Страница 48 от 194 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно
Резултати от 706 до 720 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re:Размразяване на климатици

09LGC - още при монтажа като че ли умишлено му сложиха лек наклон назад на външното тяло, понякога на ден размразява по 5-6 пъти, понякога хич но всичко се отича идеално и нищо не е замръзнало, незнам дали е заради наклона към дупката за отичане или просто добре се размразява...

2.  

3. Тук е от
    Nov 2008

http://www.zhegabg.com/cataloques/Ca...th%20Links.pdf и по точно модела DPH-10.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2008

това са безбожни цени....

5. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Климаком продават отделно нагревателя за МЕ/включва се на предвидена за това букса /,НО ИМАМ ЕДНО ГОЛЯМО СЪМНЕНИЕ,ЧЕ ТО Е УМИШЛЕНО СВАЛЕНО ОТ ВЪНШНОТО ТЯЛО С ЦЕЛ ПЕЧАЛБА!КАШОНИТЕ СА ПРЕПАКЕТИРАНИ/OUTDOOR/!ЛИЧИ СИ ПО НОВИТЕ ПЛАСТМАСОВИ ПАКЕТАЖНИ ЛЕНТИ-ОРИГИНАЛА Е БЯЛ И Е ЛЕПЕН,СЕГА СА ЧЕРНИ И С МЕТАЛЕН КЛАМП!

Би ли обяснил,защо пишеш с главни букви?Едва ли някой има проблем със зрението!

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Модели VA и VAH. Не е ли точно там разликата?

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нагревател дълаг 2 метра + регулатор за температурата + монтаж лично аз го монтирам за 100лв. това не е бог знае колко скъпо.
    Незнам другите фирми колко взимат за тази услуга но за мен повече не би трябвало да е.

8.  

9. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от TIMBERLAKE
    Нагревател дълаг 2 метра + регулатор за температурата + монтаж лично аз го монтирам за 100лв. това не е бог знае колко скъпо.
    Незнам другите фирми колко взимат за тази услуга но за мен повече не би трябвало да е.
    Да, цената ти е напълно нормална. При мен разликата е, че полагам 3,5м нагревател. Цената е същата

Поздрави!

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от py4
    това е марков климатик
    Това "марковото" при добър zoom доста наподобява Samsung с това елипсовидно лого.

11. Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    София

Не само наподобява... баш "марков" Самсунг

12. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от ssilent
    аз имам същия ....днес размразявах другия който май има проблем(писал съм в темата за Митсубищи)...двата климатика са с еднакви външни тела(засега нямам оплаквания от климатика за който питаш) ...не знам каква денивилация има ....не съм слагал нивел....но при комперсора въобще не трупа лед и няма лед поне този който отворих...както и няма никаква опасност перката да опре в лед....
    Решението за мен е....
    1. Нагревател от съпротивителен проводник по дъното на тавата.
    2. Управление на две нива....
    Да работи нагревателя само при температури под 0гр.
    Да се включва през опитно установен интервал за опитно установено време....нещо от сорта за един час през три часа примерно....
    Предимство....Проблема се решава като нищо не се бута по управлението на климатика....единствено се взема захранване за проводника(нагревателя) и управлението....
    Какво точно ще се скове за управлвние в момента не зная ...но мисля че и таймерите и термометъра могат да се намерят като готови Хоби-Китчета....
    Недостатък....не зная как ще реагира фирмата към която е гаранцията....Втори недостатък...ще "гори малко ток" да кажем примерно с два три киловата на месец.
    Вече съм с нагревател за МХИ-то, просто с тоя лед стана нетърпимо. Засега е добре, но впечетления по-нататък /цена на монтажа 75 лева/. Консумацията е 150 вт. х 24 часа = 3,6 квт. хич не е малко, но ...................

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Tamrock
    09LGC - още при монтажа като че ли умишлено му сложиха лек наклон назад на външното тяло, понякога на ден размразява по 5-6 пъти, понякога хич но всичко се отича идеално и нищо не е замръзнало, незнам дали е заради наклона към дупката за отичане или просто добре се размразява...
    Май добре се размръзяват Тия с Митсубишитата явно са жертва на измама(преджобването на кашоните). Последно имат ли букса и нагревател фабрично който после е взет за да им се предложи за 75-100лв или нямат? Не разбирам как в 21ви век, такава фирма като Митсубиши да не може грамотно да реализира едно размръзяване?!?(не ми се мисли другото как е направено). Крайно съм разочарован четейки оплакванията

П.С. както ми го изхакаха външното тяло с една стълба на високото(нямам достъп с ръка до него) - изкарах късмет че на Фужитсу не трябва да им се "бае" с топла вода и т.н.

14.  

15. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Азбях писал че миналата зима имах такива проблеми с мицубишито но тогава ме освиркаха във форума. Сега с мидеиката си имам фабричен нагревател 25w почти не харчи ток.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

curizo, как ти го вързаха? Нон-стоп ли ще работи? 150 W харчи хубав климатик в малка стая при темп. над 0. Това са 17 лв на месец ако ти е вързан да работи постоянно...
    Затова ти казвах да не прибързваш с нагревателя.
    dgenov, няма такова нещо като нагрвател още с доставката при МХИ, и при МЕ ме съмнява. Там си имат H накрая в моделите (от Heater) - те са си с нагреватели.

17. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    curizo, как ти го вързаха? Нон-стоп ли ще работи? 150 W харчи хубав климатик в малка стая при темп. над 0. Това са 17 лв на месец ако ти е вързан да работи постоянно...
    Затова ти казвах да не прибързваш с нагревателя.
    dgenov, няма такова нещо като нагрвател още с доставката при МХИ, и при МЕ ме съмнява. Там си имат H накрая в моделите (от Heater) - те са си с нагреватели.
    С терморегулатор е ..... настроен е да се включва при външна темп. +4 / има възможност за регулиране / т.е. при тези температури навън - постоянно. Дидо ти хубаво ми казваше да не прибързвам с нагревателя, но довечера ще ти пратя снимка за да го видиш как изглеждаше отвътре......и отвън. Мисля си и следния вариант - при положение, че сега няма никакъв лед, ако го изключа за 2-3 дни и след това го включа, дали ще успее да рамрази леда ...... Ако някой има нагревател и е правил подобен експеримент, моля да сподели............

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

нагревател ли ,да взема и едно одеалце да му метна да не настине .. я да бичат там, като се обледят тавите просто пия 1 чаша вино повече щото явно е студено и влажно навън

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 48 от 194 ПърваПърва ... 3846474849505898 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе