Първоначално публикувано от
^Rokera^ А някаква идея дали ако преместя и аз тръбния или външния въздушен датчик бих могъл да повлияя на глупавия дефрост алгоритъм на Samsung флагмана ми.Вчера забелязах следното нещо,навън е -6 и вятър ,вътре е на 22 гр и максимален вентилатор,по звука компресора не е натоварен.По питата няма никаква скреж.Обаче на всеки 2,5 часа дефроства ,като по големия проблем е че само за дефроста напъваше компресора 11 мин на чиста пита,а със спирането и после затоплянето на вътрешната пита минаваха 16-17 мин. ,и така цял следобед през 2,5 часа.После навън стана -9 и вятър , жените решиха че им е студено ,зададох му 26 гр и макс вентилатор ,компресора звучеше във доста високи обороти ,по външната пита пак никаква скреж,след 2,5 часа дефрост обаче тук идва най странното ,дефроста беше 3-4 мин и откакто спре да духа докато подгрее и пак почне минаха 6-7 мин.И така до вечерта още 2 дефроста и пак кратки.Одеве сложен на 21 гр и ауто вентилатор,компресора едва звучи навън,времето се стопли беше -4,-5 гр и пак на 2,5 часа като този път дефроста беше за 1,5 мин и от спряло до тръгнало положение 4 мин.Не знам вече каква му е логиката на размразяване и има ли такава ,но в същото време малкия ми и нисък клас Самсунг цял ден върви на 24 гр и макс вент. и няма никакви дефрости ,дори и при - 9 гр.И почвам да се чудя ако местя датчици дали мога да премахна безмислените дефрости на големия климатик.