Защо изобщо има тапи ? Щом са направени отвори за какво са тея тапи какво ценно ще изтече от там ...
Защо изобщо има тапи ? Щом са направени отвори за какво са тея тапи какво ценно ще изтече от там ...
Недко имаш право ,но знаеш ,че е на кофти място и трябва или вишка или да се свали тялото за да стане.
Миналата зима е нямало проблеми .
Ако умре ще го продам като К2У и друг ......
Поне знам към кой да се обърна за новия .
Ами,какво ги хвалите тези Тошиби тогава?
Дайкин много често размразява проблеми?
Хората се объркват какво да си купят!
На панасоника ми му се запуши отвора и тавата на дъното си беше пълна с лед. Монтиран е на тераса на завет, но отвора е само един и малък. Последните два дни валя много сняг и силен вятър снежни вихрушки направо температури -8 -10 от неделя до сега без да се покачват . За другата година ще увелича отвора или ще сложа нагревател, който да се включва само по време на дефрост. Машината не е натоварена , и е на завет работи на доста ниска консумация, но отвора е много малък. Няколко пъти направи дефрости през 2 часа, които бяха най-честите иначе си дефроства рядко , като заскрежи по 1-2-3 на ден зависи .
Хитачитата си работят без проблеми тяхните отвори са големи и елипсовидни и много трудно биха се запушили. Разскрежават си при нужда само по 1-2 пъти на ден
25wx8 отоплява хол, коридор и кухня на 22 градуса нагласен тази сутрин беше с консумация 600 вата има мод на дефроста от няколко години си работи така иначе пускаше дефрости през 50 мин под 0 градуса а сега ако не е заскрежен по 1-2 контролни на ден, а ако има нужда и по често.
E10ha 13кв спалня прави по 8-9 kwh на ден на 21 градуса нагласен, неговия дефрост фабрично си е добър и само при нужда пуска при добре заскрежен топлообемник.
Панасоника заскрежава по лесно,макар и с двоен топлообемник на външното, но и топли по добре от хитачитата и е по иконимичен.
През нощта времето тук се очовечи. Температурите са си между -6 и -9, обаче снеговалеж почти липсва, вятърът отслабна и най-важното, влажността падна. МХИ-тата днес не са се сещали да дефростват, с чисти пити са. Работят на вент low, задание 24, поддържат 24-25. МЕ-то си пуска през няколко часа дефроста по часовник, но се ядва, доста ненатрапчив е.
Колеги дайте идея ,как да си модна дефроста на двата Samsunga.При под минус 3-4 гр ,почват дефрости на всеки 2,5 часа без да има скреж по питите.Иначе имат сила ,след дефрост при минус 10 гр ,вдигат 1700-1800 w консумация и духат горещо ,но тея празни дефрости развалят картинката.Проблема е ,че в сервизното няма никаква информация за условията на дефрост.Някакви идеи ,какво да пробвам със външния датчик.
Не си закачай машините, що зорлем ще ги тормозиш.
12г. служебна /държавна/ конвенционална Мидеа-как мислиш дали съм я обработвал с преобразуватели и тям подобни?!
Има специални tool-ове за пробиване на мивки, с тях става най-добре. Те прерязват дъното без да има каквото и да било нагряване от триене.