Е, то смисъла е ясен.
По спомен от снимки от форума, Дайсекай не бяха ли с няколко големи отвора по дъното. До нас има 1 Дайсекай и никога не съм го виждал замръзнал и да бучи и трака външното.
Така е, хората са направили големи отвори за оттичане.. на моите тапите отдавна съм ги изхвърлил.
Три големи отвора са, ама някои несъзнателни елементи слагат двете гумени тапи.
Моят дайсейкай дефроства по-често от хевито 25zm-s. Преди малко изпика зорлем 100..200гр. водица. Обаче се мота, мота...28мин. докато задуха вътрешното. Като обърна цикъла повече от 500W не можа да вдигне. Хевито където е с наполовината хардуер е много по динамично. Изложи се.
На Хитачи отворите сиг ги знаете колко са големи (снимка по-долу), но аз понеже съм на 1-ви етаж имам лесен достъп и мога да го бутам, та преди час изчистих висулките и си вкарах пръста вътре из дупките да проверя как е положението - заради ужасните условия в Русе и честите дефрости отворите бяха заледени ОТВЪТРЕ сиг на 70%. Така че според мен само с гледане и без достъп не можете да добиете ясна представа доколко са запушени отворите... Даже сега го спрях (и направи дефрост при затворена клапа), докато не спре силния вятър дето набива сняг срещу перката и не намалее влажността и да стане сух студ.
Иначе топли. Btw над моя има 1 Daikin (по-голям от 12-ка), който редовно при лек студ става на буца лед и стърже.
Г/д 1 дефрост от 24 мин. сега изразходва 0.3 kW/h, та за 24 часа ми е навъртял 14 kW/h... Иначе при темп около -3 прави по около 8-9 kW/h на денонощие.
Много се гипсирате, оставете ги на мира машините, нищо им няма.
Направо съм изумен от тая етериика
Бичи си на 300-350 вата и хич не и дреме
Дефрости съм хванал 2 днес от около 14 часа
Това е от миналата зима,относно тапите.
Изпратено от моят Galaxy S6 с помощта на Tapatalk
Този пост е редактиран от necata2; 26-02-18 в 23:52.
Нещо е преял та се е издул така. Кой модел е?