Има и един инструмент наречен ъглошлайф. Виждал съм отвор с размери 4-5/10 см. направен с такъв инструмент.
Има и един инструмент наречен ъглошлайф. Виждал съм отвор с размери 4-5/10 см. направен с такъв инструмент.
Този пост е редактиран от SPSt; 27-02-18 в 18:48.
Подобен отвор вече би влошил топлообмена ,тъй като ще смуче твърде много въздух от там,но нещо по- човешко може да се направи в полза на оттичането.
Този пост е редактиран от avenger; 27-02-18 в 18:55.
Мислиш ли, че този който е направил подобно нещо изобщо се е замислил за топлообмена?
При положение, че става въпрос за една седмица годишно, не е ли по-разумно да се сложи нагревателен кабел?
Разхода е минимален, а и голяма част от отделената топлина се ползва при топлопреноса
Аз бях сложил един 30W/m константно, но го смених с полупроводников, който дори да не е изключен при повишаване на температурата си намалява консумацията.
Тавата е суха, а за догодина ще сложа и на монтирания "улук", че там се задържат 4-5 кг. лед.
То има такъв Нордик модел на Daikin.
Иначе, предпочитам да го полея с топла вода, веднъж на няколко дни, отколкото да слагам нагреватели и т.н. По-скоро бих оголемил дренажните отвори, ама се съмнявам да стигна до там. Като гледам как всеки втори климатик прелива отстрани и отзад, пък си бачкат безпроблемно.
Хитачи 18-ка от 0 до -5 градуса външна температура дефроства на 53 мин. с 7 минутен дефрост. Сега с външна температура под -5 градуса подмина 1 час. Ще следя кога ще влезне в дефрост.
Температурата се закисна на -4. И прави дефрости на 1 час и 10 Мин.
Този пост е редактиран от splendor; 27-02-18 в 22:40.
Тая работа съм я правил и по трите начина.И със степенчато Ф32, и с флекса и с мултишлайфа.Всичко става, въпрос на ръка и малко опит с инструментите.
Викинг, чак толкова не съм рязал тавите, като на Дайкина.Просто разширяване на наличния отвор или още един два отвора със степенчато.
Мазвам малко по ръбовете с 3 в 1, знаете я, боя за метал.Въроса е да не се прегрява прекомврно тенекето.
Ммм-даааа, 9г. размразяваме безшумно и незабележимо и днес...шуртене, клокочене, скърцане. Остаряваме бавно, неусетно почти
П.П. Климатикът е Хитачи 35WX8, монтаж тип сандвич с по-малко от 1м тръби...икономия разб'ий'ш ли
General 12 LUCA за пръв път откакто го имам се бъг-на подмина "integrating defrost"-а (4 часа). Работи над 5 часа без да разскрежи. Пуснах Powerful и буквално за 10-20 секунди се усети, че няма да се получат нещата и пусна дефроста :D
Заданието беше 23 градуса, вентилатор High, като той сам си беше намалил до втора степен и през цялото време така си работеше
Този пост е редактиран от babati; 28-02-18 в 02:07.