то не е ясно колко пърли врата ,трябва да се наблюдава а никой го няма
то не е ясно колко пърли врата ,трябва да се наблюдава а никой го няма
Не искам да прозвучи като заяждане, обаче май си объркал рейса с този Панасоник, особено при такива предпочитания като 25-6 градуса стайна температура. Доволен ли си от него при -10 да речем?
п.п И аз съм заинтересован от Грее-то, вълнува ме реалния минимум на топ моделчето. Дано се намери някой ползвател на машината.
Jack ,мисля че знаеш че 25 гр поддържани при - 10 навън ,в помещение от рода на 25+ кв с големи топлозагуби не е възможно без силен вятър с какъвто и да е климатик.При мен ,например при - 10 гр ,може да поддържа 25 и на тих режим без веене,но в 13 кв вътрешна стая.И тази таблица с изходяща темп. на Panasonica според мен нещо е грешна.При мене при - 11,12 гр през миналата нова година ,при задание 26 гр и макс вентилатор климатика духаше със 42-43 гр и ми беше кеф да седя под него ,а при максимално задание вдигаше над 50 гр изходяща темп.Относно веенето,смятам че на всички е ясно че ако при макс. вентилатор климатика изкарва 4 кв ,с висок Коп ,то при минимален ,среден вентилатор имаме 2 кв с нисък коп.
При наличие на вътрешна изолация в помещението, не е проблем при външна -10°С в стаята да стане +25°С, дори с Мидея. Слабо е влиянието на квадратите, ако е облечен и тавана. Няма никакво геройство или място за хвалба. Това, че е възможно, не значи, че не е тъпо. В такъв сезон, при тази температура, човек се поти дори когато прави секс. Има дял от медицината, наречен хигиена и там пише колко градуса е добре да се поддържат. Няма общо с това, каква е цифрата на дистанционното, гледайте термометъра.
В науката Хигиена пише, че нормалната температура е 22-23гр., а тук е пълно с почитатели на климатичната техника, които на 20гр. им е жега...
Казват, че им е жега, защото не им се проветряват портфейлите.![]()
Надали портфейла е причина.На мен примерно ми е кеф на по-хладно от колкото е общоприето.Аз спя на 18 градуса и ми е съвсем добре, при повече ми е жега, въпреки, че не нося никакви дрехи нощем.21-22 градуса ми е съвсем достатъчно през деня.
При положение че машините на Додо не са от най евтините и масови клими предлагани на пазара, не вярвам човека да се цигани за 10лв повече или по малко от сметката за ток.
Нормална температура за жена, висока 150 см. и тегло 130 килограма, седяща на фотьойл пред телевизора и присягаща се пред близкостоящата чинийка с готово опукани пуканки от кварталния супермаркет. Нагласата и обмяната на веществата на нормалния организъм при външна температура от -10°С е по-различна, съответно облеклото и необходимата околна температура. При +25°С през лятото, по потник и къси панталонки е перфектно. В науката нищо не пише, разгледай книгите. +25°С е изискването за температурата през зимата в общите помещения и стаите в СПА хотелите. Влизал ли си в такъв, за да забележиш с какво са облечени хората там TEST
Приятелски въпрос - на колко градуса седиш лятото.
dodo_pv - аз съм изпитван (даже 2 пъти - семестриално и на държавен изпит) на медицинската наука Хигиена и така пишеше в моите учебници. Иначе субективно може да е различно. Но простата истина е - повечето любители на по-ниски температури зимата са такива по финансови причини, но малцина си признават. Много пъти съм го писал това и пак ще го пиша.
Моята жена не е 1.50 и 130кг., а е 1.71 и 59-60кг. (е на младини беше 52-53кг.) и пуска климатика на 27гр. ако не съм пуснал още парното. На локалното парно се мирва на 22.5-23гр., които са много по-комфортни от същите на климатик. Лятото много-много не обича да пускаме климите на изстудяване. Вече като удари много жегата, а в Плевен тя е убийствена - пуска от 17-18ч. до към 23-24.00ч. на 26-27гр. Нощем задължително го изключва.
Този пост е редактиран от VanDan; 02-09-15 в 10:04.
През лятото ми е големия зор.В къщи е около 25-27 градуса, независимо от външната и се живее, климатици работят 2-3 пъти на охлаждане в най-големите жеги и то за няколко часа.Зора ми е като изляза вън.Най-добре ми е на 22-24 градуса, ама това домочадието не може да издържи, пък и разликите с вън стават убийствени, което е още по-зле от жегата.Просто моя сезон е зимата.
Напълно съм съгласен за проблема с температурните разлики - на работа трябва да държа в кабинета ми заради ИТ оборудването 24-25гр. максимум и после като изляза вън на 38-40гр. на сянка, съответно сигурно 45-50 на слънце и е някакъв ужас. На млади години не беше проблем, дори можех да тренирам в жегата, но сега е трудно.
Ей много сте се разглезили в тия офиси. Ние като ги монтираме в тия жеги че и на слънце а зимата на студовете какво да кажем.
Приемам, че е вярно, но защо на работа поддъжам зимата пак 18-20- мах22°С по къс ръкав при положение, че не плащам за отопление, а дори напротив всеки се радва да 'набута' работодателят си? И това при работа на компютър, ако работата ми включваше движение и половината на това ми стига.
Не забрайвяйте, че меренето на температура не е точно и със сигурност има 1-2-3°С разлика между климатиците.
Колега, позволих си да се изразя малко алегорично и съжалявам, ако си се почувствал засегнат. Предполагам, по-горните постове поизясниха нещата. Едно е работата в офис, съвсем друго е пребиваването в дом с големи стаи, където си играят и деца. Различни са потребностите на организма за комфорт, както и необходимата температура за добро здраве. Сигурен съм, че го разбираш. Аз коментирам средноаритметичните температури през съответните сезони. Винаги сме си позволявали отклонения от тях, когато се е налагало, но които не коментирам. Не коментирам и това, какви са температурните задания на дисплеите на дистанционните и доколко " I feel" показанията имат нещо общо с температурата на въздуха, според един истински (живачен) термометър. Уважавам, разбира се и финансовите проблеми на част от съфорумниците, но не ги коментирам в постовете си, нито ги вземам пред вид.