MisterT, кой от изброените дайсейкаи най ти е допаднал, като начин на работа?
MisterT, кой от изброените дайсейкаи най ти е допаднал, като начин на работа?
Те всичките си вършат работата добре (е 8-цата доскоро не съвсем). PDR-а е от друга планета и бие всичките европейци, там няма нещо което да не е както трябва. От другите, предвид дертовете с 8-цата, бих посочил за твое учудване 6-цата, с уточнение че е монтиран при майка ми и нямам наблюдение нонстоп върху него. Но от това което съм виждал от него е голяма хала и нищо не го "плаши"!
Ха-ха, а моята Тошиба все още не ще да размразява. Ама вече и няма да я гледам. Да прави, каквото ще.![]()
А моята размразява с продължителност 15мин.от момента на спиране до момента на тръгване на струята.Температурата в стаята пада с 4-5гр.като после ги наваксва за около 5-6 мин.
Ами то неразмразяването е нож с две остриета.От вчера при нас яко токови удари и малкия Samsung се бъгна и от снощи до днес сутринта никакви дефрости а гледам го яко заскрежен и датчика към питата заледен.Иначе вътре на 24 гр и тих режим топли си.Обаче излизам навън и вентилатора върти яко,поглеждам уреда консумация 600 в.Спрях го,размразих датчика със сешоара ,10 мин. на охлаждане да се поразмрази и след това си заработи с 350 в. консумация както и трябва за тая стая.
За 15 минути -5 градуса от стайната температура?! Попов, в какво живееш брате? Наваксването сигурно е равносилно на излитане на хеликоптер.
И аз това се чудя. Вчера ми спряха тока за около 1 час. Температурата в 2-те стаи, които отоплявам с Тошиба мултисплит падна от 23 градуса на 22,7. Явно, след ремонта, топлозагубите са доста малки вече.
Не забравяйте,че през тея 15 мин. климатика допълнително охлажда помещението.А и аз лично,докато спре и веднага ми се струва че ства студено,дори и във вътрешната ми топла спалня,макар и термометъра да не го отчита.
С тези топлозагуби сигурно няма да видиш дефрост.![]()
Колега имаш някакъв проблем с климатика, да не го държиш на много ниски градуси?
Моя всичко на всичко днес направи 2 дефроста и то не заради това, че сам се е заскрежил, а заради полепналия сняг.
Бях дръпнал щорите и пердетата, да поизчистя конденза от прозорците и питата се виждаше цял ден.
Дефростите продължиха не повече от 2-3мин, климатикът е на 23гр в 20м2
П.С: Сега точно направи дефрост и го засякох от изпуфтяването до тръгването на турбината - 7мин
Този пост е редактиран от dwrbudr; 07-01-17 в 21:12.
Ха ха, изключих silent-а на 25ZM-S и кой ще познае какво последва?
![]()
О-па-а, мистерията май е разкрита. Току-що Тошибата направи дефрост. Разбрах, защо не съм я забелязал досега да размразява. Просто, защото го прави абсолютно безшумно. Няма изпухтяване, като при панасониците ми преди, няма движение на клапи, абсолютна тишина. Само светва една оранжева лампичка. Нарочно отидох да видя, как е външното тяло. Ами, чисто си е, без никакво заскрежаване. Навън е - 9,4 градуса, а вътре + 23,8.
Ама махни щуцера, че после упражнението с водата е болезнено в студа.
Тошибата поне има защита, ще задере и ще спре. Ама после както е зелепен до тавана ...