И аз така си мислех.
Този пост е редактиран от ivostoqnov77; 30-12-14 в 19:48.
И моя някой път заскрежава така, явно е нормално.
Този пост е редактиран от ivostoqnov77; 30-12-14 в 19:51.
Да споделя и аз за дефрост на хитачи d10ex3 същия като 25wx8 . Имам го от 2 години топли стая 18кв вътрешна без да се тормози изобщо, но си дефросваше през 1 час като падне под 0 градуса. Сега му изтече гаранцията и реших да го отворя да преместя датчика за дефрост. Външото тяло е на тераса с лесен достъп. На всички сервизни които имам за хитачи дефрост датчика ми изглежда че е сложен на изгота на термо регелируемия вентил а моя беше поставен почти най отдолу на питата където по принцип сам забелязал, че се заскрежава първо. Преместих датчика доста по нагоре и сега дефрост си прави през около 9 10 часа.дори при сегашните температури -12 няма заскрежаване и си работи много добре, В другата стая взех 10ha хитачи и той си дефросва не много често по 1 2 пъти дневно, а аз 2 години си мисля, че Hitachi дефроста под 0 градуса е по време през 1 час независимо от натоварването и заскрежеността. Явно при 10ha датчика за дефрост си е където трябва. Машините за парите са си просто много добри 10ha ми излезе 549лв без монтажа а dx3 999 с мотажа особенно сега като оправих и този дразнещ дефрост при dx3
Преместил си тръбния датчик на външното тяло ли ?А въздушния къде се намира при тебе ,той също влияе за дефроста.
ето къде беше SL370038.JPG - Prikachi.com споделяне на снимки в Интернет
тук е след преместването вижда се и датчика малко за външа темепература в бяла кутийка
http://prikachi.com/images.php?images/914/7817914u.jpg
Ето клип на хитачи 10h3 на 3;10 е показано и на него му стои дефрост датчика на изхода на електро регулируемия вентил, може и аз там да го преместя но засега така е добре https://www.youtube.com/watch?v=xBCKMKmjCUA
- - - - - - - - - -
Този пост е редактиран от mystikalrs; 31-12-14 в 14:29.
Май си постнал една и съща снимка 2 пъти
не е една и съща дигнал го е доста нагоре но е малко странно да има чак такъв голям ефект това преместване .. той целия топлообменник изстива ..
Не си играйте с тръбните датчици, за да не сменяте после компресори! Това, че информацията му се използва и за дефроста, не значи, че служи само за него. Практиката е да се варира с местоположението на датчика за околна тампература, с цел влияние върху дефроста. Разбира се, ако местещият го знае точно какво прави. Ако не, по-добре не ги пипайте.
Mystikalrs би ли споделил каква е моментната консумация на 10ha при днешните условия гледам в Русе е около - 10 в момента?
Информацията от външен тръбен датчик не служи за стартиране на дефроста, а за неговата продължителност. От данните на другите датчици зависи честотата на дефроста.
Иво, стига си писал глупости! Точно той задава TE0 и следи за TE. Не пипайте тръбните датчици!
Климатика ще му е 3-та зима и го познавам много добре и си работи по абсолютно същия начин като консумация по време на дефрост и след това само дето не прави толкова често дефрости по всички сервизни за хитачи мястото на дефрост датчика не е там където беше на моя,а на тръбата на ЕТРВ-то можеби е бил за топлите страни и са се застраховали да ги слагат там на най-студената част на топлообменика. Уреда го махнах от 10ha и го сложих на другия но и неговата консумация е някъде 350-380 вата
Ето и от сервизното на хитачи са си го написали че датчика отговаря за дефрост
When frost forms on the outdoor heat exchanger, the temperature at the exchanger drops abruptly.Therefore
the resistance of the Defrost. thermistor becomes high and the voltage at pin of microcomputer drops.
If this voltage becomes lower than the set value stored inside, the microcomputer starts defrosting control.
During defrosting operation the microcomputer transfers the defrosting condition command to the indoor
microcomputer via the circuit interface.
А този е датчика за температура на въздуха
The microcomputer always reads the outdoor temperature via a thermistor (microcomputer pin ), an
transfers it to the indoor unit, thus controlling the compressor rotation speed according to the value set at the
EEPROM in the indoor unit, and switching the operation status (outdoor fan on/off, etc.) in the dehumidifying
mode.
Този пост е редактиран от mystikalrs; 31-12-14 в 19:47.
Точно обратното, тази застраховка важи за студените страни.
Драги mystikalrs, основната задача на тръбните датчици е да гарантират постъпването само и единствено на газообразен фреон на входа на компресора! И на второ място, да не прегрява кондензатора. Компресорът не е хидравлична помпа и ако изпарителят стане прекалено студен, не изпарява фреона коректно. Ако това започне да се случва, трябва да се намали скоростта на циркулацията му и топлоотдаването на кондензатора, за да се затопли изпарителя и започне да работи коректно. Местейки тръбния датчик на изпарителя на по-топло място, рискуваш да вкараш частично втечнен фреон. Ако климатизаторът ти е марков, би следвало токовата защита на компресора да се задейства достатъчно бързо и да го спре аварийно. Ако не е, ще счупи възвратния клапан на високото налягане от хидравличните удари. Тези датчици са NTC и когато започнат да се повреждат или се повредят, имитират преохладен изпарител и спират компресора, за радост. На твое място бих извикал специалист, който да ми смени тръбния датчик с нов, проверявайки връзките му с платката и връщайки го точно там, където си е бил монтиран.
Успех!