Фирмите производители на климатици взеха доста здраво да се вързват гащите от замръзване и съвсем се оляха. Почти не остана климатик, който да прави дефрост само когато трябва.Колкото по-нов толкова по-зле става работата.
Този пост е редактиран от avenger; 22-12-15 в 10:52.
Определено на там вървят нещата.Моите пенсии си дефростват когато трябва.Дори и ХИТАЧИ-то, което понякога си пуска по някой дефрост без нужда, се представя много добре.
Паричната стойност на един профилактичен (не безсмислен!) дефрост, на дневна тарифа е 0,01 лв. (ЕДНА стотинка). Що ги коментирате всичките и пишете глупости? Единствено някои преоразмерени или малки за помещенията машини правят проблем и ви вкарват във филм.
Въпроса надали е в цената, явно хората ги дразни.
Не са глупости, ако те буди през нощта на всеки час. Профилактично. Пък ако ще и половин стотинка да е.
Така е, прав си. Затова съм писал, че изборът на машина за спалня е малък, труден и доста по-скъп. Но някои пишещи не го проумяват и продължават да ни напомнят, как тракторът не ставал за състезателен автомобил... Не, че не го знаем.
Колкото и скъп да вземеш, ако тръбният път е къс, има шум и бълбукане.
Може да ми се смеете, но предполагам, че причината за този шум е малкият общ обем заради късите тръби. Така увлича повече масло и то шуми по тесните места. Дали има нещо вярно в това?
Понякога и при дълъг тръбен път пак се чува
При нормална работа е поносим, въпреки че климатикът работи on/off през повечето време, но при дефрост е оле мале. Затова ме дразни дефростът, иначе хитачито прави къси "профилактични" дефрости и почти не влияе на температурата в стаята.
Мисля,че имаше изискване за някои модели Hitachi от 5 м минимален тръбен път.
Веднага проверих в менуала и на това е от 3 до 20м. Аз съм на долната граница. Май сам съм си виновен.
За да не ме буди контролния дефрост си купих тапи за уши. Обаче този аксесоар се оказа за мен неизползваем. В момента в който ги сложа, започва нещо като бучене в главата, страшен дискомфорт. Разкарах ги. Случайно ми хрумна, че ако в стаята има някакъв монотонен шум, който да е със силата на шума от дефроста и същевременно да не пречи на съня, може и да помогне. И го измислих : Пуснах си радиото на честота на която няма излъчване 'ШШШШ', и спах до сутринта без събуждане. Единствено трябва да тествате силата на звука на радиото, да не бучи повече от необходимото.
седя и чета и си пия ракийката.........ми колеги,разберете че компромиса с машините и доверената фирма си има минуси