Ако се увеличи скороста на външния вентилатор или се смени перката с друга по голяма и увеличем потока от въздух през външното тяло , климатика би трябваро да работи по-добре при ниски темперетури , тъка ли е или греша.
Ако се увеличи скороста на външния вентилатор или се смени перката с друга по голяма и увеличем потока от въздух през външното тяло , климатика би трябваро да работи по-добре при ниски темперетури , тъка ли е или греша.
Грешиш! Представи си водна помпа, която смуче вода от река и я качва на 20метра височина. Ще се увеличи ли дебита на помпата, ако се увеличи скоростта на реката?
Вентилатора отнема излишните студ или топлина от външната пита, които са страничен, безполезен резултат от работата на компресора. Тяхното отнемане не влияе пряко върху неговата ефективност.
Влияе- иначе нямаше да го слагат тоя вентилатор... Припомни си принципа на работа на климатика- за да грее той "взема" топлина от вън и я вкарва в стаята. А колко въздух трябва да прекара през външната пита за да му отнеме от температурата си е грижа на управлението- чрез датчика за температурата на фреона, зададената и постигната температури управлението включва или изключва тоя вентилатор. Подмяната на перката (ако е възможно конструктивно) няма да доведе до нищо добро. По- скоро може да разбие лагерите на ел.мотора...Първоначално публикувано от roumen68
@ llll, не съм съгласен с теб
Климатика не взима отвън нито студ, нито топлина. При сгъстяването и разширяването на хладилният агент в компресора - в едната част на системата се получава студ, а в другата - топлина. Това е много подобно на ефекта когато дълго пръскаш дезодорант например - флакона се охлажда от разширяването на аерозола вътре от намаленото налягане. В същото време обаче (като страничен ефект на технологията) щеш-нещеш - пълниш друг флакон, който пък се загрява от повишеното налягане. Единият ефект от процеса е търсеният, полезен, а другият - страничен, безполезен. Полезният влиза във вътрешното тяло, а безполезният се разсейва навън чрез радиатора и перката.
Спри! Недей да махаш външното тяло на климатика си! В заблуждение си, че е излишно! Машината точно това прави- пренася топлина от вън в стаята ти....
Все пак при ниски темперетури охлаждането е по малко на външното тяло , ако се увеличи въздуха ще има и по-добро отделяне на излишната топлина или студ.
Грешиш.Най много да изгориш електоромотора.Първоначално публикувано от divi4
@roumen68
Климатика трнспортира топлина.От околната среда към стаята.
Ето и едно линкче с картинки, където е обяснено как работи климатика....
http://www.ekomatik.com/magazine.php...fullinfo&aid=1
да не се връщаме в първи клас ,има си инфота да си чете човека ...аз мисля че производителя добре е оразмерил перката и оборотите,и няма нужда от побългаряване .. конвенционалките на панасоник ги дават до около -5 и те до толкова и топлят ...
Явно съм един от преебаните с конвенционален панасоник , при положение че другите кучи марки топлят в сравнение с моя
да ама твоя има йонизатор ,освен това самата марка Панасоник ти стопля душата отвътре
Същата работа обаче я върши и чаша домашно мерло
@badr,
как така транспортира топлина от околната среда? Когато навън е -5C, а в стаята искаш да направиш +25C, откъде ще се вземе тази топлина отвън?? Това ми напомня за алхимията и теорията за отрицателното тегло на флогистона
Румене, тук не става въпрос за производство на топлина от нищото, а за принудителен пренос бе човек, нали обърна внимание на линка, даден от @ llll ?