Първоначално публикувано от
zaqza Дефрост при Daikin FTXS25G
Имам климатика от една година , и никога не съм разбирал кога се размразява.Работи си той ,тихо , безпроблемно,топли си .... до оня ден (петък).Връщам се от работа към 18 часа , и ми се струва малко хладно в стаята.Жена ми каза , че цял ден се чува някакво щракане от вътрешното тяло(по принцип досега никога не съм чувал щракания ,щумове...).Кокато се прибирах , температурите бяха паднали до -9* , и излезе силен вятър.Живея във Варна , тук -9*+вятър е невероятна комбинация.
Та седнах си аз на компа , и към 19 часа усещам че ми е студено....Отивам при дайкина - духа леееко хладно.Добре , викам си - влязал е в дефрост , ще минат там 15-20 мин. според програмата му , и ще задуха топло.Да ама не.Стана 20 часа , като дефроста продължава вече около час и половина.В стаята , сами разбирате, започнаха да се гонят полярни мечки.Температурата падна на 19*.
Жената взе да ми опява , че съм дал 1500 лева на вятъра , за тези пари 3 Мидеи , за всички стаи щели сме да вземем.В офиса им , между другото са с Мидея 12-ка , конвекционална, отоплява две стаи и коридора , и още като влезеш се усеща , че е доста топло, направо жега.Това усещане за топлина , с моя дайкин го нямам (защото го държа на 23* ?)
Та на темата...След час и половина дефрост , реших да предприема нещо.Проверих му питата - чиста е.Лед също не беше събрал.Изключих го , и включих от дистанционното , и му дадох Pоwerful режим.Заработи , там 15 минути , и...пак спря (дефрост може-би)Но дори на Powerfull режим не духа така топло като една Мидея .Така...изчаках го още половин час - резултат нулев.Изключих машината от контакта,изкарах от килера масленият радиатор (2КВт) ,и се топлих с него един час,като темп.в стаята се вдигна само с 4 десети.....
Сагата приключи към 21.30 ...включих Дайкина в контакта , и си заработи магарето , обаче при 26*зададени успя да направи само 22*...
Намалихме го на 21* , и си легнахме.На другата сутрин , вън беше пак -9* ,климатика си поддържаше градусите , и не влизаше в дефрост.Направо съм щастлив.
Та въпросът ми е ,има ли му нещо на Дайкина - да викам ли майсторите ,или продължителният дефрост (2-3 часа) ,е причинен от силният вятър , който лъже датчика на външното тяло?