Страница 86 от 194 ПърваПърва ... 3676848586878896136 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,276 до 1,290 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Re:Разскрежаване при климатиците

И аз имам такива алуминиеви щори с пълнеж не знам си от какво и държат 5-6 градуса по-ниска температура лятото отколкото без щори, но си пускам климатик, защото съм мансарда и не става.Просто вместо да пусна климатика когато навън е 29-30 градуса, аз го пускам когато е 34-35 градуса.Спестяват доста.

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Каква е консумацията на климатиците ви докато разскрежават?

При Sharp LSR варира м/у 270-320 вата. Навън сега е -8. Дефроства около 10 минути, после поработи известно време (поне 2 минути) на доста високи обороти - качи консумацията до над 1400W, като издухваше струя около 45 градуса. После си смъкна на около 700 при t на въздуха около 40 градуса. Настроен на 21 градуса.

След дефрост от 10 минути питата се изчисти, но тавата все така си остава доста заледена. Явно това му е кусур на LSR - нещо не се оттича както трябва...

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На моя ТОШО ІІІ преди месец и нещо хванах един дефрост.Движеше се около 400 вата консумацията.При всички е различно - различно количество фреон, различна температура на обменника гони да постигне, различно време за дефрост.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2012

И досега не е дефроствал ли ???

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

А, сигурно е дефроствал чат-пат.По принцип не е натоварена машината и дефроства много рядко.Денем ме няма в къщи да го видя, пък и да има хора в стаята не им прави впечатление.По нищо не се разбира, че дефроства, освен като изпъшка леко накрая, като започва пак да топли.А вечер няма как да го хвана, в стаята на сина ми е.

7. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Отнякъде ми попадна схема на дефроста на подова Тошиба,май Бабати я беше постнал ,ако не се лъжа де,и ми хареса логиката с тея 3 зони...Имаш ли представа дали на твоя Тошко е същото или ако имаш схемата на дефроста,би ли я постнал тук или ми я прати на лични,ако може ?
    Бих искал да спретна едно контролерче с някаква готова логика за дефрост и както чета из форума,май Тошовците са първенци в това отношение

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз мисля, че много добре е измислен алгоритъма.Отделно я нямам на ІІІ, имам я в сервизното - http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...S-xxSKVP-E.pdf на страница 36.Същата е логиката, да.Ето сервизното на подовия ТОШИБА - http://www.krueger.ch/typo3temp/docs...e05853b0bc.pdf страница 40.Разликата е само, че на ІІІ серия контролните дефрости в В зоната са под -25 градуса, а на подовия са под -20.То на подовия външното е СУЗУМИ +.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

edi1,тия сузумита не бяха ли едноредови? Обръщам се към теб,че май си напълнил 3 сандъка сервизни.

11. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

До 13ка ги дават с едноредов.18 са с двуредов,и с мощен двойнороторен компресор,като има и разновидност (нямам представа каква е разликата) SAV2-E

12. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Еди,благодаря ...

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И аз вече взех да се бъркам в сервизните и се наложи да създавам отделни папки по марки . Да, 10 и 13 СУЗУМИ + са с едноредов.16 е с двойнороторен компресор, като на ТОШО ІІІ и двуредов обменник вън - 39 кила външно тяло има.SAV2-E, Т.Е. сузуми + е модификация на стария модел СУЗУМИ, т.е. SAV-E.За нищо stelaartoa

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    И аз вече взех да се бъркам в сервизните и се наложи да създавам отделни папки по марки . Да, 10 и 13 СУЗУМИ + са с едноредов.16 е с двойнороторен компресор, като на ТОШО ІІІ и двуредов обменник вън - 39 кила външно тяло има.SAV2-E, Т.Е. сузуми + е модификация на стария модел СУЗУМИ, т.е. SAV-E.За нищо stelaartoa
    edi1 , качи сервизното на 5-цата ако го имаш и е възможно , че се чудя някой работи ...

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Хм...,на цената на Дайсекая...
    Между другото как са ви машините сега?По наше село(Пловдив) окапаха във виелицата.

17. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

... Ако питаш за Дайсейкая, още не е разбрал, че е зима. MHI-то също няма грижи.

18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    ... Ако питаш за Дайсейкая, още не е разбрал, че е зима. MHI-то също няма грижи.
    Бе тошибите не ги мисля,ама има оакали се мицубишита.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе