Страница 89 от 194 ПърваПърва ... 3979878889909199139 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Re:Разскрежаване при климатиците

Тоя "невинен" снежец ми отвори работа. Единия ми убавец взел, че задръстил и трите отвора за водата и лекичко прелял. Издебнах го след дефрост и бой 10-15 мин. с пистолет за горещ въздух. Потече като градинска лейка. От доста време гледам решетката отзад на питата и и кроя шапката. Е дойде и нейния ред - с резачките и вече няма какво да задържа сняг и боклуци.Иначе други ядове няма - топлят си доволно при -17, даже и шумовете май намаляха (може би, едвали, ама надали).

2.  

3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

даже и шумовете май намаляха
    +1

Наистина тези климатици като влезнат в ритъм(на ниски температури) утихват-неизвестно защо.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2011

Някъде четох май за налягането на фреона, че намалява.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

За сега изхвърлените тошиби се държат безупречно,и дори висулки повече от 5см. няма по тях-всичко се оттича изцяло и откъдето трябва,а гледам доста нови има ,които не са за прибиране в къщи...

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

babati не искам да те разочаровам след хвалбите на Шарпа ама някой от моите ако го видя така ще играе веднага кофата с гореща вода преди да е скъсал някоя тръба на топлообменника .. направо си е обледен и то доста обледен по моите критерии ..

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Бабати,не гледай питата,а тавата.Тва дето слушаш цяла вечер не са трактори,а перки.
    Днес времето поомекна-таман си е за къпане на климите.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Моето Генералче в офиса все едно не е работил дори висулка няма то как и да има като един път дефросна по обяд.

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    babati не искам да те разочаровам след хвалбите на Шарпа ама някой от моите ако го видя така ще играе веднага кофата с гореща вода преди да е скъсал някоя тръба на топлообменника .. направо си е обледен и то доста обледен по моите критерии ..
    Така ли става белАта със спуканите топлообменници? Ако е така, да не рискувам...

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Тва дето слушаш цяла вечер не са трактори,а перки.
    Това си баш компресорът Така си шумеше и на +7 външна като пусна hi power.

11. Тук е от
    Jul 2007

Как да накрам климатикът ми LG Art cool да не се размразява самоволно а само когато аз искам. Безмислените дефрости пред 20 мин. ме побъркват вече...

12. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

titan_83 ами няма как да го накараш.Единственото решение е да намалиш темп. под 24гр. за да не се мъчи.В колко м3 ти е монтирана машината?Имаш ли PVC прозоци , изолация и най-вече от кой град си?

13. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Честите дефроси са признак за недостиг на отоплителна мощност на климатика за помещението.

14.  

15. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

или признак, че е боклук Както писах вече, в хола Мицу-то, стане ли под -3, и на 18 и на 25 градуса си размразяяяява на сухо, през 45-60 мин., въпреки, че си поддържа зададената температура.

16. Тук е от
    Jul 2007

Същото и при мен се получава.Каквито и градуси да са зададени все тая. Питата е абсолютно суха , компресорът работи на ниски обороти , температурата е около -2° и пак през 20-25 минути пуфка и се почва едно безмислено греене на външната пита , после пък на вътрешната ... чисто хабене на ток излишно. Монтиран е в 35 кв. метра , Пловдив , работят 2 радиатора за да му помагат. Мислех си да закрепа външния датчик на топлата тръба и да го лъжа че е топло и да не включва дефрост обаче няма как да го прекарам чак до крана за това питам вас ако имате някакви идеи как да го '' излъжем '' тва дърво LG

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има - с една отверка и 2 ключа се излъгва завинаги мен под -10 ми почват дефростите на Панасоника и пак ме дразнят смятай ако са под -2 да е излетял още преди 3-4 години ..

18. Гастарбайтер Аватара на aruba_man
    Тук е от
    Jun 2010

FTX50GV при -15 размразява през 50 минути без да има грам скреж и без да се мъчи. Явно разликата не е само във функцията на окото в сравнение с FTXS50. Иначе духа жега, но този ненужен дефрост разваля пълния кеф. До -10 не съм го забелязал да дефроства толкова често. За 1500 лева толкова, 2000 лева са много за този модел.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе