Страница 39 от 194 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Размразяване на климатици

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    С малко повече водка в тия празници и може да се добереш до центр.отвор,хахаха.Шегувам се,разбира се.
    Ако след всеки дефрост се изсипва по 1 шише с водка в тавата, ви гарантирам че тавата ще е чиста до края на зимата

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Айде, почна се с дефростите най-сетне - в Плд валя сняг, влажност над 55%! Заледява цялата пита равномерно, пуска дефрост, оправя се, но после при чисто черна пита и изтекла вода мигновено се заскрежава леко, защото пуска на макс жега вътре, за да навакса падналата с 0.4-0.5С температура (е аз и вратата отварях няколко пъти да излизам да гледам процеса и помогнах за изстиването на стаята малко). Ще видим как е по-нататък! При дефрост е безшумен, спира и двата вентилатора и само леко бръмчи компресора! Е, вътрешния по указания се спира, ако падне под 38С изходящия, а той пада, де ще иде!

Пак да спомена каква черна вода изтече, леле мале - ужас. Дано поне тия сажди са като антифриз, ама едва ли - шегувам се! То тия 3 дни не можеше да се излезе на терасата или на улицата - пушек като в газова камера - имаше безветрие и смог! Плюс тия бомбички и ракетки!

4. Тук е от
    Jan 2008

Кериера е 9-ка Gold серията с ДС инвертор и е купен на миналата Нова година.
    Определено Саньото няма нагреватели на тавата, но твърдя, че същата се затопля осезаемо. Освен това как иначе биха се отделили замръзналите капчици от предишния дефрост.
    В същото време два етажа по нагоре има монтирана на същото място Тошиба-Никита 13 ка с монтирана тръба на отвора и накрая на въпросната тръбичка има сталактит окло 40 см. Това го казвам не за да подчертая някаква слабост на марката, а да заключа, че условията са позволявали образуването на висулка и при мен.
    Друго нещо което ми прави впечатление при Саньото е интензивния шум който се чува при дефростта на вътрешната пита подобен на капваща капка вода върху гореща печка. Най-вероятно процеса вътре е подобно изпаряване, но режимите при които става това са доста интензивни /специалистите имат думата тук/, защото при Кериера не съм чува такъв шум.

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Тавата се затопля от конденза,който се оттича от нагретия топлообменник.Много ясно,че замръзналите капчици ще се разтопят от топлата вода.А висулките се образуват,когато конденза по пътя си се е охладил до замръзване.

6. Тук е от
    Jan 2008

Ако логиката е такава защо си говорим въобще за замръзване на климите. Единстевено трябва да оправим наклон на тавата в съответната посока и да липсва накрайник с тръба за оттичане. Не мисля, че това е достатъчно и е необходимо да изляза на другата тераса където е монтиран Кериера за да видя, че при него нещата не се получават по същите закони на физиката дупката е замръзнала и водата си изтича при дефрост от където си поиска.

7. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от MaroderBG
    дупката е замръзнала и водата си изтича при дефрост от където си поиска.
    Трябва да се радваш че въобще се отича!
    Днес се отбих през службата и какво да видя Haier-а умрял от студ.
    http://media.snimka.bg/1733/009722368-big.jpg
    http://media.snimka.bg/1734/009722380-big.jpg

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Кво ще рече издал Богу дух - виждаме нормално заледено климатиче, не работи ли вече?

10. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Кво ще рече издал Богу дух - виждаме нормално заледено климатиче, не работи ли вече?
    Не се размразява качествено, което ще рече че не работи ефективно (35* на изхода на вътрешното тяло), което ще рече че няма смисъл да работи.
    Този лед ще се разтопи чак на пролет, ако не му помогна.
    Enkov, ако това е нормално заледено климатиче, какво ли ще е ако замръзне?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Шегувах се, ама то така нависоко - как ще му помогнеш? С форсиране в студен режим ли?

12. Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от enkov
    Шегувах се, ама то така нависоко - как ще му помогнеш? С форсиране в студен режим ли?
    Аз смятам да му помогна като го включа чак лятото на охлаждане, а сега калорифера.
    Абе ако се стопли малко времето ще си поиграя със сондата която следи края на дефроста.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Хайер и циганин зимата не бачкат,доказано е.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

За много години. По случай новата година, направих подарък на климатика - напълно безплатна баня с гореща вода / без сапун /, в резултат на което сега изглежда и се чувства мнооооого по-добре. Според мен проблема е в краткия дефрост и силно начупената тава, но на на 05.01. имам среща със "спецовете" и те ще кажат какво ще бъде решението.Това за местенето на датчика е интересно, обаче къде, как и с колко да се мръдне не става ясно. Ами ако след преместването при -10 почне да прави 20 минутен дефрост през 40-45 минути / както е в момента / какво ще правя при положение, че съм с малко дете - включвам духалката и после я спирам??? Мисля, че това не е решение, но нека по знаещите да се изкажат. А това за дупките на тавата и тяхното разширяване - аз съм за!. deian обади се първо ще ги нарежем, после ще запалим и надали ще има лед и по тавата и по климатика, то може и климатик да няма, но ..................

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

curizo,нищо не рискуваш с датчика.Дефроста при повечето марки е ограничен до 10 мин.Не е нужно даже да го местиш на друго място.Достатъчно е да го отдалечиш на 3-4 см от топлообменника.На 5.01.мога да ти пусна снимки как е решен въпроса при дайкин.датчика е в шлауфка,която стърчи 3 см повече и е насочена обратно на топлообменника.Не мога да ти дам 100% гаранция че ще ти помогне,но ти гарантирам,че няма да ти навреди.

17. Тук е от
    Jan 2008

Ако постнеш и снимки цена няма да имаш, поне може да измислим някакво решение. А ако не е тайна, каква е причината за промяната при този Дайкин, за когото споменаваш и дали, ако е имал проблем подобен на МХИ, то той е бил преодолян по този начин или ти просто споделяш как конструктивно е решен въпроса при всички Дайкини .............

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Така е при всички Дайкини.Снимка-най-рано на 5.01.Някой собственик на Дайкин може да ти снима и пусне по-рано.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 194 ПърваПърва ... 2937383940414989 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе