Ако след всеки дефрост се изсипва по 1 шише с водка в тавата, ви гарантирам че тавата ще е чиста до края на зиматаПървоначално публикувано от vanko68
Ако след всеки дефрост се изсипва по 1 шише с водка в тавата, ви гарантирам че тавата ще е чиста до края на зиматаПървоначално публикувано от vanko68
Айде, почна се с дефростите най-сетне - в Плд валя сняг, влажност над 55%! Заледява цялата пита равномерно, пуска дефрост, оправя се, но после при чисто черна пита и изтекла вода мигновено се заскрежава леко, защото пуска на макс жега вътре, за да навакса падналата с 0.4-0.5С температура (е аз и вратата отварях няколко пъти да излизам да гледам процеса и помогнах за изстиването на стаята малко). Ще видим как е по-нататък! При дефрост е безшумен, спира и двата вентилатора и само леко бръмчи компресора! Е, вътрешния по указания се спира, ако падне под 38С изходящия, а той пада, де ще иде!
Пак да спомена каква черна вода изтече, леле мале - ужас. Дано поне тия сажди са като антифриз, ама едва ли - шегувам се! То тия 3 дни не можеше да се излезе на терасата или на улицата - пушек като в газова камера - имаше безветрие и смог! Плюс тия бомбички и ракетки!
Кериера е 9-ка Gold серията с ДС инвертор и е купен на миналата Нова година.
Определено Саньото няма нагреватели на тавата, но твърдя, че същата се затопля осезаемо. Освен това как иначе биха се отделили замръзналите капчици от предишния дефрост.
В същото време два етажа по нагоре има монтирана на същото място Тошиба-Никита 13 ка с монтирана тръба на отвора и накрая на въпросната тръбичка има сталактит окло 40 см. Това го казвам не за да подчертая някаква слабост на марката, а да заключа, че условията са позволявали образуването на висулка и при мен.
Друго нещо което ми прави впечатление при Саньото е интензивния шум който се чува при дефростта на вътрешната пита подобен на капваща капка вода върху гореща печка. Най-вероятно процеса вътре е подобно изпаряване, но режимите при които става това са доста интензивни /специалистите имат думата тук/, защото при Кериера не съм чува такъв шум.
Тавата се затопля от конденза,който се оттича от нагретия топлообменник.Много ясно,че замръзналите капчици ще се разтопят от топлата вода.А висулките се образуват,когато конденза по пътя си се е охладил до замръзване.
Ако логиката е такава защо си говорим въобще за замръзване на климите. Единстевено трябва да оправим наклон на тавата в съответната посока и да липсва накрайник с тръба за оттичане. Не мисля, че това е достатъчно и е необходимо да изляза на другата тераса където е монтиран Кериера за да видя, че при него нещата не се получават по същите закони на физиката дупката е замръзнала и водата си изтича при дефрост от където си поиска.
Трябва да се радваш че въобще се отича!Първоначално публикувано от MaroderBG
Днес се отбих през службата и какво да видя Haier-а умрял от студ.
http://media.snimka.bg/1733/009722368-big.jpg
http://media.snimka.bg/1734/009722380-big.jpg
Кво ще рече издал Богу дух - виждаме нормално заледено климатиче, не работи ли вече?
Не се размразява качествено, което ще рече че не работи ефективно (35* на изхода на вътрешното тяло), което ще рече че няма смисъл да работи.Първоначално публикувано от enkov
Този лед ще се разтопи чак на пролет, ако не му помогна.
Enkov, ако това е нормално заледено климатиче, какво ли ще е ако замръзне?
Шегувах се, ама то така нависоко - как ще му помогнеш? С форсиране в студен режим ли?
Аз смятам да му помогна като го включа чак лятото на охлаждане, а сега калорифера.Първоначално публикувано от enkov
Абе ако се стопли малко времето ще си поиграя със сондата която следи края на дефроста.
За много години. По случай новата година, направих подарък на климатика - напълно безплатна баня с гореща вода / без сапун /, в резултат на което сега изглежда и се чувства мнооооого по-добре. Според мен проблема е в краткия дефрост и силно начупената тава, но на на 05.01. имам среща със "спецовете" и те ще кажат какво ще бъде решението.Това за местенето на датчика е интересно, обаче къде, как и с колко да се мръдне не става ясно. Ами ако след преместването при -10 почне да прави 20 минутен дефрост през 40-45 минути / както е в момента / какво ще правя при положение, че съм с малко дете - включвам духалката и после я спирам??? Мисля, че това не е решение, но нека по знаещите да се изкажат. А това за дупките на тавата и тяхното разширяване - аз съм за!. deian обади се първо ще ги нарежем, после ще запалим и надали ще има лед и по тавата и по климатика, то може и климатик да няма, но ..................
curizo,нищо не рискуваш с датчика.Дефроста при повечето марки е ограничен до 10 мин.Не е нужно даже да го местиш на друго място.Достатъчно е да го отдалечиш на 3-4 см от топлообменника.На 5.01.мога да ти пусна снимки как е решен въпроса при дайкин.датчика е в шлауфка,която стърчи 3 см повече и е насочена обратно на топлообменника.Не мога да ти дам 100% гаранция че ще ти помогне,но ти гарантирам,че няма да ти навреди.
Ако постнеш и снимки цена няма да имаш, поне може да измислим някакво решение. А ако не е тайна, каква е причината за промяната при този Дайкин, за когото споменаваш и дали, ако е имал проблем подобен на МХИ, то той е бил преодолян по този начин или ти просто споделяш как конструктивно е решен въпроса при всички Дайкини .............
Така е при всички Дайкини.Снимка-най-рано на 5.01.Някой собственик на Дайкин може да ти снима и пусне по-рано.