Страница 28 от 194 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно
Резултати от 406 до 420 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Размразяване на климатици

Deian-при някои клими се получава този ефект-пара от вътр.тяло.Нали си представяш,че като нагрява външното тяло.то вътр.се охлажда и за няколко минути събира конденз,понеже вентилатора не работи.Може и да заскрежи леко,ако разкрежаването е по-дълго.При някои модели след разкрежаването веднага започва отоплението и като затопли питата,този конденз се изпарява и се издухва от вентилатора като пара.
    Не си ли наблюдавал същото при външното тяло,ако е тихо времето,при разкрежаването?

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

vanko68- точно така е ,дори след дефрост леко се осеща и влагата от питата...

4. Member
    Тук е от
    May 2003

Моя,
    Цитат Първоначално публикувано от flint
    климатиците фуджицу като се размразяват каква е процедурата и как можеш да познаеш че размразява - примерно лампичката, която свети, че е вкл почва да мига или...
    Мига да, и дига клапите хоризонтално и 6 минути офка вътрешното, после 3 минути външното и после се връща в режима в който е бил преди процедурата(това за моя - засичал съм го тоя сезон на три/четири пъти). Интересното е че все едно и също като време и действие прави?

5. Тук е от
    Feb 2008

Мерси за отговора.

6. Тук е от
    Nov 2008

Ако някой иска да си направи качествен upgrade на климата (за обезскрежаване) нека погледне тук http://www.zhegabg.com/cataloques/Ca...th%20Links.pdf и по точно модела DPH-10.
    Според мен е доста добър (но не и евтин) вариант, и като се има в предвид че сам си регулира температурата (мощноста) според околната температура, което означава че при плюсови температури не работи.

7. Тук е от
    Aug 2008

как да разбера кога се размразява моя климатик panasonik 12 invertor ?

8.  

9. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от farkash
    как да разбера кога се размразява моя климатик panasonik 12 invertor ?
    Като спре да духа топло колега и започне да мига зелената лампичка, че климатика е включен. Трае около 12 - 15 мин.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Аз да попитам нормално ли е климатика ми fujicu 12 asy да замръзне настроен е на 24 градуса на автоматичен режим стаята ми е 20 кв.м а външното тяло е на северна стена вече за трети път замръзва и започва да ме притеснява не го изключвам работи постоянно монтиран е преди 9 месеца

11. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bg_tisho
    Аз да попитам нормално ли е климатика ми fujicu 12 asy да замръзне настроен е на 24 градуса на автоматичен режим стаята ми е 20 кв.м а външното тяло е на северна стена вече за трети път замръзва и започва да ме притеснява не го изключвам работи постоянно монтиран е преди 9 месеца
    Колега извинявай, но на автоматичен режим на работа ли е настроен или на автоматичен режим на вентилатора? И все пак е на северна страна и може би затова ти размразява от време на време което си е напълно нормално, още повече че вече си е доста студенко, но и влажно все още.

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

На вентилатора. Преди като замръзваше наистина беше доста влажно ама сега като че ли не е чак толкова вярно че е доста студено ама като станат по ниски температурите май доста ще му се бърка работата иначе съм много доволен от него само да не ми се наложи да слагам камината отново че той ми е надеждата да ме топли зимата.Благодаря за бързият отговор b.shterev

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Под замръзва какво точно разбираш? Имаш ли възможност да го снимаш като е най-"замръзнал"? Колко е покрита питата със скреж и да не би някой да му капе отгоре?

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Под замръзва какво точно разбираш? Имаш ли възможност да го снимаш като е най-"замръзнал"? Колко е покрита питата със скреж и да не би някой да му капе отгоре?
    Нямам възможност да го снимам но външното тяло цялото заскрежава в къща съм и нищо не капе отгоре му хубавото е че сам се размрзява лошото е че последните 2 дни замръзна 4 пъти сутринта като станах не знам кога е замръзнал ама в стаята температурата беше 18,5 градуса при зададени 24

16. Member Аватара на b.shterev
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bg_tisho
    Нямам възможност да го снимам но външното тяло цялото заскрежава в къща съм и нищо не капе отгоре му хубавото е че сам се размрзява лошото е че последните 2 дни замръзна 4 пъти сутринта като станах не знам кога е замръзнал ама в стаята температурата беше 18,5 градуса при зададени 24
    Странно колега, но не и притеснително . Да не си с тръбичка за оттичане на конденза? Те често замръзват на изхода на климатика и леда остава в него, което вече кара климатика по често да размръзява. Но при зададени на Ауто вентилатор и 24 градуса, да ти спадне до 18,5 ми се струва доста. Може би имаш големи загуби.

17. Member
    Тук е от
    May 2003

И при мен ситуацията е подобна: къща - повечето стени(външни- без изолация), навсякъде е трева и дървета(влага колкото искаш). При настроени 20* или 21* АУТО фан - сутринта е 18*.(не съм го засичал да замръзва, но вън тече като побъркан - на моменти и по корпуса му има капки като в банята след къпане). Частично се получава подобрение ако вдигнеш малко вентилатора - на МЕДИУМ примерно, а не градусите. Моя е инвертор(12LGC) и като му дигна градусите - не вдига вентилатора(чак след 25*-26*), а така духа топло само пред носа си и не успява да го издуха надалеч и си мисли че е топло - а всъщност не е(помещението ми е 9 метра дълго - стая и половина свързани с врата)! От високите градуси - вън излиза по студен въздух и това води до по-честото замръзване(така си го обеснявам аз). Като нямаш изолация от стените влиза много хлад и топлия въздух се оформя по в средата на стаята и от там се бърка термометъра на който гледаш(ако е сложен на ниско до земята и до стената).
    Това е в общи линии, извода е че машините ни идват слаби и АУТО_то се обърква като захладня. Решение: дигай скороста на вентилатора, ако не помага - дигай и градусите. Ако пак спре да помага - не знам ... за сега на 30*ХАЙ духа като побъркан жега - ако трябва така ще го държа цяла зима!

П.С> 24* е много висока температура, дори да го изфорсиш и да я достигне - за да я поддържа при нашите условия трябва да е на ХАЙ вентилатора. Спре ли обаче за 15 минути да се размрази - ще паднат на 23 - 22 и от там вече пак качването пак ще е трудно. Моя вече не го гася на 22* МЕДИУМ съм го заковал денонощно. Вечер като се прибера го изпъна малко да дигне до 23-24 за към един час и после пак си го свалям на 22*МЕДИУМ - тази система за сега работи при мен.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Преди да започне да замръзва съм му замервал изходящата температура показа ми 50 гр. това беше някъде преди 2-3 седмици мисля че е добре сега не съм го мерил ама при 24 градуса прави 23 което за мен е нормално затова не съм вдигал температурата ама довечера ще пробвам на по висока и вентилатора на макс да видя как ще е и ще пиша надявам се само да не се наложи да викам сервиза че още като ми го монтираха ми идваше да убия двама

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 28 от 194 ПърваПърва ... 1826272829303878 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе