Ако пръскаме външното тяло с течност за размразяване на стъкла например, ще му навредим ли?
Ако пръскаме външното тяло с течност за размразяване на стъкла например, ще му навредим ли?
Двата ми климатика ,падне ли под минус 3-4 гр. и почват да дефростват като по часовник през 2.5 часа.Това е на чиста пита и нищо не изтича.Дефростите са кратки,около 1.5 мин. работи компресора на размразяване и от спиране да духа топло до започване пак,минават 5-6 мин.Същевременно обаче,ако е влажно и са заскрежени си дефростват само когато се заскрежат добре телата а не на време.Вадих външния датчик от шлауха и го слагах между ламелите на питата,без резултат.В сервизното няма никакво инфо за условията на дефрост.Според вас,какво мога да променя за да спра ненужните дефрости.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 21-01-17 в 21:53.
Защо трябва да променя?
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
И двата климатика са със сериозен хардуер и поне до минус 15 топлят достатъчно.Обаче това малко ме дразни.Същевременно третия ми климатик,пак е Samsung ,но по стар и по калпав модел ,ако няма влага си работи със дни при минус 7,минус 10 гр. без да размразява.От друга страна при влажно време,побелява и размразява много по бързо и често от другите два.Та явно може и така,въпроса е как да накарам другите два да работят така.Единствената разлика е че при него външния датчик е забит в питата,докато на другите е в шлаух пред нея.
Абе хора, не мога да разбера, какво искате от добре работещи машини.Май вече на параноя избиват нещата.
Споко. Държи година, година и половина и после отминава.
Дали тази нокрия не се е скъсала от пишкане тази зима :D