Страница 7 от 31 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 453
Like Tree81Одобрявам

Отопление с климатик при -20 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2005

Re: Отопление с климатик при -20 градуса

живи ли са ви климатиците бе хора при мен тази сутрин е -23гр. NEO-то трагна с почти студен въздух ама след 1 час работа почна да ме грее вече

сега е 9.40 часа от 7.30 съм го включил и сега може да се каже че е топло вече

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от gogo100
    живи ли са ви климатиците бе хора* при мен тази сутрин е -23гр. NEO-то трагна с почти студен въздух ама след 1 час работа почна да ме грее вече*
    При мен (Мидеа msf12hr) машината не е спирана. Духа, но въздъхът не е достатъчно топъл. То и от къде ще вземе топло, та да го вкарва в стаята при -22*....Явно се нуждае от помощ- и си я получи от духалка 2kW.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    При мен (Мидеа msf12hr) машината не е спирана. Духа, но въздъхът не е достатъчно топъл. То и от къде ще вземе топло, та да го вкарва в стаята при -22*....Явно се нуждае от помощ- и си я получи от духалка 2kW.
    Ами при предишния студ - Мидеа MSF09HR в един момент спряла до стопляне на времето - дайте предположения защо!

5. Yas
    Yas е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2001

При нас бе минус 21 (бррр).
    Към 6 часа заранта Митсубиши 25-ца - на най-ниска степен на вентилатора се усеща топлия въздух (но не горещ). Но пък и нямах време да го чакам да видя дали ще загрее още. (през нощта клибмата беше настроен да поддържа 18 град. в стаята)
    На 3-та степен вентилатор (от общо 4) - въздуха може да се каже, че е съвсееем малко топъл. Нормално е...все пак по заводски данни машината е за температури не по ниски от минус 15. Чудесата са за приказките...

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Ами при предишния студ - Мидеа MSF09HR в един момент спряла до стопляне на времето - дайте предположения защо!
    Ако дадеш повече info няма да е зле- в смисъл какво е правела- духа ли нещо, какво свети на дисплейчето....или тотално е изключила... Иначе се сещам за защитата на компресора по ток. Мидеята няма други защити (освен може би някаква логика в управлението, ама там- не знам...@ТехНик беше се изхвалил, че ще му донесат каталози за Мидеа, помолих го да ми прати- ама не е пратил. Може и на него да са му вързали тенекията...).

7. Тук е от
    Jan 2006

Тази сутрин към 6.30 при нас (София) беше към -18 градуса. Климатика (second hand Toshiba RAS-251 ETS) го бях оставил на 20 градуса за през нощта и като станах си духаше топъл въздух. Не съм го мерил колко градуса е, но на усещане ми се стори със същата температура както духаше и вчера по обед при -5 градуса. В стаята (17 квадрата) си беше топло, а климатика съвсем леко се беше заскрежил (предполагам заради мъглата). Засега съм доволен, но и аз се чудя откъде взима топлина тази машина при тези студове

8.  

9. Тук е от
    Sep 2005

От 70 лв. сметка за ток през декември, моята за януари скочи на 140 лв. Климатика съм го използвал еднакво и 2-та месеца, духаше си еднакво и 2-та месеца, но ниските температури през януари си оказоха влияние за ефективността му

10. Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от HazardMan
    От 70 лв. сметка за ток през декември, моята за януари скочи на 140 лв. Климатика съм го използвал еднакво и 2-та месеца, духаше си еднакво и 2-та месеца, но ниските температури през януари си оказоха влияние за ефективността му
    Моята сметка за ток също беше 70 лв за декември, а за януари стана 108 лв, като ползвам един климатик Фуджицу 12-ка инвертор, духалка от време на време и кварцова печка в банята пак чат пат. При това януари имаше 2 седмици през които жена ми беше вкъщи в отпуска и се поддържаше постоянно 24-25 градуса. Доволен съм много.
    Тая сутрин като станах си беше топло вътре климатика си поддържаше 22 градуса както го оставяме нощем. По едно време го видях че мига лампичката, демек размразява. Като излязох разбрах защо - в София беше адски клинч - около -20 градуса сутринта в 7:30...

11. Тук е от
    Mar 2005

вчера платих сметка 105лв това е наи- високата сметка която съм плащал досега иначе винаги и лято и зиме е около 70лв.

12. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Цитат Първоначално публикувано от llll
    Ако дадеш повече info няма да е зле- в смисъл какво е правела- духа ли нещо, какво свети на дисплейчето....или тотално е изключила... Иначе се сещам за защитата на компресора по ток. Мидеята няма други защити (освен може би някаква логика в управлението, ама там- не знам...@ТехНик беше се изхвалил, че ще му донесат каталози за Мидеа, помолих го да ми прати- ама не е пратил. Може и на него да са му вързали тенекията...).
    Ами и аз така предполагам - не е спиран, но понеже е конвенционален - включва/спира - в един момент е спрял да включва - повече не знам!
    Сега пак работи...
    Дали има други предположения защо е станало така в студа - Бургас, последен /5и/ етаж?

13. Тук е от
    Oct 2005

Здрасти!

мога да ви кажа следното. мойто инветорно Хаерче (12-ка) си ми топли хола на 20 градуса мерени в отсрещния ъгъл (при зададени 22) без никви грижи. Верно, спира по-често от обикновеното и чат пат духа доста усилено, но мисля че е ок щом няма следи от замръз по външното тяло. Относно сметките аз се топлех до преди 2 седмици на акумулираща печка и тока ми беше между 70 и 90 лв без да ми е топло. за декември платих 102 сега с ХАЕРЧЕТО ше видим как ше е сметката. Иначе съм на мнение че при температури под -5 трябва да се помага на климата щото за да постигнеш 20 в помещението дали с помощ от духалка дали без нея ще платиш горе долу същия ток само дето без духалка ще вземеш душата на бедната климичка. За мойта примерно ми е жал и и помагам с акумулиращата на нощна на 1. като се загрее големиа камък ...цял ден помага на умната машинка да си върши работата. Що се отнася до марката..хммммм имайки опит с ДАЙКИН и ШАРП мога да кажа че новото ми ХАЕРЧЕ е толкова близо до тяхното ниво като исключим престижа на другите марки че далеч не се оправдават ценовите разлики....гласувам "ЗА" качествените китайци с две ръце!!!! За да потвърдя това си убеждение ще инсталирам още един такъв в новиа апартамент и оше два (9-ки) в спалните и всичките ще са ХАЙЕР!!! Евала на китайците! Между другото съм фен и на корейските стоки и на всяка по-ефтина алтернатива на признатите японски технологии - гледай самсунг, лг, хюндай и т.н. а при климите ХАЙЕР, МИДЕА. тея дето предлагат да си купим дайкин за 2000 лв вместо китаец за 900 за колко ли време искарват 1100 лв чиста пара че да я налеят със широка ръка в отворената паст на маркетинга? И колко мислят че са хората като тях с нааканата ни страна? или и тук важи правилото "цървули няма - гайда иска" или "на гол тумбак чифте пищови" , както става със колите, мобилните телефони и други подобни "статус-символи" на българина...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2001

В Пловдив снощи е било -20 градуса към 5:30 сутринта станах *и се чуваше леко как външното тяло бучи , а вътре пи зададени 20 градуса термометъра показваше 21 ! * Бах маму как успява ??? Между другото сметката ми за януари е с 5 лева по ниска от тази за декември *????

16. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от xenohack
    В Пловдив снощи е било -20 градуса към 5:30 сутринта станах и се чуваше леко как външното тяло бучи , а вътре пи зададени 20 градуса термометъра показваше 21 ! Бах маму как успява ??? Между другото сметката ми за януари е с 5 лева по ниска от тази за декември ????
    Като чета на повечето хора сметките им за Януари са по-ниски от тези за Декември. Мисля си дали не е защото най-вероятно декемврийските не са леко надписани поради факта, че заради празниците доста инкасатори са решили да се скатаят На мен сметката ми за Декмври беше 27 лева (все още се топлех с парно) при положение че обикновено не надвишава 20. Януарската ми беше 14!!!! Сега ще видим за февруари колко ще бъде при положение, че вече съм с климатик и въобще не го изключвам

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Деяне,
    Това със сметките малко е в твоята област - ако направиш статистика за последните 5 години например - дали декемврийските ти сметки няма все да се оказват по-високи от например януарските? Оставям ти да намериш отговора

18. Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo

Деяне,
    Това със сметките малко е в твоята област - ако направиш статистика за последните 5 години например - дали декемврийските ти сметки няма все да се оказват по-високи от например януарските? Оставям ти да намериш отговора
    Признавам си, че тук ме хвана натясно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 31 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 4
    Последно: 02-12-14, 21:30
  2. Отговори: 9
    Последно: 21-03-14, 10:39
  3. Fuju 12LGC - не може да вдигне над 22 градуса при отопление
    От momchilsv във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 7
    Последно: 01-03-11, 23:34
  4. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  5. Отопление с климатик при външни температури над +15 градуса
    От KonanVarvarina във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 22
    Последно: 26-02-08, 17:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе