Страница 15 от 31 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно
Резултати от 211 до 225 от общо 453
Like Tree81Одобрявам

Отопление с климатик при -20 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:Отопление с климатик при -20 градуса

Да споделя и аз SAMSUNG AQ12FC монтиран в разширена кухня 15кв./м. много студена, без отопление ми е замръзвала водата, ме предаде на -15*, но не е спрян все още.
    Вчера в Добрич най-ниска тем. -22* днес най-ниска тем. -25*

SAMSUNG AQ12FC монтиран в спалня 12кв./м. поддържа 22*, дъщерята не се е оплакала-доволен.

SAMSUNG AQV12VBA монтиран в хол 18кв./м. поддържа 22*-25* , той топли бебецето, но забелязах , че не заскрежава равномерно външното тяло, защо ли?

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ТОШИБАТА - работи си перфектно при -19.Никакъв шум от външното тяло, вътрешното само леко увеличи оборотите на турбината /на АУТО е/, снощи при -16 на ХАЙ ПАУЪР струята е над 50 градуса.Не дефроства, то ако дефроства по нищо не се разбира вътре де, топлообменника е чист и сух.Поддържа точно толкова, колкото е зададената температура - 22 градуса.
    ДЖЕНЕРАЛА - увеличи оборотите на външното тяло в границите на нормалното, чува се само ако си вън и на турбината /на АУТО е/.не знам колко поддържа, защото няма термометър в тези помещения /хол и спалня/, но е около зададената - тази машина работи на 20 градуса.Дефроства чат-пат, но не често.Топлообменника е сух и чист.
    ХИТАЧИ - увеличи оборотите на външното тяло, но в границите на нормалното.Чува се само вън, но по принцип външното ми е тихо, никога не е тресло, ревало или ръмжало.Турбината я държа на МЕДИУМ, защото на тази степен е най-комфортно /като компромис между шум и отопление/.По принцип машината не е от най-тихите.Дефроства си в студа на няколко часа.сух и чист топлообвменник.настроен е на 23 градуса, поддържа си ги без проблеми.
    И трите машини не изключват, освен за дефрост.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Toshiba RAS-225GDR в спалнята 16м2 изолация, ПВЦ дори ми стана мн. топло по едно време и го намалих от 23 на 21С а вън е - 18
    Fudjitsu J22T в детцката 15м2 ПВЦ - детето го държи на 21 и няма и намерение да променя градусите
    LG C12AWV в кухня и трапезария около 30м2 изолация, ПВЦ на 21 постоянно - вънка си чува да вие, но няма проблем и на 26 си бачка
    Долу при мама и тате е SAP-CG28P и не се оплакват и сутрин го гледам, че си бачка и дори не е дефрозирал цяла нощ, щото няма следи от конденз на земята, но те го държат на 19, че им било мн. топло.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Саньо дк22т.Нощес в Бургас -16*,климата се се справи отлично.Настроен на 23*-поддържа си ги без проблем.При мен струята въздух никога не е била гореща, вентилатора го държа на авт.Снощи за проба опитах да го вкл на 2, 3 или 4 степен но отказа да включи,явно при определени условия сам си определя степените.Дефрост прави на около 2 часа за 5 мин./говоря за снощи/.Чуват се леки припуквания и по това го усещам, не е чак толкова безшумен като Тошибата на Еди, все пак това е Саньо. За работата на външното тяло не мога да кажа нищо въпреки,че е до''главата'' ми не го чувам пък и в тоя студ как не съм тръгнал да отварям прозорци да го слушам.За мен по-важна е шайбата на електромера вътре- визуално горе долу по оборотите добивам представа на къде се движат нещата.Данни за консумацията през последните 24ч.- в другата тема след 21 часа.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

General Fujitsu 12LDC - 2 броя - в неизолирана къща не могат да се справят при -16С
    В къща съм втори етаж тухла,нетопляеми съседни помещения с температура в тях -1С. 15м2 43м3 и General Fujitsu 12LDC успява да стопли до около -12С външна темп. При -14-16С се скъсва от дефрости през 40мин без никакъв скреж и при зададени 26С докарва до ....15С с консумация към 1500Вт.Сутринта се наложи да включа духалка за 2часа за да докарам 19С.
    Същият климатик е на първия етаж в стая 13м2 37м3 и се държи по същият начин с тези "тъпи" дефрости но успява да докара до 18С при -16 външна.Едва към 10ч сутринта при външна -12С климатиците започнаха да работят по-прилично с по-редки дефрости и да стоплят до 20-21С при консумация към 1300Вт.Явно топлозагубите са големи, но определено съм разочарован от неудачния алгоритъм за дефрост на Fujitsu при -15С без да има скреж??

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Леле, каква е тази къща с -1° в стаите? На лято вземи направи нещо по въпроса, климатиците са си ОК, ама тия топлозагуби са ненормални.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2009

тук ви слушам бисерите,за прескъпите ви климатици!аз сам с климатик-огледална мидея и при -20 си е +20 в стаята,ясно е че,климатика ще дефроства,това е нормално!
    а колкото до леда и моя се обледенява питата,но има функцията размразяване и няма никакв проблем,когато имаш и добра изолация,всичко е наред.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от proksimos
    тук ви слушам бисерите,за прескъпите ви климатици!аз сам с климатик-огледална мидея и при -20 си е +20 в стаята,ясно е че,климатика ще дефроства,това е нормално!
    а колкото до леда и моя се обледенява питата,но има функцията размразяване и няма никакв проблем,когато имаш и добра изолация,всичко е наред.
    Хм,голям-лапни,голяма дума не казвай,че да не притропа.Радвай се и мисли колко такива зими ще изкара.И аз имам Мидеа,ама и знам как работят"прескъпите"клими и си трайкам.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ясно за тополозагубите ама изолация на 2-етажна къща е сериозна сума.Не знам ако само сложа изолация на външните стени на стаята и един ПВЦ прозорец и окачен таван дали ще има ефект.Успокоява ме факта че такива дни с -15С тук в Старазагорско са само няколко в годината а и тази температура е от 3 до 10часа след това се качва и май е по-добре да помогна на климатика с духалка за някилко часа от колкото да правя скъпи изолации...

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Да, но после ще ти падне и общата консумация на климатиците. Те сега не успяват да стоплят, но и когато успяват едва ли го правят много икономично. Изолацията според мен се възвръща по-бързо, отколкото си мислиш.

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Леле, каква е тази къща с -1° в стаите? На лято вземи направи нещо по въпроса, климатиците са си ОК, ама тия топлозагуби са ненормални.
    deian
    Хич не се чуди. Така е по къщите без изолация. При мен положението още по зле дори.
    Цяла нощ фуджитцуто /9 LCC / работи на пълна мощност. Нстройката е 23гр. подържаше 21-21,5гр. Снощи в 8часа темпуратурата вън беше -19гр. сутринта в 7 часа термометрите показваха -27 на моменти -28 дори диването само дето не литна от стойките не мога да не съм доволен при тези условия
    Единствения минус е че размразява на всеки 40 мин. без необходимост, за радост съвсем кратко 2-3 минути.

14.  

15. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Че то -1о си е жега. Утре, като се прибера, очаквам да заваря -10 в къщи.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Споко,тази нощ ще си отворя прозорците,щом утре се прибираш.Все ще вдигна 10на гр в Банкя.

17. Тук е от
    Sep 2009

привет
    -отоплявам се вече втора година със 3 броя осаки-12-ки нискотемпературни,пускам ги есента и не ги спирам до пролетто.отоплявам 120м2/5 стаи,коридор и баня и тоалетна/,харчат по 50лв единия на месец или общо със останалия ток 220лв на месец.снощи примерно беше -20 външна температура и климатиците духаха доста хладно но явно поради непрекъснатата работа вътре не беше студено-незнам,през деня естествено се позатопли въпреки че не е ставало над -5 и у дома отново си е яко жега.тока е от мен ако мога да помогна с нещо на някой с информация.
    р.р.3-тата осака я сложих есента 550лв

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Че то всички осаки са си нискотемпературни. Я им виж в сайта има ли над -15 гр? Всички модели са за по-ниски температури,има даже до -28,-30 гр...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 15 от 31 ПърваПърва ... 5131415161725 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 02-12-14, 21:30
  2. Отговори: 9
    Последно: 21-03-14, 10:39
  3. Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
    От momchilsv във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 01-03-11, 23:34
  4. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  5. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе