Отвън ще направя то е ясно , но вътре мисля на тавана да сложа гипскатрон и вата , че нито отгоре , нито отдоло топлят комшиите.
Дано след това Дайкина се справя по-добре.
Отвън ще направя то е ясно , но вътре мисля на тавана да сложа гипскатрон и вата , че нито отгоре , нито отдоло топлят комшиите.
Дано след това Дайкина се справя по-добре.
Лютата зима беше 2011-та. И моите работеха ама заедно с парното.
Оффф! Надявам се, че се шегуваш, но ако е заигравка, нещо не мога да схвана шегата, иронията, сарказма или каквото те е водило докато пишеш. -20 си е нормално явление по доста краища на страната, като в тези условия бръмчи успешно всякаква сган - както японска, така и китайска
Никаква заигравка няма. Мидеите във Варна окапаха при -10оС. Дайкините при -15оС, Фуджиците - при -18оС. Даже една от моите машини успях да блокирам със студен старт. Няъде бях писал. Ама голям студ си беше - маслото на колата ми беше станало на локум. Иначе в Горна Банкя не ми е проблем - до -22оС съм ги напъвал.
П.С. То всичко може да бръмчи, ма не и да топли....
Ей айде намали малко лъжите. Ама много мразя да се изкарват другите като паднали от луната, имам и Мидеи и Дженерал и знам как са при такива, че и по-ниски температури.
Този пост е редактиран от avenger; 30-08-15 в 22:40.
Имаш ти ама в Плевен, дето няма такава влага и вятър. Варненци си знаят за какво иде реч.
П.С. На всяко гърне - похлупак!
И трите ми машини в къщи са работили като часовничета при -22 градуса и са си топлили без проблеми.Дори ХИТАЧИ-ТО, дето е най-нисък клас от трите, нямаше проблеми с отоплението.
На моя само от лепенката "панасоник" му се вдига мощността с един киловат при -10 градуса.
Шегувам се.
Майтапа настрани, обаче сега като си погледнах сервизните, при -15 панасоника запазва по-голяма част от капацитета си отколкото 13-ката на тошиба.
И двата климатика са с номинал от 4 киловата при +7 градуса.
Това ако е вярно е голяма излагация за тошибите.
То и 25 ZMX запазва малко по малко от 25 ZM-S, но комфорта който създава първия е по голям. В този ред на мисли и 25ца Уруру запазва 2.4кв на - 15, но нито един потребител не се е жалвал от работата на машината.
Само дето от -15 до -25 има голяма разлика, или аз не мога да чета графики.....
Jack ти остави графиките ,панасоника като подкара дефростите на 40 мин чакай да стопли .. много добре го знам що за стока е ,под -10 е голямо мъчение да се топлиш с тая марка ..
Няма да подкара. Моя вече има три различни профила за дефрост. Оригиналния + два допълнителни с променени стойности.
Дефрост настройки
Ще го тествам на зима да вида как ще се държи.
За топленето е така както казваш. Това, че си запазва част от капацитета не означава, че ще духа достатъчно топло при -15.
Това са температурите на изходящия въздух на панасоника при вътрешна 20 гр., вентилатор на high и компресор на стандартна честота.
25 градуса изходяща при -15 е направо студено течение. За мен не става за топлене. Както съм зиморничав, ще се вкочаня от студ. Може би ако се намали вентилатора на минимум, ще успее да вдигне температурата поне до 35-40 градуса.
За отопление под -15 -20 си трябват специализирани машини като Грее u-crown, които могат да духат горещо даже в такива студове. Това е моето мнение.
Стига бе, специализирани.Моите да не са нордик модели.Топлят си вече 7-8 години безхаберно, каквито и студ и мъгла да е имало.
Ако нямаш големи загуби на топлина може да минеш и с обикновени.
Като паднат температурите под нулата аз обичам да стоя на 25-26 градуса вътрешна, да няма течение и да не ми бучи нищо на главата. Разни веялки дето правят хладно течение не ме кефят.
Мене ме кефят мощни машини като Грее-то, които да ти пърлят врата като застанеш пред тях.
Ако зимата трябваше да се топля с климатици бих си взел такава машина.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 31-08-15 в 15:10.