Страница 170 от 194 ПърваПърва ... 120160168169170171172180 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,536 до 2,550 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Да имам малко загуби, миналата година не е дигал повече от 360 вата на -15 панасоника, ползвам само първа степен на вентилатора.
    В другата стая хол южен 18кв имам хитачи 25wx8, отворил съм му към коридор и северна кухня общо 38кв с усвоена тераса, която има външна 10см и вътрешна 5 см изолация. В хола е
    24 в кухнята 22, но тази зима е топла при по продължителен студ както беше миналата година, няма да може да поддържа тези градуси. И той си има мод от няколко години дефрости май пуска контролни през 9-10 часа, дори и да не е заскрежен, но са много кратки, при снеговалежа предните дни през 4-5 часа като заскрежаваше тогава. Панасоник и хитачи успешно им се лекуват дефростите, че и на двете са доста чести по принцип, на който му се занимава
    MistaMasta одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Дефрост на 10 часа, голям праз. И контролен да е, интервалът е огромен, така че не е никакъв проблем. При мен, при голяма влажност и на 3 часа ми е правил дефрости, понеже трупа много дебел слой скреж.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    mystikalrs одобрява това.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    Снощи към 9 температурите почнаха да падат под -5. В момента е -7, като преди да си легна в 1:30 беше около -6. Михаил още не е дефроствал, понеже спах при него. Снощи питата си беше идеално суха, сега има малко скреж (разгеле и тук по-нормална влажност). Вентилатора е на low, задания 24 и 23, поддържа ги точно.

Защо Михаил? Михаела.

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ponyasd Виж публикацията
    Eми то това го постигам с два пъти по евтини от Лука клими ?
    че той луката струва 1500 лева. Какво си взел за 800 лева, на -20 тествано ли е?

p.s. Изпуснахте офертата. Няма да го продавам. Схемата със затворената врата работи Просто като не е набичен на 25 дефростите са по-кратки. А реално компромис с комфорта не правя, защото няма течения в помещението. Коридорът е бил виновен, освен калпавия софт на машината.
    Този пост е редактиран от babati; 25-01-18 в 12:20.

6. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

И моето МЕ работи он/офф и по този начин си увеличава интервалите на контролен дефрост. [emoji16] То пък донякъде добре, че минимума му е висок, та почти винаги е он/офф.

babati одобрява това.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

На 4 часа не е толкова чест дефрост, ако е кратък още по добре,добра е машинката за парите си, до колко вата спада лука на минимум продължително?

8.  

9. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от rosswen Виж публикацията
    И моето МЕ работи он/офф и по този начин си увеличава интервалите на контролен дефрост. [emoji16] То пък донякъде добре, че минимума му е висок, та почти винаги е он/офф.

Именно! И аз так го "хакнах" моя. А понякога умишлено намалям градусите, за да спре компресорът и после пак ги увеличавам. Така го карам да разскрежи според другите условия "улеву" дето са в мануала (тези за -17 HEX temp. и тн)

mystikalrs, не му гледам консумацията. На отделен бушон е в ел. таблото. Може би трябва да се взема от тия бушони дето мерят.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Ей това ме хвърли в оркестъра. Случвало ми се и то често като вдигнеш рязко градусите на климатика и той да влезе в дефрост, но да намалиш заданието и да тръгне да размразява, това нещо не ми се вярва.
    Конвенционалното ХЕВИ от подписа ми така работи. Понякога бъгва и не ще да разскрежи по няколко дни. Става леден блок. Намалям градусите, пускам вентилатор Hi и след 20 мин работа се е разскрежил.

За щастие при LUCA това не работи и мога да му намалям градусите, за да подмина "integrating defrost".

NB! Между другото току-що разскрежи. Стартира в 11:48 и почна да духа топло в 11:53 - точно 5 минути Настроен на 23 градуса. Навън е -6 по gismeteo. Чувствам се все едно си имам нов климатик :D
    Този пост е редактиран от babati; 25-01-18 в 12:51.
    VeleV.Klima, Иван Вълков и rosswen харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Има ли седмичен таймер? През 3h50min му давай по един off за 5мин.
    babati одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Колеги една от функциите на дефроса е също и прибирането на маслото към компресора не е само махане на скрежта.Така че не се косете,големите професионални машини го правят доста по-често от вашите.
    babati, Jack Krauser, toto4ev и 4 други харесват това.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Между другото, получих отговор от БулКлима. Казаха ми, че платките на 12LUCA и 9LTCA не били взаимнозаменяеми. Нямало как да се сложи платка от 9LTCA в LUCA. Дали е вярно твърдение, не зная. Така или иначе вече не ме и интересува. Просто реших да споделя. Just FYI.

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Колеги една от функциите на дефроса е също и прибирането на маслото към компресора не е само махане на скрежта.Така че не се косете,големите професионални машини го правят доста по-често от вашите.
    Има логика в това. Някъде дефроста го пишат и като oil return control, може би честите дефрости са и с цел да се връща маслото към компресора за да не се прецака.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

[QUOTE=mystikalrs;858648]Да имам малко загуби, миналата година не е дигал повече от 360 вата на -15 панасоника, ползвам само първа степен на вентилатора.
    В другата стая хол южен 18кв имам хитачи 25wx8, отворил съм му към коридор и северна кухня общо 38кв с усвоена тераса, която има външна 10см и вътрешна 5 см изолация. В хола е

Колега,на какво задание го държиш за тези ниски консумации.Гледам термометъра на предната снимка е 21.4 ,това значи чеклимата е на 20-21гр.ли?И то малки,малки загуби ама да няма някой да топли яко отдолу.Аз имам вътрешна южна стая ,13 кв ,само стената към терасата е външна ,там има 6 см външно стиропор и стъклопакета е обикновен бяло/бяло.И при минус 8,минус 10 гр за да поддържам 24-25 гр ,си ми трябва доста повече енергия.

16. Member Аватара на ruuni9
    Тук е от
    Apr 2015
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от necata2 Виж публикацията
    Ужас!!! Сега на всички, на които машините им правиха по 1 дефрост на ден-два, сега ще учестят!
    zxc0, bobbyap, mkukas и 2 други харесват това.

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Пускайте ги в OLX тия машини с по един дефрост-годишно! Явно лошо се смазват недомислиците такива!
    Alexi, zxc0, SPSt и 2 други харесват това.

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е моя лука включи на дефрос 4минутен навън -3
    babati одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе