Страница 13 от 31 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 453
Like Tree81Одобрявам

Отопление с климатик при -20 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Отопление с климатик при -20 градуса

Provigo ти да не си бяла мечка?? :default Аз при -15 офицялно обявявам бедствено положение във фирмата най-малко защото 50% по дъртите пикапчета не са запалили и дори не викам хората на работа ... ама това тука е за 4-5 дена иначе можеби щеше да ни се наложи да се адаптираме... Колкото до това дали топлят климатиците при - 20 .... топлят ама с помоща на нещо допълнително ... просто климатика е много хубаво нещ но не е панацея, всички които казват че им топлят климатиците просто не са ги ползвали при -20 достатъчно дълго и или климатиците са били толкова преоразмерени че и малкото което се изтисквало от хладилния процес е било достатъчно...
    Не съм бяла мечка, ама като се обади клиент, и каже че не му работи отоплението какво да правя. Действам, и то спешно, щото няма как на такава темп. да го оставиш ей така. Всеки казва че климатика му топлел на -15 или -20, ама то тая температура сигурно е била такава за през ноща за 2-3 часа. През деня е друго, и при слънчево време става още по-топло. Пък и за 2-3 дена по-студено време, макар и с намалена ефективност се справят то е ясно. Но ако има трайно застудяване да кажем 1 месец температури между -16 през деня и -24 през ноща, хммм, съмнявам се че климатичето ще се справи. За оразмеряването е много трудна задача, никога топлопритоците лятото не са равни на топлозагубите през зимата. Така че как ще оразмерите машината според летния или зимния режим. Ако е според летния, то зимата няма да достига. Ако е голяма че да топли зимата, лятото ще работи на облекчен режим и пак може да се получи проблем. Писах по горе за това. Може да ви се струва смешно, но тука 12000 BTU го залагат че е достатъчно за 72м^2 при стандартна височина 2.4м Колко кубика е това сега не ми се смята. И разбира се когато сградата е според изискванията по отношение на изолацията на стени и тавани. Аз лично предпочитам да сложа 12-ка на не повече от 55м^2 И така че си знам че до към -12 градуса ще се справя. А ако не може се влючват реотаните Там няма лабаво.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Къде е това?
    А тук 12000 BTU се слага в 22 кв.м. Винаги съм се чудил, не правим ли адското преоразмеряване! Имам чувството, че всички инвертори в БГ работят под 30% от мощността си.

4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от provigo
    но тука 12000 BTU го залагат че е достатъчно за 72м^2 при стандартна височина 2.4м Колко кубика е това сега не ми се смята. И разбира се когато сградата е според изискванията по отношение на изолацията на стени и тавани.
    В това се крие разликата. Малко ме съмнява в България да има много сгради, които имат изолация отговаряща на канадските стандарти.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Стандарта е минимум термично съпротивление R20 за стените и R40 за тавана. За пример и да добиете някаква ориентация, тоя синия "фибран" дето го слагат по стените в България 5см дебелина е R10. Това са съпротивления по импераилната система. Ето един линк за тия неща.
    http://en.wikipedia.org/wiki/R-value_(insulation)

6. Тук е от
    Jul 2009

Цитат Първоначално публикувано от provigo
    Стандарта е минимум термично съпротивление R20 за стените и R40 за тавана. За пример и да добиете някаква ориентация, тоя синия "фибран" дето го слагат по стените в България 5см дебелина е R10. Това са съпротивления по импераилната система. Ето един линк за тия неща.
    http://en.wikipedia.org/wiki/R-value_(insulation)
    Много полезен линк , благодарно

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Ами нали затова се смята каклко дебела да е изолацията. Няма значение дали е синя или пенбяна. На всичко изолации се дава термично съпротивление, коефициент на топлопреминаване или коефицинет на топлопроводност. Смяташ си колко да е дебела изолацията и съотъветно и цената. На пазара има изолации с различни плътности и съответно с различни термични съпротивления. Иам стиропор който изолира колкото фибран. Освен това запомнете, че тук се работи със единици от системата СИ.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

Предложете ми модели климатици за стая 23 квадрата(PANASONIC CS/CU-E12JKE-3 този става ли за -15 -20 градуса? за 23 квадрата стая? ) и стая 30 квадрата може да ми пишете и на ЛС

10. Junior Member Аватара на FatBoySlim
    Тук е от
    Apr 2009
    Живее в
    София

За Panasonic мога да кажа: ако искаш да се топлиш зимата си вземи задължително Малайзийски, а по принцип най-добре Японска машина.
    Относно преоразмеряването за което говорят колегите по-горе са прави, но не съвсем. За да стигне, трябва да остане- основен принцип във всяка една област.
    Какви са + и - на преоразмерените машини.
    Плюсове:
    + машината работи при по-ниско натоварване - по дълъг живот на компресора.
    + има по-голямо топло/студо отдаване - постига по-бързо желаната температура.
    + обескрежава по рядко, трупа по малко лед - работи до по-ниски външни температури.
    Минуси:
    - по-висока минимална консумация.
    - по-нисък COP/EER
    - по-висока първоначална инвестиция.
    Така че всеки може да си прецени кое е по икономически обосновано.
    NB! При оразмеряването за зима да се има в предвид че при -15 повечето климатици работят на до 50% от максималната си изчислителна мощност, а именно при +7'C

11. Тук е от
    Oct 2009

затишие пред буря!вече имам ново предложение - едно помещение от 26м.2.( 70м.3) и друго 16м2(43м3) ! та
    предлага се bi-split система! вариантите са няколко - а)Daikin 2MXS40G с вътрешни тела FTXG25E + FTXG35E; или
    FTXS 20G +FTXS 35G; след това - Toshiba RAS 2218D;RAS 225GDR; RASM 14GAV-E ; Sanyo ; Fujitsu...... и нема др.
    ВЪПРОСА Е: ще студувам ли с такива системи,коя е за предпочитане?? баба Зима чука на вратата,притеснен съм!
    дайте съвет!!

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от cristopher
    затишие пред буря!вече имам ново предложение - едно помещение от 26м.2.( 70м.3) и друго 16м2(43м3) ! та
    предлага се bi-split система! вариантите са няколко - а)Daikin 2MXS40G с вътрешни тела FTXG25E + FTXG35E; или
    FTXS 20G +FTXS 35G; след това - Toshiba RAS 2218D;RAS 225GDR; RASM 14GAV-E ; Sanyo ; Fujitsu...... и нема др.
    ВЪПРОСА Е: ще студувам ли с такива системи,коя е за предпочитане?? баба Зима чука на вратата,притеснен съм!
    дайте съвет!!
    Ти вече ни се подиграваш и ни правиш на , ама те чака

13. Member
    Тук е от
    Feb 2009

мултито ти трябва да е с поне 18-ка външно тяло / 2MXS50 или най-добре 2MXS52 за Дайкин/

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Асега някой да каже как се справя 12lgc fujitsu при - 20 щото в в Габрово си е студено зимата, та да знам да взема ли и малко дръвца за тогава

16. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

12lgc миналата зима издържа при -18 и то придружени с мъгла така че ако ти е правилно оразмерен няма за какво да се притесняваш.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Ми то в Габрово мъглата е рядко явление, тук повече е снега, а стаята си е 50 куб.м. панелка, трябва да я бъде машината бъде

18. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от gogaresko
    Асега някой да каже как се справя 12lgc fujitsu при - 20 щото в в Габрово си е студено зимата, та да знам да взема ли и малко дръвца за тогава
    На теория е до -15 градуса. -20 градуса ще е някоя сутрин и през деня ще се качи, така че не се притеснявяай. Само изолация да херметична дограма да имаш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 31 ПърваПърва ... 3111213141523 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 02-12-14, 21:30
  2. Отговори: 9
    Последно: 21-03-14, 10:39
  3. Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
    От momchilsv във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 01-03-11, 23:34
  4. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  5. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе