Страница 12 от 31 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 453
Like Tree81Одобрявам

Отопление с климатик при -20 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Отопление с климатик при -20 градуса

Теоретично да. Но на практика не е винаги .Има например Тошиби с едноредов,на които КОПа намалява по-бавно при спад на температурите от такъв на аналогичен модел с двуредов топлообменник.По-скоро зависи от цялостната компановка на външната част и от софтуера за управление.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2009

rkk, съгласен съм че машината ще се включва по-рядко, и ще си подържа температурата. Но не е само температурата в цялата игра. Не забравяй влажността. При редки включвания, няма да се получи ефективно влагоотделяне, и въздуха ще си остава влажен. Имал съм такъв случай, на малки кабини, с размери 1,5х2.5 и височина 2,2м (това беше кабинка на портал, където има един портиер например) инженера беше решил да сложи 1,5Т (18000BTU). Канална машина. Всичко беше ок, докато лятото изпищяха, конденз по прозорците отвътре, много висока влажност. Еми да, ще има, като машинката тръгва за 4-5мин и после почива 15-20. Как да се отдели тая влажност. Но това не е наш проблем, има си инженер да си решава какво да прави Ние си работим според неговия план и това е. В този случай все пак, едно лесно и нескъпо решение е да се сложи ел. отопление, и да се накара климатика да работи по-дълго. Та според мен е добре когато се слага клиамтик, да се прецени така че той да работи на 70 до 100% от мощността си.
    Някъде в по-предните отговори видях някой е писал, че инверторната машина е тая дето топли през зимата. НЕ, не е това идеята. Топленето му викат термопомпа. Виждал съм над 30 годишни термопомпи, по-дърти от мене, и в тях няма нищо инверторно

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За какви термопомпи става въпрос,че то всичко на практика е термопомпа-и конвенционалка,и инверторен климатик,и системите със сондаж или серпентина в земята,и чилърите по покривите на съвр.сгради.

5. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Без значение какви, просто исках да кажа че термопомпа и инвертор са коренно различни понятия отнасящи се за различни неща.
    Терпомоппа - хладилна (климатична) машина която се ползва за отопление или и за отопление и охлаждане - както в повечето случаи.
    Инвертор при климатичната техника - начин на управление студопроизводителността (хладилната мощност) на компресора с плавно регулиране на оборотите.
    Конвенционалката - термин който е разпространен сред хората мисля, че е просто климатик , било термопомпа или обикновен, който работи в режим ON/OFF. А може би не е така ? Може би конвенционален климатик казваме на машините които само охлаждат? Аз да си призная от форума ги видях тия определения.

6. Member
    Тук е от
    May 2003

provigo, трих няколко пъти това което исках да те питам - огелпих се тотално в тия термини Под "климатик" се разбира машина само за охлаждане? А "термопомпа" наричаш климатик който може и да топли? При положение че "термопомпа" е всяка машина която премества топлината, как да ги наричаме съвременните домашни "климатици" които могат и да топлят и да охлаждат? ... и в тоя ред на мисли и обикновен "климатик" само за охлаждане, не е ли и той термопомпа(изнася топлината от стаята навън)?

П.С> поразрових в нета и стигам до извода че цялата обърквация идва от превода на английските наименования.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Пича работи в тая област в Канада и е свикнал с местните термини.Оттам се бърка взаимната комуникация.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

При - 20 градуса дървото и камъка се пукат,а вие очаквате ефективна работа на климатика,друг е въпросът кога и колко време в БГ има такива температури?
    Стига сте се заблуждавали, стандартно климатика е изчислен да работи ефективно на охлаждане и през преходните сезони.През тази зима много малко време беше под -7 градуса.

10. Member
    Тук е от
    Mar 2009

miry, при -20 си работя нормално навън зимата по покривите. Тая зима трябваше да излзиам като беше -28, за около 20мин навън и не су чуствах пръстите на ръцете, хем бях с ръкавици Иначе не е страшно, по-гадно ми е като е жега. Тука климатиицте си ги ползват до -12 или -15 най-много. От там надолу си има ток и мазут и газ според случая.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Provigo ти да не си бяла мечка?? Аз при -15 офицялно обявявам бедствено положение във фирмата най-малко защото 50% по дъртите пикапчета не са запалили и дори не викам хората на работа ... ама това тука е за 4-5 дена иначе можеби щеше да ни се наложи да се адаптираме... Колкото до това дали топлят климатиците при - 20 .... топлят ама с помоща на нещо допълнително ... просто климатика е много хубаво нещ но не е панацея, всички които казват че им топлят климатиците просто не са ги ползвали при -20 достатъчно дълго и или климатиците са били толкова преоразмерени че и малкото което се изтисквало от хладилния процес е било достатъчно...
    spas.slavchev одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от cooler
    Provigo ти да не си бяла мечка?? Аз при -15 офицялно обявявам бедствено положение във фирмата най-малко защото 50% по дъртите пикапчета не са запалили и дори не викам хората на работа ... ама това тука е за 4-5 дена иначе можеби щеше да ни се наложи да се адаптираме... Колкото до това дали топлят климатиците при - 20 .... топлят ама с помоща на нещо допълнително ... просто климатика е много хубаво нещ но не е панацея, всички които казват че им топлят климатиците просто не са ги ползвали при -20 достатъчно дълго и или климатиците са били толкова преоразмерени че и малкото което се изтисквало от хладилния процес е било достатъчно...

Много точно казано

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

При -15° номиналът на една хубава 9-ка се запазва до около 1,5 - 1,8 кВ, като максимално може да отдаде и 2,5 - 3 кВ. При -20° е малко по-малко. Ако климатикът е оразмерен правилно, какъв е проблема да топли?

14.  

15. Тук е от
    Sep 2008

При t -15/ -17 моята машина Sharp 12-ка/ модел 2007г се справяше блестящо бих казал!
    Отоплавям около 27 кв.м хол + спалня на 1 ет. без изолация с ПВЦ 3 кам. дограма.
    Сега ме е яд много, че при тези температури не бях се сетил да почистя филтрите и заради икономия си държах вентилаторът на най-ниската степен! При чисти филтри, и ако го бях набузил вентилаторът на HIGH вкъщи щях да се разхождам гол! Някой път не издържах и от най-ниската степен преминавах на следващата и веднага се усещаше по-голям конфорт в на топлината в стаята.Ама аз тогава въобще не бях запознат с нещата и взех да се интересувам от климатици няколко дни преди да си купя машината! При чисти филтри и вентилатор поставен на MAD/HIGH моята машина си затопляше двете стаи спокойно! Та при t от -15 до -20 ако машината е качествена - няма да има проблем да топли! Тез пък, които са от втория етаж до предпоследния са най-рахат.На първия етаж подът ми е, като ледена пързалка... едната стена на спалнята ми е северна и оттам непрекъснато ми лъха студ, та при вас една качествена машина ще пее и ще работи дори и при -15 до -20!

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

При тези номинали не е взето предвид времето за дефрост,който при тези Т намалява ефективността с 15-20%.И всичко зависи от изолацията и загубите на помещението.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

ОК, 15% надолу още - и пак при правилно оразмеряване климатикът ще си поддържа заданието, не мислиш ли?
    А и при толкова ниски температури дефростът е по-рядко събитие, отколкото около 0°.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ако успява да покрива загубите

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 31 ПърваПърва ... 2101112131422 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 02-12-14, 21:30
  2. Отговори: 9
    Последно: 21-03-14, 10:39
  3. Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
    От momchilsv във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 01-03-11, 23:34
  4. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  5. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе