Не съм срещал алгоритъма на дефрост на МЕ, ако може Алекси да внесе яснота , изглежда е компетентен по въпроса. При мен явно все още някое от условията не е налице през повечето време.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не съм срещал алгоритъма на дефрост на МЕ, ако може Алекси да внесе яснота , изглежда е компетентен по въпроса. При мен явно все още някое от условията не е налице през повечето време.
Под 0 е на 2 часа и 20 мин .. това е целия алгоритъм на МЕ .. ако си играеш с градусите на дистанционното може да удари едно две дефростчета и при +8 ( ME-FH ) климатика съм го имал ,и чел доста за него преди да го махна щото е малоумна машинка.
Този пост е редактиран от avenger; 29-12-17 в 21:19.
Като паднат студовете, ще засичам и аз. Миналата зима не съм обръщал такова внимание, просто 18-ката в хола дефростваше на 30 мин., помещението изстиваше и т.н. Направо ме побърка. Този в спалнята не се натрапваше много, за това го и оставих.
Веднъж ще е, от любопитство, иначе изобщо не ми пречи, затова си го и оставих.
Това с дефростите през 2 часа при моя МИ FH го няма също !
Не съм компетентен ,но все си мисля ,че дефрост алгуритама не е просто един часовник.
Според мен има разклонения на алгоритъма като:
натовареност на компресора
инфо от различните датчици за температури итн.
Както rosswen казва.
Едното МИ в хола дефроствало през 30 Мин .( тогава нямал изолация )
Другото в спалнята преоразмерено не дефроства през 30 Мин.
Специално за FH аз не мога да кажа една лоша дума.
Когато се чудих за другата спалня какво да сложа мислех за FH и уруру като фаворити.
След консултация с няколко приятели ( занимаващи се с клими )
техните съвети бяха:
FH е перфектен и е на половината на парите на уруру
На уруруто единствения недостатък е цената .
FH добре оразмерен е без забележка.
Ти си реши дали искаш да пробваш уруру .
Щото работи он-офф за това.Времето е за работа на компресора .. като почне да работи нон стоп ще ги подкара .. FH е най-нещастния флагман от всички марки на нашия пазар ,то за това и му падна толкоз цената ,беше 2500 като излезе.
Този пост е редактиран от avenger; 29-12-17 в 21:20.
В грешка си,има други марки на които флагманите са им по-зле.FH е най нещастния флагман от всички марки на нашия пазар
Аз идващата година ще скоча с двата крака в капинака. Нямам никакви съмнения за машината. Ще сменя MHI-то, отива на вилата.
Новият флагман на Панасоник е с много добър дефрост. При -20° размразява при необходимост. Освен стандартния има и топъл дефрост, без да обръща режима.