Първият ми климатик беше Фуджи 12LGC.
Следил съм го много, имах възможност.
За 4 години много дефрости съм виждал.
Дефрости на суха пита общо 2бр. при външна -17, -18гр. като след 2-3мин. ги прекратява. Явно разбираше че температурата се качва много бързо и питата е суха.
Иначе условието да стигне +16гр. на питата е малко прекалено като цяло, но питата става суха.
Дефрости по 15мин. са били 2-3 при силно заскрежено тяло + силен вятър + сняг.
Най-често бяха по около 6-7-8 мин. + 2мин. подгрев за топло. Фактически общо 10мин. от спиране докато задуха топло отново.
Като цяло дефроста е малко по-дълъг, защото има изчаквания за падане на налягането при влизане в дефрост и след излизане от дефрост. Това увеличава малко времето на дефроста, но пък няма Пуффф.
Като взех японските, тогава чух какво е туй Пуффф. Първият път скочих от дивана, плюх си в пазвата ...
Тошибата нямала индикация за дефрост и не се разбирало кога дефроства, че и не дефроствала?!? - Айде сега приказки, ще извинявате, ама имам UDR. Само да има условията и е готова. Само да е 0гр. и влажност 100% и да не работи ОН/ОФФ всеки климатик ще засрежи. Това че му е двойно по-голяма питата от на друг просто ще удължи времето двойно и после трябва да размрази двойно количество скреж.