Страница 78 от 194 ПърваПърва ... 2868767778798088128 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,156 до 1,170 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2011

Re:Разскрежаване при климатиците

Искате да кажете, че е нормално да работи в момента на он-офф режим така ли? И да кажем след 3 дни като скове студа как ще се държи климата? Понеже не живея в Плевен, а майка е възрастен човек искам да съм спокоен, а не да тичам от София да настройвам климата.

2.  

3. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivondera
    6 минути бачка 4 минути не работи.
    Така си е нормално-малки топлозагуби,а и ако беше посочил големината на стаята щеше бързо да се изясни ,но със сигурност не е по голяма от 18м². или греша?

4. Тук е от
    Apr 2011

Ами близо си 20 квадрата е. Ако трябват други данни питайте

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

така си бачка да .. компресора не може да слезе под 250-280 вата ,което е доста топлоотдаване при +6 навън за това изключва .. като стегне студ ще спре да изключва .. от тия по 900 лв ли взема ,отличен избор .. навремето беше към 1600 лв тая машина а парите тогава ( 2006) имаха доста по голяма стойност от сега ..

6. Тук е от
    Apr 2011

Ами климата го взех за 1190 а беше 1690, но както и да е. Въпроса ми е така ли трябва да работи в момента, и тези 4 минути които не работи какво става. В режим дефрост ли е или просто се изключва тоест он-офф. Как ще се държи да кажем в неделя като дават да стане минус 8? На майка съм казал да не го изключва само да вдига или намалява температурата. Да не би да се държи така защото съм го сложил на QUIET?

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Добре си работи машината, точно както се полага.

8.  

9. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от ivondera
    Да не би да се държи така защото съм го сложил на QUIET?
    Да, работи в on/off режим и щом не си там,не го дръж на тих режим,а му задай ауто вентилация,че при по студено време,ще му намаляш потока въздух за топлообмен,и ще го спъваш.Не го изключвай,турбина на ауто и не го мисли-мисли за празниците!

10. Тук е от
    Apr 2011

ОК сега ще го направя така да видя дали има промяна. Ако съм тук и паднат температурите ще е най добре защото това ще му е теста

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

моя панасоник бичи винаги на първа степен на турбината и се справя .. все пак се спи на него а главното е комфорта .. като го спъвам ще се напъне малко повечко както през изминалите вече 6 години да не се е раждал климатик

12. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    моя панасоник бичи винаги на първа степен на турбината и се справя .. все пак се спи на него а главното е комфорта .. като го спъвам ще се напъне малко повечко както през изминалите вече 6 години да не се е раждал климатик
    Подкрепям.
    Мойто Хитачи 35YH5 работи и зима и лято само на най-ниска степен и се справя без проблем и така вече 5 зими. То ако не е така не можеш да спиш въобще в стаята.

13. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Преди началото на сезона бях разкачил нагревателя ( 2 kW ) на Осака 30 BTU колона (и си беше супер преди да станат нулеви температурите ). Обаче сега на час-два-три си размразява и веднага се усеща, и то при +5 до 0 * денем. А при по-ниски t* не знам и не искам да си мисля как ще се държи. Пробвах да пръсна с антифриз - след няколко часа същата работа, а литъра на фриза 5-6 лв. От време на време ми минава еретическата мисъл да свържа отново нагревателя, но ме е страх, че ще работи постоянно, понеже минават 5-6 часа докато машината стигне твърдо 22 * от начални +7 , +10.

14.  

15. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1
    понеже минават 5-6 часа докато машината стигне твърдо 22 * от начални +7 , +10.
    Ти май продължаваш да си изключваш машините?! Ако е така, няма какво да се вайкаш тогава. Не си ли чувал, че икономията е майка на мизерията.

16. Тук е от
    Aug 2011

здравей те компанията, весело изкарване на новотагодина и само готини неща да висе случва и само усмивки.
    Та пролема ми е следния, летото сложих вибрациони тампони на тошо японски и тая зима не се чува през стената, е сега задаржа вода в тавата и не се отича от дупката а такам компрасора и тавата е замаразнала ,с нивел и шаиби днеска му повдигнах компресорната част но резултат няма и пак се стича от кам компресора.
    някви идеи какво да права и как даго на карам да се отича както преди тампоните ? сори акои ма правописни грешки

17. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

То най лесно е,да ги махнеш пак тампоните,преди поставянето щом си нямал този проблем.Нормално към компресорната част да е най тежко тялото,но с подлагане и нивел,не би трябвало да има проблем.И на този модел само един ли е отвора за оттичане?

18. Тук е от
    Aug 2011

да само един, но като махна тампоните и има брум в хола и нащите лудват миналата зима направо ме анатемосаха за дето сам купил втора ръка, ако го вдигна още и стане повисоко нямали опаснос от деневилация на компресора и да го прецакам вмомента е май е на около 0,5 повисоко компресора и според нивела има обретен наклон

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе