Страница 37 от 194 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно
Резултати от 541 до 555 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Размразяване на климатици

деяне ...хората си знаят работата...и в крайна сметка това е чесане на езици....ок...при фуджитсу има наклон и водата се оттича по добре...може би е така може би не....на мен лично поне като дизайн ми харесва повече отводняването на фуджитсу....но съм убеден че при тези температури и на него ще му замръзнат дупките....климите ако ида работят до към -15 според производителя....не мисля че са предвидени да работят ен на брой дни и нощи само на минусови температури....да не говорим че през голяма част от времето работят близо до лимита си ......

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ето как протече един цикъл на дефрост при МХИ:
    Външна -3*, влезе в дефрост, държах си ръката на топлообменника, съвсем леко го затопли, вода изобщо не изтече от външното тяло, след 3 минути превключи обратно на отопление. Леда в тавата си стои... не че дефроста има грижа за леда в тавата, но може би точно тези кратковременни дефрости водят до леко разлигавяне на леда и после втвърдяването му наново. Може би са гледали климатикът да е възможно най-ефективен, а не дали ще има лед в тавата. За да няма лед, сигурно дефроста трябва да трае едно 10 минути, а през това време не топли и харчи енергия... Имали са нещо предвид софтуеристите, като икономия може би дава резултат, но не и като размразяване на тавата. Но питата е чиста

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Стига сте ги гледали тези МХИ.Че не са направени добре тавите-не са.Но това не значи че ще замръзнат.Ако замръзнат най-добре е да се разширят отворите/най-вече задния под питата,но той най-трудно ще се разшири/.
    Много ще ми е интерено ОЧО да сподели за неговите МЕ-FD как се държат.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Деян-сипи вряла вода да го размразиш това МХИ.След като се почисти тавата я напръскай със спрей за размразяване на стъкла от някоя бензиностанция.Един флакон Сонакс е 5 лв..Едно напръскване държи чиста тавата няколко дни.
    А за отворите е вярно-да се внимава да не се пробият тръбите в топлообменника.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Честита Нова година.
    Аз май нещо разправях преди време за размразяването , ама кой да помни. Не знам къде виждате лед и буци по климатиците ЕН2 няма грамче заскрежаване

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

kris11-не вярвах,че ще видя някой две минути преди НГ да пише на компа.Може пък да си бил нещо дежурен на работата си.
    Това,че не виждаш грамче заскрежаване не значи,че го няма изобщо.Едва ли висиш денонощно покрай външното тяло.Няма климатик при тези условия да е сух непрекъснато .

8.  

9. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Честита нова 2009г.
    Вчера говорих с един приятел и се оказа че човека с него има хитачи Н1 и неможел да затопли повече от 18градуса това се оплака човека докакто в друга стая имал фуджи 12лцц което прави 24гр без проблеми. В Плевен колеги от една фирма ми казаха още миналата година че вече няма да продавали хитачи защото постояно имало оплаквания.
    Вчера се усетих че на мидеята ми е замръзнал чучура оддолу и с зор го махнах и за мое голямо учудване при размразяването климатика размразил леда и си потече от дупката .

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е па точно ти не би трябвало да го слагаш чучура на собствения си климатик.Чак пък толкова доверие в Мидеята...

11. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Точно този климатик ми капе долу пред офиса и затова го вкарах в улука с мисълта да го махна когато застуди но то застудя изведнаж и съм изключил.

12. Тук е от
    Nov 2008

Честита Нова 2009 година на всички във форума.Желая ви много здраве и безпроблемна работа на машините.Сега да споделя проблемчето с CS/CU-UE12HKE което ме сполетя днес.Тоя климатик съм го яко преоразмерил и досега нямам проблеми.Винаги натхвърля зададената температура с 1*-2* градуса.До сега е размразявал 5-6 пъти.Максимум един път на ден.Снощи обаче се включи три пъти а сутринта почна през половин час.Излизам и гледам питите черни и няма грам скреж тавата отдоло обаче с висулка и отвора запушен изцяло.След три литра гореща вода проблема се реши.Та гледам други клими с по няколко отвора а тия от ПАНАСОНИК сложили един.Друго да питам след като питите са обезскрежени и леда е само в тавата има ли там датчици които да го вкарват в DEFROST.Също като се полива с гореща вода изключва ли се щото аз го изключих.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Няма датчици за лед! Има 3 или 4 термистора, но не са в тавата!

За поливането зависи как и къде поливаш, хубаво е да се изключи все пак от контакта - макар че е предвиден да го вали дъжд!

14.  

15. Тук е от
    Nov 2008

Мерси за отговора enkov сигурно е имало лед и по задната долна част на питата и това го е карало да превключва в размразяване.Сега вече три часа бачка без забележки и дефрости.Преди малко го гледах и отвора е чист.Малко ледец има по задния ръб на тавата.След1-2 часа ще взема да го полея още веднъж.А водата я сипвам през решетката отпред.

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Момчета, срамота, че чак сега го забелязвам, но днес се стопли, реших да изчистя филтрите и го изключих. Взех един стол и надникнах във външното тяло на терасата:
    Лед в тавата:

Вертикална нивелация от лявата страна на външното тяло - перфектна:

Долу - наклон по посока стената със стойките:

Ето как трябва да е нивелирано отдолу - няколко мм отвор се получава:

Проблемът явно е в стената, на която са хванати стойките. Ето като е залепен нивелира как е:

А ето колко разстояние остава при нивелирано положение - 4 мм мерено с рулетка:

Та така. Въпросът е дали да подлагам шайби под задните лапи на климатика или да викам монтажниците... Елементарна работа е и за мен, но какво ще ме посъветвате? Това заледяване точно при пластините на топлообменника май не е много хубаво...

17. Тук е от
    Oct 2008

Честита 2009 година и от мен.На всечки здраве и късмет,и безаварийни машини.deian пробвай да го направиш ти,нивелацията не е толкова лоша,друг едвали би се постарал повече от теб.

18. Тук е от
    Nov 2008

DEIAN сега като ти видях снимките и забелязвам че при мене положението е идентично.Мисля варианта с шайбите е добър още повече става въпрос за 4мм.При моя обаче май са сантиметри.Незнам сигурно и аз ще подлагам.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 37 от 194 ПърваПърва ... 2735363738394787 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе