - данните. Настройките. Освен ако нямате какво да пазите и не Ви мързи да преинсталирате . Изберете по-маркова видеокарта. И гледайте да е 128-битова (поне), макар и с по-малко VRAM. Дайте ми на мене карта с 32МВ буфер, но с 256-битов достъп до него ) Изберете хубаво дъно. Не най-евтиното от най-марковия производител. Макар че и така е по-добре. Поинтересувайте се каква памет Ви слагат. Ако не гарантират марката - поискайте маркова, макар и с ДДС и на по-висока цена. Изобщо - отделете повече средства и ги инвестирайте в по-надежден хардуер. Иначе ще ги инвестирате в ходене до сервиза и в лекарства за високо кръвно и похабени нерви.



    И един последен съвет - не правете фаталната грешка животът Ви (или нещо от същата важност) да зависи от електроника. От технологиите въобще. Защото и те могат да Ви подведат. Даже и най-марковите продукти, макар и доста по-рядко.</font id="size4"></font id="Times New Roman"></font id="purple">

  14.  
     
  15. T
    T е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    287
    #72

    От коя фирма да не купуваме?

    Не бих купил нищо от MOST.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 5 ПърваПърва ... 345

Подобни теми

  1. ВиК фирма препоръка .
    От sun4o във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 0
    Последно: 25-04-13, 17:51
  2. Информация за фирма ?
    От fena81 във форум Телевизори
    Отговори: 7
    Последно: 20-07-12, 18:52
  3. 12 причини да не купуваме iPhone 3G
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 32
    Последно: 19-01-11, 22:02
  4. Софтуер за куриерска фирма?
    От bucho във форум Общ - софтуер
    Отговори: 5
    Последно: 28-10-09, 12:17
  5. Дилър на коя фирма ???
    От kafka във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 14
    Последно: 29-09-04, 12:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе