Страница 21 от 194 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    18
    #301

    Re:Размразяване на климатици

    Намерих и цаката да размразява безпроблемно до суха пита,климата е Midea-CSU09HHAA,вентилатора оставих на макс и започна да размразява по начесто и не образува лед.Проблема ми е че стана нетърпимо шумна,направо стърже,възможно ли е да е натрупала лед под компресора и от това да е толкова шумна.климата е под прозореца и не мога да погледна отпред.До преди няколко дни я поливах по 2 пъти на ден с вода,защото не размразяваше,може ли от поливането да съм вкарал вода под компресора.Благодаря на всички от форума,научих много полезни неща от тях за климите.
    Забравих да спомена че първата ми клима е Mitsubishi - SRK 25 ZD-S1 ,на две години,нито се чува външното нито вътрешното тяло,лед по него не съм виждал,само лек скреж,абе направо съм го забравил,тая мидеа ми разказа играта.тази година съседите монтираха на съседната тераса до мен Самсунг смарт инвертер,първият път като го пуснаха дъщеря ми ме извика че нещо става с МХИ-то,като излязох на терасата видях това чудо на техниката-Самсунга,така бучи,че треперят терасите.МХИ е върха,жалко че нямах пари и вторият да бе такъв и сега да не пишех по форумите за клими.

  2.  
     
  3. py4
    py4 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    140
    #302

    Re:Размразяване на климатици

    здравейте. искам да ви питам дали се намери някакво решение на проблема с размразяването на мидеа 12 ххаа. благодаря.

  4. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    4
    #303

    Re:Размразяване на климатици

    И аз това се каня да питам.Има ли някакво техническо решение за размразяването на Мидея MSG-12HR.Климатика го имам отскоро и в тези студове и мъгли топли повече от прилично.Проблема е че при липса на щуцер отвора отдолу пак замръзва и се образува лед по долната част на питата на външното тяло .Ако го оставя така за 2 дни става като леден блок Дори и Дефроста не може да го размрази отдолу.Дотегна ми да го поливам с вода и да му въртя номера със сешоара на вътрешното тяло.Държа го на 20 градуса и все тая.А от поливането със вода изглежда влиза и под компресора и като замръзне иска да влиза в стаята при мене Чудя се дали няма някакви маломощни нагреватели които да се монтират на дъното на външното тяло и да се включват при такива мъгли и студове.Проблем с размразяването на питата нагоре няма.Ако и това за което питам се оправи наистина мога да кажа че Мидеята няма равна за ценатаси

  5. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    191
    #304

    Re:Размразяване на климатици

    "Чудя се дали няма някакви маломощни нагреватели които да се монтират на дъното на външното тяло и да се включват при такива мъгли и студове"

    Има ето ги : http://www.novotechprom.com/main.php?p_t=2&p_k=52

  6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    130
    #305

    Re:Размразяване на климатици

    Както вече съм споменавал в др. теми имам дайкин 25 ца на 14-15 год. Вече втора зима го ползвам и съм доволен.Външното тяло е под прозореца и мога да кажа, че при нормални условия е най-безшумното, което накога съм виждал.Когато отворя прозореца не се чува абсолютно нищо, дори и кото се доближа възможно най-близо до него.Но в последните две седмици се появи проблемът резонанс, както при доста от форумците.Досадното бучене така и не изчезваше.Нямам гумени тампони и се предава на стената.Климатикът си размразява много добре.Вчера реших да погледна питата до долу и видях, че има 3-4 см. лед отдолу и отстрани на питатата, като под климатика висяха шушулки.Размразих ги с топла вода, но бученето не изчезна.
    Днес отворих горния капак и видях че по цялото дъно на климатика има 2-3 пръста дебел прозрачен лед.Дупките за оттичане естествено бяха запушени.Проблемът го реших с 10-15 л. вряла вода от бойлера и се изчисти идеално.После излях половин литър концентрат антифриз на дъното на климатика, но по питата не съм пръскал.Концентратът е доста гъст, като олио и по дъното се задържа 1-2 мм. слой от антифриза.Идеята ми е да не позволява да замръзва дъното, не знам дали ще е удачно, ще видим.Зорът ще е да изкара докато минат едновременните студ и мъгла.Мислех и питата да напръскам, но се отказах защото от този лепкавия концентрат ще се набие с пепел който вече няма изчистване и ще падне ефективността на климатика.Когато го пуснах бученето беше намаляло осезателно и почти не се долавяше.Въпреки това мисля за следващата зима да му сложа гумени тампони.Та съветът ми е, колкото и добър дефрост да имат климатиците ви тази зима е просто ужасна и за най-скъпите модели съчетанието от студ, сняг и мъгла вече близо 40-50 дни. довежда до натрупване на лед по дъното на климатика, опитайте се да премахнете този лед и ще намалите доста бученето, ако имате такова, а и при определени обстоятелства ще предпазите и перката на машината.Ако някой е ползвал преди това концентриран антифриз да сподели има ли ефект или напразно съм го излял в климатика вместо в разширителния съд на колата.:D

  7. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    4
    #306

    Re:Размразяване на климатици

    Пробвах и така.По принцип вентилаторът го държа винаги на максимум.Пробвах го и на Ауто след което му свалих и температурата уж да му олекне малко ама все тая.Мога ли всеки ден да се качвам и да го поливам с вода за да зе отпуши отвора на дъното.

  8.  
     
  9. DEF
    DEF е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2004
    Мнения
    191
    #307

    Re:Размразяване на климатици

    стига сте писали щуротии , щом климатика не смогва да размрази и се залежда дъното му то решението е едно - ДРЕНАЖЕН НАГРЕВАТЕЛ....това е .....забравяте за поливане с топла вода и антифриз и други бъркочи.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2003
    Мнения
    48
    #308

    Re:Размразяване на климатици

    Мхм, прочетох първите 10 страници ама ми писна. Та да питам направо...
    Имам климатик 9ка Chigo. Тази му е третата зима. До сега нямаше никакъв проблем. Но от началото на Януари тази година (като паднаха снеговете и температурите), взе много да се заледява. Направо цялото външно тяло става едно ледено блокче. Дори перката по едно време се удряше в леда. Четох доста във форума и оня ден му изсипах 10-20л гореща вода. Свалих всичкия лед. За да махна остатъка от него, който беше по навътре го вкл. на режим охлаждане. Така целият се размрази. Но от тогава се появи този проблем. Климатика вече изобщо не включва в режим defrost и като го пусна да ме топли за 30мин целия побелява. А за целият ден, отново хваща целият този лед и се превръща в леден блок. Може ли тази прословута система за размразяване да се е развалила от горещата вода?
    Другото, което ми е мн. любопитно как така миналите зими си работеше много добре, брез грам лед. Дори 2006 се сещам температурите бяха 3-4 дена -15-20 градуса... Тогава също си работи идеално.
    В другата стая имам Мидеа 12, той си работи перфектно. Струята му въздух е много по-топла от на този, размразява достатъчно често и дори не се заскрежава. Даже като се включи defrost излизат едни пари, едно чудо
    Във Варна са и двата климатика.

  11. Novice
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    6
    #309

    Re:Размразяване на климатици

    защо,не се включва системата размразяване

  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    6
    #310

    Re:Размразяване на климатици

    датчика за размразяване къде се намира във вътрешното или външното тяло машината е national инвертор?

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #311

    Re:Размразяване на климатици

    Чувам, че има клими, които фабрично си идват с нагревател на тавата на външното тяло. Някой знае при кои ги има и кога сработва нагревателя - само при дефрост или постоянно си грее?
    Разбрах също, че слагат допълнителни такива дори и на маркови скъпи машини - има ли смисъл?
    И каква е целта на нагревателя на компресора?

  14.  
     
  15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    62
    #312

    Re:Размразяване на климатици

    Някъде имаше обяснено, но сега не мога да го намеря....Та имам климатик Медея MSM312HR работи засега безгрешка. Това което забелязвам и искам да питам е:
    При работа външното тяло се заскрежава най-често в горната част - лента от 6 тръбички 1/3 от цялата ширина (всичките са 17 тръбички). Там по често се образува скреж надолу няма почти никакъв. По някоя време се заскрежава целия и включва на размразяване при което всичко изчезва и изсъхва. Та нормално ли е това или има някакъв проблем? Иначе си духа много топло (зададени 24 гр.) и като цяло досега не съм го видял да замръзва повече от лек скреж макар че вън има мъгла и ниска температура.

  16. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    4
    #313

    Re:Размразяване на климатици

    Цитат Първоначално публикувано от DEF
    стига сте писали щуротии , щом климатика не смогва да размрази и се залежда дъното му то решението е едно - ДРЕНАЖЕН НАГРЕВАТЕЛ....това е .....забравяте за поливане с топла вода и антифриз и други бъркочи.
    10Х Ще търся такъв и ще го монтирам на дъното.Според мен е добре да има такъв и около тампоните на компресора макар и да е добре изолиран във външното тяло.

  17. Novice
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    2
    #314

    Re:Размразяване на климатици

    Здавейте, аз съм нов във форума. Есента си купих климатик Hitachi 14-ка DC-invertor - китайски. Проблема е че като стана студено (говоря за отрицателни температури) външното тяло шуми ужасно. Все едно, че се возя в самолет с отворен прозорец . Мисля си че е от компресора. отделно има колеми вибрации като се опра в стената и тя се тресе цялата, даже отвреме на време и позореца вибрира.
    Не знам какво да правя още е в гаранция. Иначе топли няма проблеми само дето по 15-20 минути се размразява.
    Ако някой може да помогне.

    /Edit Cko: Заглавията с малки букви ако може! Благодаря.

  18. Member
    Тук е от
    Apr 2006
    Мнения
    538
    #315

    Re:Размразяване на климатици

    и при мен е така - HITACHI RAS/RAC-E14H2

    от фирмата, която поддържа климатика ми казаха да го полея с вода - вероятно замръзнали тампони на компресора, положението се оправи но за кратко

    тия вибрации дали могат да повредят климатика?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 194 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 18:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 17:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 10:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 17:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 21-12-06, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе