Страница 101 от 194 ПърваПърва ... 519199100101102103111151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,501 до 1,515 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Отговор: Разскрежаване при климатиците

А някаква идея дали ако преместя и аз тръбния или външния въздушен датчик бих могъл да повлияя на глупавия дефрост алгоритъм на Samsung флагмана ми.Вчера забелязах следното нещо,навън е -6 и вятър ,вътре е на 22 гр и максимален вентилатор,по звука компресора не е натоварен.По питата няма никаква скреж.Обаче на всеки 2,5 часа дефроства ,като по големия проблем е че само за дефроста напъваше компресора 11 мин на чиста пита,а със спирането и после затоплянето на вътрешната пита минаваха 16-17 мин. ,и така цял следобед през 2,5 часа.После навън стана -9 и вятър , жените решиха че им е студено ,зададох му 26 гр и макс вентилатор ,компресора звучеше във доста високи обороти ,по външната пита пак никаква скреж,след 2,5 часа дефрост обаче тук идва най странното ,дефроста беше 3-4 мин и откакто спре да духа докато подгрее и пак почне минаха 6-7 мин.И така до вечерта още 2 дефроста и пак кратки.Одеве сложен на 21 гр и ауто вентилатор,компресора едва звучи навън,времето се стопли беше -4,-5 гр и пак на 2,5 часа като този път дефроста беше за 1,5 мин и от спряло до тръгнало положение 4 мин.Не знам вече каква му е логиката на размразяване и има ли такава ,но в същото време малкия ми и нисък клас Самсунг цял ден върви на 24 гр и макс вент. и няма никакви дефрости ,дори и при - 9 гр.И почвам да се чудя ако местя датчици дали мога да премахна безмислените дефрости на големия климатик.

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

според мен много си играеш с дистанционното .. къде са 21° ,къде са 26 и това при -6-9 вънка ..остави го на някакви градуси които са ок и не се занимавай с него още повече че е в хол виж ако беше в спалня честите дефрости дразнят да .. самия факт че е Самсунг и топли при -9 трябва неистово да те радва
    estqwerty, VeleV.Klima и Mega харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Това за дистанционното не е точно така,преди това цяла вечер си беше на 20 гр но пак ги правеше през 2,5 часа.А за топленето,не знам за предишните ,ама снощи имаше и лек тест ,при - 9 и силен северен вятър ,му дадох 30 гр и макс вентилатор,и след 7 -8 мин спиртния термометър сложен пред жалузите показваше 55 гр ,като дотолкова му е скалата ,може и повече да е било .

5. Member
    Тук е от
    Sep 2013

За да е по кратък дефроста, трябва в момента на обръщането на четирипътния, вътрешното да е по топло. Тази топлина отива във външното и външен тръбен датчик по бързо отчита необходимата темп и спира дефроста. По топло вътрешно се постига с по висока поддържана темп в стаята и/или по слаба скорост на вента. Оборотите на компресора нямат пряко отношение към честотата на дефроста.
    spas.slavchev одобрява това.

6. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Wink Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Това за течния фреон и датчиците са приказки от 1001 нощ. Ако си на ракия е крайно време да я спреш. Успех!
    Благодаря за доброто пожелание, но да се съобразявам с квалификациите и да приемам съвети от човек, неразличаващ електронен уред от електрически апарат, би било, меко казано, смешно
    spas.slavchev одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Отговор: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
    А някаква идея дали ако преместя и аз тръбния или външния въздушен датчик бих могъл да повлияя на глупавия дефрост алгоритъм на Samsung флагмана ми.Вчера забелязах следното нещо,навън е -6 и вятър ,вътре е на 22 гр и максимален вентилатор,по звука компресора не е натоварен.По питата няма никаква скреж.Обаче на всеки 2,5 часа дефроства ,като по големия проблем е че само за дефроста напъваше компресора 11 мин на чиста пита,а със спирането и после затоплянето на вътрешната пита минаваха 16-17 мин. ,и така цял следобед през 2,5 часа.После навън стана -9 и вятър , жените решиха че им е студено ,зададох му 26 гр и макс вентилатор ,компресора звучеше във доста високи обороти ,по външната пита пак никаква скреж,след 2,5 часа дефрост обаче тук идва най странното ,дефроста беше 3-4 мин и откакто спре да духа докато подгрее и пак почне минаха 6-7 мин.И така до вечерта още 2 дефроста и пак кратки.Одеве сложен на 21 гр и ауто вентилатор,компресора едва звучи навън,времето се стопли беше -4,-5 гр и пак на 2,5 часа като този път дефроста беше за 1,5 мин и от спряло до тръгнало положение 4 мин.Не знам вече каква му е логиката на размразяване и има ли такава ,но в същото време малкия ми и нисък клас Самсунг цял ден върви на 24 гр и макс вент. и няма никакви дефрости ,дори и при - 9 гр.И почвам да се чудя ако местя датчици дали мога да премахна безмислените дефрости на големия климатик.
    Ако е на лесно място може да пробваш, но е кофти по скъпия модел да прави по глупави дефрости. При мен много се разредиха дефростите през 10 12 часа и пак са си много кратки и с ниска консумация почва 50 60 вата дига на 100 и нещо и на 200 и нещо спира и това за 2мин някъде. Няма никакво заледяване. Само днеска на обед направи пак два дефроста през час беше напекло сланце точно в датчика за външна температура и си мисля, че разликата между него и на питата се е увеличила и затова си е пуснал дефрост. На нова година цяла ден направи 1 дефрост като вечерта си беше -15 -17 Консумация на ток около 340-365 вата на 22 градуса нагласен. Другото хитачи 10ha също прави редки дефрости по 1 2 на ден но там се заскрежава някой път доста,сложен е на северна стая и нее на завет като другия можеби заради по малките тела 27 срещу 35 и вътрешни 7,5 срещу 10 на dx3 , но е и по ефтин и нисък клас и той си работи без проблеми на тези ниски темеператури без много да се зори на 22 нагласен
    Jack Krauser одобрява това.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Така е ,явно са осакатили хубавия климатик с тези дефрости по време при под - 2 гр.А разликата в класата между двата се видя когато беше 0, - 1 гр със дъжд и висока влажност.Тогава малкия заскрежаваше и дефростваше на 1,5 часа ,докато големия правеше цялата пита плътно бяла и дефростваше през 5-6 часа.Вярно тогава дефроста траеше по 10 на мин.,но пък чистеше питата изцяло.Сега като се замисля ,явно край на дефроста се дава при определена температура на външната пита.И се замислям че вчера когато се напъваше компресора по 10-11 мин и от начало на дефроста докато затопли питата и почне да духа топло минаваха по 16-17 мин имаше зверски северен вятър,духаш директно във външното тяло и вероятно да му е трябвало повече време да затопли питата.А днес пак е - 8,но няма вятър ,спира си през 2,5 часа но дефроста е под 2 мин и като цяло от спиране до почване да духа пак топло минават 4 мин .Иначе е н алесно място и като се постопли може да махна капака да разгледам къде е тръбния датчик.

10. Тук е от
    Dec 2012
    Живее в
    Пловдив

Оставам с впечатлението, че тия безсмислени дефрости са си практика и така производителите си връзват гащите. Мега тъпо е, но е факт. Това го имам и на уж "топ модела" за 2005 на Хитачи от подписа.. От както температурата падна под 0-та и се почнаха дефрости на всеки час, а не съм видял и грам скреж по топлообменника - дори и и когато имаше яко мъгли и вятър. Вярно - кратки са за не повече от 2-3 мин., но с топлозагубите, които имам е достатъчно температурата да падне с 2 градуса (30 квадрата хол с теракот със свод към коридор). След това тръгва плавно с 300-350W , при което струята се усеща хладна като се задържа между 700-1100 (24 градуса) и така до следващото спиране. Комфортът с тия спирания определено изчезва и леко съм разочарован. Не ми се мисли какво ще е ако температурата падне до -15.. Та и прехвалените японци и те си имат този кусур - или поне някои от тях...
    preparatos одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2014

подобни дефрости има и при Фуджицу /100 волта/, но са по рядко- около 2 пъти на ден без видимо и реално заскрежаване на топлообменника.Продължителност 3-5 минути. Това го прави при температури от +2 до -4-5 градуса при липса на мъгла. При наличие на мъгла дефроства при пълно заскрежаване на топлообменника до пълно разстопяване и почистване на леда.

12. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Не мога да намеря алгоритъма за дефрост на климатика си.Но като гледам този на E12QKE,дефрост започва когато разликата между въздушния тръбен датчик и външния въздушен стане по голяма.Самия дефрост протича докато нагрее питата до +10 гр или ако не успее е 10 мин.Може би това обяснява защо при силния вятър който го духаше при - 9 гр ,дефроста беше 10 мин,явно не е могъл да подгрее питата по рано.Забелязвам също че на големия Самсунг външния въздушен датчик е в шлаух и е отдалечен от питата,докато на малкия е залепен за нея.Така като е отдалечен не се ли получава че показва малко по висока темп.Дали да пробвам да го махна от шлауха и да го долепя до питата .
    Прикачени изображения Прикачени изображения

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Да най често се ползва тази схема колкото става по голяма разликата между външната температура и тази на самоя топлообемник и пуска дефрост. При хитачи в сервизното има дадени времена под 0 градуса за старт на дефрост, на самия дефрост датчик пише, че когато темепературата му спадне пуска дефрост, но нее обеснено, че има връзка между него и този за въздуха. Но можеби в сервизните нарочно не пишат всичко, защото има връзка между двата датчика със сигурност. За край на дефроста е точно както казваш и не се тревожи при много силен студен вятър е нормално да се държи така и да се увеличи времето, защото неможе да достигне температурата за край на дефрост.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

При това положение как е по добре за датчика,да е опрян в питата или както е при мене.Съмнява ме да не би този шлаух около датчика да е предпазен нещо при транспорта ,и да трябва да се махне след монтажа.Тези които ми го монтираха бяха големи некадърници,на вътрешния топлообменник бяха оставили една лента залепена и една пластмаса,явно предпазни при монтажа и транспорта.Освен да пробвам да го опра в питата да видя какво ще стане.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Да най често се ползва тази схема колкото става по голяма разликата между външната температура и тази на самоя топлообемник и пуска дефрост. При хитачи в сервизното има дадени времена под 0 градуса за старт на дефрост, на самия дефрост датчик пише, че когато темепературата му спадне пуска дефрост, но нее обеснено, че има връзка между него и този за въздуха. Но можеби в сервизните нарочно не пишат всичко, защото има връзка между двата датчика със сигурност. За край на дефроста е точно както казваш и не се тревожи при много силен студен вятър е нормално да се държи така и да се увеличи времето, защото неможе да достигне температурата за край на дефрост.
    При твоят WX8 се следи и натоварването на компресора. Ако консумацията надвиши дори с 1W зададена софтуерно стойност, се задейства алгоритъм на размразяване по време при Т около и под 0 гр.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Първо:
    Никой нормален човек не мести тръбен датчик на топлообменика при проблем с дефроста.

Второ:
    Проблем с дефрост може да се получи от външния датчик, АКО ТОЙ Е БЛИЗО ДО ПИТАТА И ОБЛЕДЯВА заедно с нея. Тогава климатикът просто няма да спре за дефрост. В такива случаи външният датчик се премества по-далеч от топлообменника, за да се предпази от такова обледяване. Неслучайно повечето климатици в днешни дни са с датчици изнесени като на флагмана на рокера. Това е верният начин.

Рокера, шлаухът е предпазен, но предпазва от заледяване на датчика, а не от транспортни проблеми.
    badr, dodo_pv и radobenoto харесват това.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

е то тука кой е нормален потребител
    justify, AC_From_Hell и mirandi харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе