Флагмана на МЕлектрик е LN вече, може и на него да започвате да търсите кусури.
Аз пък имам две нокрии 14ки в 65кв.м помещение. При температури от -1 до 3-4гр. тия дни, едната Нокрия един път не съм я хванал да дефроства, а ми е пред очите, другата постоянно я хващам, че прави някакви сухи дефрости, минавайки покрай нея. Каква може да е причината за толкова различно поведение на две еднакви машини в едно помещение?
Това го наблюдавам, откакто направих изолация на тавана в това помещение. Държа ги на 21гр през цялата зима. Вътре е 22,5.
Как са дефростите, колеги? При нас вече 4-ти ден условията са повече от благоприятни. Денонощно температури -5 до -7, понякога мъгли и повечето време влажност 85-100%. Нормално зимно положение покрай р. Дунав.
МХИ-то от ппдписа дефроства рядко, но качествено. Вчера от 5 до 10:30 дефростна веднъж. Задание 24 на вентилатор low, като в помещението, в което е монтиран е точно толкова (бори се с около 45м2). Работи в продължение на часове на силно заскрежена пита без никакви ядове. Дефростите продължават (целия процес) около 10-13 мин. Чисти питата перфектно още преди да е приключил процеса. Дренира се без проблеми, сечението на отворите почти е открито изцяло, има съвсем тънък филм лед по тавата, далеч от топлообменника. За справка, тук доста машини вече са със запушени дренажи. Дори на едно МЕ с големия отвор, почти се беше запушил.
По-късно ще споделя впечатленията си и от МЕ-то в спалнята, държи се учудващо добре.
Това успях да снимам тази сутрин. Не много добри снимки, но според мен достатъчно може да се види.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от rosswen; 16-01-18 в 10:55.
Само ХИТАЧИ-то дефроства 2-3 пъти по сведение на жената, другите хич нямат намерение.
Дааа, а аз ще си карам май с мръсните топлообменници.
Малките ми машинки заскрежават ,дефростват ,Хитачи не му е достатъчно студено и влажно .. Тошибата в офиса както всяка зима е натоварен ,и отдолу е с по 2 педи ледени висулки.
Този пост е редактиран от avenger; 16-01-18 в 20:09.