Тежка вечер за климите беше в София. Температура -2 и свръх непрогледна мъгла. Има ли ледогенератори, колеги? ^_^
мдааа, факт и при мен доста дефрости. Дори и Тошибата започна да дефроства. Лед за сега няма. Клиенти се обаждаха да питат, защо им спират климатиците за малко.![]()
При мен имаше огромни висулки под Шарп-аОтворите в тавата са се смалили доста от леда.
Поливай навреме да ги махнеш. После ще поливаш повече.
Ще го оставя да се оправя сам като миналата година :D:D Искам да видя дали защитата работи![]()
Хитачито от подписа при това време в София дефрост на всеки час и половина за по 5 мин някъде . Питата става много бяла , след дефроста се чисти идеално , но от долу вече има 5 сантиметра лед на терасата . Натоварен е доста защото по празниците нямаше никои и беше оставен на 16 градуса сега има да навакса .
Хайде и аз да се включа за дефроста на моето Хитачи 35yh6 , което в крайна сметка взех за спалнята- 39 кубика.
Климатика размразява на всеки час за около 5-7 мин. от снежно бяла пита става напълно чиста след дефроста.
Тази сутрин в София както казаха колегите при -2 и много гъста мъгла при дефроста направо течеше вода от него
Доволен съм, топли добре- 23-24 градуса, а бебока го къпем на 25, колкото му задам ги поддържа коректно.
п.с. Успешна нова 2013г. на всички!
Зачетох се в темата по случайност и ми стана интересно.
Според вас това нормално замръзване ли е?Просто ми е чудно защо по средата не замръзва, а през нея минават тръби с хладилен агент. Помислих си, че там сигурно са изходите от външния топлообменник. Снимката е точно преди дефрост и там никога не хваща лед в тази "ивица" ако мога така да я нарека.
CAM003362.jpg
Поздрави и успешен старт на работната седмица![]()
През изминалите три-четири дни моите климатици /без един, който е 80ка МХИ/ се бяха превърнали в буци лед. Гъстата мъгла в София явно ги измъчи, и тъкмо щях да следвам съветите за обръщане в режим на охлаждане с цел да ги доразмразя и те взеха, че се оправиха от само себе си. Иначе вчера беше кошмар с единия - дефрост на 30 минути, въздишки, пуфтене, мислене.....Миналата зима не е имало такива проблеми, но тя беше мека. Сега ако пак така се задържи мисля с конвектори да туширам положението за ден-два.
Имам питане към спецовете. Един климатик, при два различни режима на експлоатация.
Вариант 1 : Машината поддържа по-ниска темп в стаята и компресора работи с мощност 30% от максимума.
Вариант 2 : Поддържа по-висока темп с мощност 60%.
Въпрос : При равни други условия, при кой вариант външното тяло ще е по-студено и по-бързо ще заскрежава ?