Не си давай парите за лопата. Явно не ти трябва.
Не си давай парите за лопата. Явно не ти трябва.
От три години следя чат пат раздела с климатиците, но ми е убягнало. Ще разгледам.
Като цяло се фокусирах върху фирмата изпълнител като най-обикновен потребител в случая климамаркет.
Те чесно казано не ми предложиха кондензационна вана (ако това имаш предвид), но няма как човек се учи.
Тук гледам се споменава че монтажа е кадърен, а няма вана. https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post783276
Веднъж монтиран на 6тия етаж възможно ли е алпинист да ми монтира такава вана?
Този пост е редактиран от Zygot; 12-01-17 в 23:27.
Ваната отменя нещата с няколко часа. Освен, ако не ти е под ръка, за да може да мине кофата с водата.
Прочетох мненията ти в раздела 'Въпроси свързани с монтажа и подфоруми' и не намирам тези за които говориш.
Ако слагането на вана не е достатъчно какви други методи има.
Дори гледайки снимката от този пост https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post478781 още повече се обърквам.
Този пост е редактиран от Zygot; 13-01-17 в 00:59.
Имам един въпрос.На някой модели на Тошиба ,Панасоник и някой други модели отстрани климатика е затворен.Това защо е така с някаква цел ли е?И това не е ли по добре например да предпазва от ''набиване''на сняг в ламелите.
Просто там няма пита (топлообменник), орязан модел.
Има и "флагмани" такива.....
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Топлообменникът им е правоъгълен и е само от задната страна. Отстрани няма нищо.
....
Моя климатик днес както си работеше и изведнъж спря за дефрост при +2,5 градуса външна температура. Викам си бре това нещо се счупи. Излизам навън и какво да видя, цялата пита заледена и вали нещо като лек леден дъжд - значи всичко е наред. Доста продължително време размразява питата.
Тая зима нямам никакви оплаквания от дефроста на моя панасоник. Размразява когато трябва и не размразява когато не трябва.Тествано до -16
Колеги преглеждайте си кондезните вани( който има монтирана такава). Онзи ден вижте в какво състояние намерих моята. Добре че излязох на терасата да видя леда по пода. В първия момент изникна въпроса от къде е дошла тая вода, че даже е замръзнала. В следващия погледнах към климатика и спускащите се сталактити от ваната.
Днес гледам на съседния блок как даже вече една вана се държи само на едната стойка.....май тия вани понякога само по големи бели отварят.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Е да но нали знаеш съседите какви вряви вдигат че им капело. А относно ваните има модели с решетки за поставяне на нагревател.
Sent from my K012
И моите вани са в същото състояние и не виждам проблем! Важни са 2 неща: здрави стойки, защото това, на снимката горе, тежи около 8 кила;
трябва да има достатъчно разстояние между тази тава и дъното на машината, за да се гарантира ледоход.
На слаби стойки (от фалшивите) се закрепва пластмасова фуния за конденз, иначе се огъват.
Абе на 18-ката тавата( тази от снимката) май повечко тежеше.
А за съседите който се оплакват че им капе от климатиците.....по добре вода от колкото тава....
Аз като гледам тази тава е без окачвачи вързана с тел.
Sent from my K012
По скоро е със ПВЦ кабелни превръзки, ако беше тель (хихихи) нямаше да пропадне.
Ето дефроста на Тошиба 5 серия https://www.youtube.com/watch?v=W4Z8DhCp8Ao за които Джак питаше.Долната част на климатика е снимана под наклон и образа не е много реален