SSILENT сигурно си прав но тук май хората са се вманячили на тема климатик.
SSILENT сигурно си прав но тук май хората са се вманячили на тема климатик.
Имаше един спор как единия харчел 213 Вт/ч,а на другия 215 Вт/ч-ебати майтапа.След около 3 000 години ще съм на далавера.
моите 3 различни машини размразяват веднъж на ден ,даже Панасоника май не е размразявал от седмица .. то няма влага питите сухи ,-6-8 .. в момента засичам консумацията на Саньото данни в темата за това след няколко дена .. между другото той размразява по описания от Вален начин - не обръща цикъла ,за 3-4 минути е размразил каквото има много безшумно и бързо
ДЖЕНЕРАЛ-а 09 LDC работи на 19-22 градуса, ТОШИБА 10SAVP-E на 22 градуса и още не съм ги виждал да размразяват, ама въздуха е толкова сух, че външните топлообменници са си направо сухи.ХИТАЧИ-то размразява на няколко часа за около 2-3 минути, ама той работи по-интензивно - на 23 градуса и топли северна стая.
Натрупва мъничко скреж по края на питата и след малко като погледна - го няма, а не е минавал в явен дефрост. И долу в тавата няма вода. Влажност уж има 41% RH, метеостанцийката мигат снежинки (не и вярвам никога де, ТСМ с датчик за влага, налягане и температура).
Обаче нямам думи тоя гъст черен пушек от тия печки с твърдо гориво кво прави - питата за 2 месеца е леш чернилка, а предната решетка пред вентилатора има 1 пръст сажди, когато размразяваше в снега - в тавата беше черна водата. Айде, климатика се чисти, ама това го дишаме, бе хора!
Пука им на тия с печките че дишаш сажди. И до нас има една къща с локално направо е ужас като завърти пушека към нас дрехите ни смърдят на пушек.
Привет на всички. Имам въпрос относно 1 Panasonic cs-e15dkew, когато започне да се размразява външното тяло, се размразява напълно само в горната и долната част но в средата никога не се размразява напълно... какъв (къде) е проблемът?
Проблема е фабричен,в софтуера.Не вдига високи обороти на компресора,когато прави дефрост.Тршбва да ти сменят платката.
Моя Panasonic също по 1 път на ден размразява.Тази сутрин беше покрит целия със скреж и веднага след това се включи да се размразява.Сигурно около 10 мин. продължи и бая водица падна.
Пуснал съм снимка на отворите на MHI в темата за Мицубиши.
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg328286
chachoto, човече, не се излагай и си включи климатиците. Трябва да ти кажа, че на моя си му замръзваше отвора често миналата зима, но си я изкара цялата без проблем без да е изключван. Това, че е замръзнал отвора, не е проблем на климатика като цяло. Вярно, можеха да са по-големи, но вероятно са мислели, че ще има добро отводняване с нагреватели, а не както ние поливаме тротоари и съседски первази. Проблемът би се решил на 100% според мен ако се разширят отворите, но пак казвам - не съм го правил, има си резервен отвор, перката е нависоко и най-важното, климатикът си работи и топли.
xaxaxas - ако ти вкл. и изкл. климата много често вземи вдигни гр. и проблема ще изчезне
Предлагам да видим как са изработени "тавите" на различните марки и модели и кое е най-доброто решение.
МХИ - не особено добро решение, събира лед в тавата и се запушват дупки:
Вие сте.
Fujitsu LC/LD сериите
[img width=800 height=599]http://img81.imageshack.us/img81/4921/dsc01831ak2.jpg[/img]
не знам какво му е отводняването ...но при тези тенпературки е така ....ако щат и тава с 45 градусов наклон да му сложат.....няма ли нагревател и не го ли огрее малко слънчице....просто забравете да се отводни....днес сутринта при -12 минах с 20 километра през течаща вода от спукан водопровд...насрещен автобус ми лисна половин кофа на стъклото докато да пусна чистачките беше замръзнала.....оставих я 5 минутки малко на слънчице докато си свърша работата и леда се стопи....с две думи не виждам и тук какъв проблем дирите....ако някой не знае при 0градуса водата замръзва.....
Говорим за това как е реализиран отводняването, защото както се вижда при Фуджицу има наклони към отвора, който е вдлъбнат доста и се оттича по-добре, а тавата на МХИ е по-разчупена и в равните части между чупките трупа лед.