Моя Fujitsu General 9 LMCA в мъгливото време в Пловдив почна да прави дефрости, но не често. Например вчера имаше дефрост в 2 часа през нощта, следващия беше около 10 сутринта. При този в 10 часа от външното тяло не капеше, а направо течеше вода. Самия дефрост трае около 5 минути, от вътрешното тяло се чува едно не много силно свистене. От външното, отново не много силно бучене. Преди това от началото на сезона я е направил 3-4 дефроста, я не. Никакви излишни дефрости не прави.
Климатика е до мене, едва ли ще ставам да го следя дали дефроства. В спалнята ми е.
Благодаря. Явно условията са били благоприятни за машината в такъв случай.
В условията дето бяха в Пловдив, не е възможно за 8 часа да има само един дефрост. Около нулата с мъгла, външното става за минути цялото в скреж. Или е бил он-офф и то за повечко време или си проспал работата.12 ките ми от марката се пукнаха от НЕОБХОДИМИ дефрости, поне според това което наблюдавах.
LMC-тата покрай нас бяха станали на снежни човеци и попишкваха яко миналата седмица.
Sent from my iPhone using Tapatalk
При мене нищо. Нищо. Е хевито пуска по някой път колкото да не забрави как се прави дефрост.
И при мен така. Даже и електрика само веднъж го хванах, понеже спим под него. Гледам и скреж не хващаше по питата, ама е преоразмерен и в изолирано стайче, затова най-вероятно.
При тебе не е така ,дефроства на 2 часа по часовник .. естествено това не се случва при +15
Температурите падаха до -7 и държаха около 0-та няколко дни. По часовник почва да размразява, когато се задържат минусовите температури. В спалнята съм по около 9ч. и то все, когато са най-ниски температурите, така че все си мисля, че нямаше да пропусна двучасовите интервали. Просто трябва да св задържат по-ниски температури. Това се отнася за МЕ-то.
Форума е пълен с хора чиито климатици са уникати ( примерно панасоници дето не размразяват на 40 мин под -10 ) та и твоя е логично да е по различен ..
Не знам какъв ти е проблемът?Просто споделям какво е положението. Многократно съм споменавал, че смених едното си МЕ именно заради честите дефрости. Бихте ли казал, уважаеми господине, при какви условия и каква температури започват дефростите по време?
Този пост е редактиран от rosswen; 29-12-17 в 12:53.
На мен ми прави впечатление, че се мицубиши (муз-ге25в) "дефроства" сутрин между 5-6 часа??? Когато е влага/мъгла само пука от време навреме.
Весели празници.