Страница 38 от 194 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Размразяване на климатици

Деане,не мисля,че нивелирането ще ти оправи проблема.Според мен е по-добре да има съвем лек наклон към задната част с топлообменника за да може той да топи конденза при дефрост и да изтича през задния отвор,иначе ще събира при предния отвор и ще замръзне перката.Ако климатика беше мой бих преместил външния датчик или по-надолу по топлообменника или в другия край на топлообменника.Целта е при дефрост по-късно да отчита че е направил Т*С необходима за приключване на дефроста и по-този начин да му се удължи времето на дефрост.Може да се наложи да се удължи датчика.
    Честита Нова година на всички.Кофти е да започваш Новата година с такива занимания.Но аз например трябва да сменям спешно тоалетна чиния,така че ще започна годината с л***а

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз като гледах, ако го нивелирам идеално и лекия наклон назад го премахна, май нищо няма да се промени. Тъпата тава е направена така, че както отзад е ниско при отвора, после има една висока област в която е хваната планката за вентилатора и после пак слиза надолу към другия отвор. Ама заради тази висока област, водата не може да стигне чак до другия отвор. Високата е около 1 см издигната, за да я преодолее водата трябва отзад да има лед 1 см че да тръгне към нея...
    Иначе долната част на топлообменника си е в лед както се вижда, но това са само ламелите. Първата тръбичка е доста нагоре. А пък перката е на цели 6 см над тавата, така че за нея не се притеснявам. Притесняват ме ламелите, но засега нито са окривени, нито нищо, след цяла зима миналата година.
    Може би трябва да остане лек наклон назад, но тък като задния отвор не е съвсем в края на тавата, може би се събира под самия топлообменник и по-трудно стига до отвора?

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Пробвай с датчика,Деане.Проблема не в дупките и наклоните ,а в краткия дефрост.Може и да не го местиш,само да го отделиш на по-голямо растояние от топлообменника.Ако има ефект/а аз съм сигурен/за 24 часа трябва да ти изчисти този лед.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Вероятно си прав, защото повече от 3-4 минути дефрост никога не е правил. А и питата винаги му е чиста, чак се чудя защо се включва на дефрост. Май е по-добре да не ги прави тези кратки дефрости и да заскрежи малко питата и тогава да го направи, отколкото без нужда няколко по-кратки и по на често, което води явно до задържане на лед.

6. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Честита Нова година на всички.Кофти е да започваш Новата година с такива занимания.Но аз например трябва да сменям спешно тоалетна чиния,така че ще започна годината с л***а
    Това е невероятно съвпадение и на мен ми се наложи на 31ви да я сменям че се спука старата.

7. Тук е от
    Jan 2008

Имам Саньо ЕХ36Т. От началото на сезона се е размразявал не повече от 6 до 7 пъти. Определено дефроста продължава повече от 3-4 минути като забелязах, че се затопля дори тавата на климатика, а не само топлообменника. В резултат около отвора съм намирал до три капчици, които са замръзвали. При следващия цикъл обаче/наблюдавал съм го само веднъж/ с потичането на водата въпросните мини висулки се отделят и падат като след 15 минути се образуват нови 2 или три замръзнали капчици. Отвора до този момент не се е запушвал. Температурите са падали до -8 градуса, а горното описание беше при -6 градуса. Имам и друг климатик Кериър, но при него нещата са трагични. Отвора за изтичане се обледява, тампоните на компресора замръзват и т.н. Тия дни ще се опитам да видя какво е връзката към тавата на Саньото за да видя по какъв начин се предава топлината към нея или причина за това е единствено по дългия режим на дефрост. Честита Нова 2009 година на всички сеткомци!!!

8.  

9. Тук е от
    Nov 2008

MaroderBG, какъв модел т е Carrier-а?

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

MaroderBG, чакам с нетърпение за Саньото. Да няма нагревателче на тавата? Или пък се загрява от самия топлообменник.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Tоплообменника не може да стопли тавата

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

След като вчера го изчистих хубаво, днес реших да видя откъде ще започне да трупа лед. Ами мястото е много логично - вляво и вдясно на двете издатини до отвора. На тези две издатини всъщност е легнал топлообменника. Не знам кой умник е решил да направи отвора в ниското между две високи части. За да преодолее тези издатини, водата трябва да мине по пътя, който съм очертал със синьо. Тази вода да не е луда да минава оттам, като просто може да си замръзне в широкото
    Според мен най-логичното би било да има два отвора там, където съм написал "лед". А за да тече през отвора в средата, трябва да заобиколи цялата тази "издигната част".
    Иначе още няма лед, но задържа вода в тези места зад издатините... а задържалата се вода рано или късно става на лед.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Що не му изплющиш два отвора там,нали се каниш от известно време и да пишеш дали има положителен резултат.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Ами мястото е много логично - вляво и вдясно на двете издатини до отвора.
    А защо не пробваш да го повдигнеш леко в тази част , в която остава леда? Така водата ще отива към централния отвор...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,но ще изминава повече път по ламарината=по-голяма вероятност за замръзване.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Аз ако съм вода, няма да ми се ходи до централния отвор в този студ и просто ще си замръзна по пътя
    Според мен трябва да се оттича по възможно най-бързия начин по най-прекия път.
    Вероятно ще стане както е писал vanko68. Но ще видим кога.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

С малко повече водка в тия празници и може да се добереш до центр.отвор,хахаха.Шегувам се,разбира се.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 194 ПърваПърва ... 2836373839404888 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе