Страница 100 от 194 ПърваПърва ... 50909899100101102110150 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,486 до 1,500 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Отговор: Разскрежаване при климатиците

И аз така си мислех.
    Този пост е редактиран от ivostoqnov77; 30-12-14 в 19:48.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от vancata Виж публикацията
    Зачетох се в темата по случайност и ми стана интересно.
    Според вас това нормално замръзване ли е? Просто ми е чудно защо по средата не замръзва, а през нея минават тръби с хладилен агент. Помислих си, че там сигурно са изходите от външния топлообменник. Снимката е точно преди дефрост и там никога не хваща лед в тази "ивица" ако мога така да я нарека.
    Прикачен файл 12257

Поздрави и успешен старт на работната седмица
    Нормално е!Не си тревожи.Агрегата не е замръзнал.Това е нормалното заскрежаване.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2013

И моя някой път заскрежава така, явно е нормално.
    Този пост е редактиран от ivostoqnov77; 30-12-14 в 19:51.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Да споделя и аз за дефрост на хитачи d10ex3 същия като 25wx8 . Имам го от 2 години топли стая 18кв вътрешна без да се тормози изобщо, но си дефросваше през 1 час като падне под 0 градуса. Сега му изтече гаранцията и реших да го отворя да преместя датчика за дефрост. Външото тяло е на тераса с лесен достъп. На всички сервизни които имам за хитачи дефрост датчика ми изглежда че е сложен на изгота на термо регелируемия вентил а моя беше поставен почти най отдолу на питата където по принцип сам забелязал, че се заскрежава първо. Преместих датчика доста по нагоре и сега дефрост си прави през около 9 10 часа. дори при сегашните температури -12 няма заскрежаване и си работи много добре, В другата стая взех 10ha хитачи и той си дефросва не много често по 1 2 пъти дневно, а аз 2 години си мисля, че Hitachi дефроста под 0 градуса е по време през 1 час независимо от натоварването и заскрежеността. Явно при 10ha датчика за дефрост си е където трябва. Машините за парите са си просто много добри 10ha ми излезе 549лв без монтажа а dx3 999 с мотажа особенно сега като оправих и този дразнещ дефрост при dx3
    JOKVN одобрява това.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Преместил си тръбния датчик на външното тяло ли ?А въздушния къде се намира при тебе ,той също влияе за дефроста.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

ето къде беше SL370038.JPG - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
    тук е след преместването вижда се и датчика малко за външа темепература в бяла кутийка
    http://prikachi.com/images.php?images/914/7817914u.jpg
    Ето клип на хитачи 10h3 на 3;10 е показано и на него му стои дефрост датчика на изхода на електро регулируемия вентил, може и аз там да го преместя но засега така е добре https://www.youtube.com/watch?v=xBCKMKmjCUA

- - - - - - - - - -
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 31-12-14 в 14:29.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Май си постнал една и съща снимка 2 пъти

10. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

не е една и съща дигнал го е доста нагоре но е малко странно да има чак такъв голям ефект това преместване .. той целия топлообменник изстива ..

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не си играйте с тръбните датчици, за да не сменяте после компресори! Това, че информацията му се използва и за дефроста, не значи, че служи само за него. Практиката е да се варира с местоположението на датчика за околна тампература, с цел влияние върху дефроста. Разбира се, ако местещият го знае точно какво прави. Ако не, по-добре не ги пипайте.
    mirandi одобрява това.

12. Тук е от
    Dec 2013

Mystikalrs би ли споделил каква е моментната консумация на 10ha при днешните условия гледам в Русе е около - 10 в момента?

13. Member
    Тук е от
    Sep 2013

Информацията от външен тръбен датчик не служи за стартиране на дефроста, а за неговата продължителност. От данните на другите датчици зависи честотата на дефроста.
    VeleV.Klima одобрява това.

14.  

15. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Иво, стига си писал глупости! Точно той задава TE0 и следи за TE. Не пипайте тръбните датчици!
    tony34al и mirandi харесват това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Климатика ще му е 3-та зима и го познавам много добре и си работи по абсолютно същия начин като консумация по време на дефрост и след това само дето не прави толкова често дефрости по всички сервизни за хитачи мястото на дефрост датчика не е там където беше на моя,а на тръбата на ЕТРВ-то можеби е бил за топлите страни и са се застраховали да ги слагат там на най-студената част на топлообменика. Уреда го махнах от 10ha и го сложих на другия но и неговата консумация е някъде 350-380 вата
    Ето и от сервизното на хитачи са си го написали че датчика отговаря за дефрост
    When frost forms on the outdoor heat exchanger, the temperature at the exchanger drops abruptly.Therefore
    the resistance of the Defrost. thermistor becomes high and the voltage at pin of microcomputer drops.
    If this voltage becomes lower than the set value stored inside, the microcomputer starts defrosting control.
    During defrosting operation the microcomputer transfers the defrosting condition command to the indoor
    microcomputer via the circuit interface.
    А този е датчика за температура на въздуха
    The microcomputer always reads the outdoor temperature via a thermistor (microcomputer pin ), an
    transfers it to the indoor unit, thus controlling the compressor rotation speed according to the value set at the
    EEPROM in the indoor unit, and switching the operation status (outdoor fan on/off, etc.) in the dehumidifying
    mode.
    Този пост е редактиран от mystikalrs; 31-12-14 в 19:47.
    Jack Krauser одобрява това.

17. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Климатика ще му е 3-та зима и го познавам много добре и си работи по абсолютно същия начин като консумация по време на дефрост и след това само дето не прави толкова често дефрости по всички сервизни за хитачи мястото на дефрост датчика не е там където беше на моя,а на тръбата на ЕТРВ-то можеби е бил за топлите страни и са се застраховали да ги слагат там на най-студената част на топлообменика...
    Точно обратното, тази застраховка важи за студените страни.

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    ... На всички сервизни които имам за хитачи дефрост датчика ми изглежда че е сложен на изгота на термо регелируемия вентил а моя беше поставен почти най отдолу на питата където по принцип сам забелязал, че се заскрежава първо...
    Драги mystikalrs, основната задача на тръбните датчици е да гарантират постъпването само и единствено на газообразен фреон на входа на компресора! И на второ място, да не прегрява кондензатора. Компресорът не е хидравлична помпа и ако изпарителят стане прекалено студен, не изпарява фреона коректно. Ако това започне да се случва, трябва да се намали скоростта на циркулацията му и топлоотдаването на кондензатора, за да се затопли изпарителя и започне да работи коректно. Местейки тръбния датчик на изпарителя на по-топло място, рискуваш да вкараш частично втечнен фреон. Ако климатизаторът ти е марков, би следвало токовата защита на компресора да се задейства достатъчно бързо и да го спре аварийно. Ако не е, ще счупи възвратния клапан на високото налягане от хидравличните удари. Тези датчици са NTC и когато започнат да се повреждат или се повредят, имитират преохладен изпарител и спират компресора, за радост. На твое място бих извикал специалист, който да ми смени тръбния датчик с нов, проверявайки връзките му с платката и връщайки го точно там, където си е бил монтиран.
    Успех!

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Драги mystikalrs, основната задача на тръбните датчици е да гарантират постъпването само и единствено на газообразен фреон на входа на компресора! И на второ място, да не прегрява кондензатора. Компресорът не е хидравлична помпа и ако изпарителят стане прекалено студен, не изпарява фреона коректно. Ако това започне да се случва, трябва да се намали скоростта на циркулацията му и топлоотдаването на кондензатора, за да се затопли изпарителя и започне да работи коректно. Местейки тръбния датчик на изпарителя на по-топло място, рискуваш да вкараш частично втечнен фреон. Ако климатизаторът ти е марков, би следвало токовата защита на компресора да се задейства достатъчно бързо и да го спре аварийно. Ако не е, ще счупи възвратния клапан на високото налягане от хидравличните удари. Тези датчици са NTC и когато започнат да се повреждат или се повредят, имитират преохладен изпарител и спират компресора, за радост. На твое място бих извикал специалист, който да ми смени тръбния датчик с нов, проверявайки връзките му с платката и връщайки го точно там, където си е бил монтиран.
    Успех!
    Това за течния фреон и датчиците са приказки от 1001 нощ. Ако си на ракия е крайно време да я спреш. Успех!
    Kasap, ivan74, mystikalrs и 1 други харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе