Страница 18 от 194 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Re:Размразяване на климатици

Днес монтирвах на един човек 2бр мидея същия има и дженерал и ме помоли да го заредя понеже е монтиран от 4 години заредих го но за съжаление духа топло колкото с уста да духаш трагична картина . В същия блок имаше няколко климатика различни марки но един хаер така е замръзнал и бученето се чува в сатите на целия етаж в съседните апартаменти ето и снимка.

2.  

3. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от conan
    Здравейте, имам Panasonic PW12DKE 2 бр. и доста прилично замръзват.До такава степен ,че перката започва да се удря в леда.Климатика ли е калпав или при всички китайски панасоници е така?
    Имам го същия. Не е замръзвал толкова сериозно, но аз си го знам, че е китайче и си го поливам редовно с гореща водица като ходя да чистя терасата. 2 шишенца и около щуцера не остава грам лед, предполагам, че и по дъното не остава.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2004

е и аз го имам същия, сега му е 3-та година и почна да зъмръзва, вчера половината пита беше покрита с ЛЕД поне 3-4см дебелина. поливах го с 10тина шишета вода, а навън беше 5г. това от по-малко фреон ли е или много мъгла тази година?

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от zdravko
    Ето, че и Дайкин замръзват и се налага размразяване понякога

а ръцете са къси...
    Това твоя даикин ли е. Ако е твоя да ти кажа как да го размразяваш без сешоар. Ако приемем, че не е проблема в малко фреон(не е изключено) изключваш от дистанционното клиамтика. После от контакта. Изчакваш една две минути и включваш. Включваш от дистанционното и клиамтика ще се размрази, но не веднага, а да кажем до час. Ако това не помогне включваш на размразяване и на powerfull. Не е необходимо да го лъжеш със сешоар. Ако не се размрази след рестарта занчи има някакъв проблем, но при всички случаи ръчноте размразяване не е необходимо.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Плевен

Това значи ли, че ако има малко фреон няма да топли както трябва/което е логично/, но в същото време ще работи без проблем. Имам 2 2-ра у-ба на 2 и 3 г. досега не са зареждани или проверявани за фреон. Едини Fujitsu започна много често да се размразява, а няма дори скреж по него и на 23 гр. заложени, в стаята са около 20 гр. Миналата година май топлеше повече.
    С две думи, как мога да си направа диагностика, или на колко време реално фреона дава "фира" и е нужно да се дозарежда.

7. Тук е от
    Jan 2008

и аз съм на В. Априлов утре ще има много мъртъвци вън е -6 и непрогледна мъгла на влизане погледнах климите по блока LG и ELITI бяха ледени дори дрънкаха перките дъртия NATIONAL бачка много добре 26 на дистанционно изключва на 26.5 термометър на 1 метър от земята на 50 мин. размразява за 6 мин. и пада до 24.5 градуса (питата е нормално заскрежена тамън престават да личат ламелите и включва размразяване - изключва когато я издуха и дори е изсушена няма даже висулка отдоло) утре чакам MITSUBISHI MSZ-GC35VA надявам се да е по добър от този някой има ли впечатления

09:00 сутринта външна -7 на дистанционно 26 (тих режим на вътрешното тяло) на термометър 23.3 пита чиста и суха три малки висулки отдоло (през ноща се размразяваше доста пъти около 5-7)

(това не е реклама NATIONAL-а бачка до -10 когато беше -16 едвам дигаше на 20 при 30 на дистанционното след 20 мин. идва MITSHUBISHI-то)

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

Искам да попитам.. докато размразявах по посочения по горе начин със сушоара (междудругото става доста бавно) наместа без да искам се накривиха лентичките на радиатора..(много са фини.. докато ги понатиснеш малко и...) това много кофти ли е.. да се мъча ли да ги оправям колкото мога или може да стане по зле...???

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

О боже ама това синиото било сушоар аз мислех че е канче с ттопла вода. То като знам с пистолет за топъл въздух дето прави 300градуса колко трудно става а с този за коса направо е мъка.

11. Тук е от
    Jan 2008

Навън отново непрогледна мъгла -4 MITSUBISHI-то (26 на дистанционно) вече гордо стои до NATIONAL-а (24 на дистанционно) на термометър 24 градуса на отворени врати през Г-образен коридор MITSUBISHI-то се размразява на по кратко време но за много по кратко време засега изсушава питата и не трупа лед NATIONAL-а се размразява по накратко и за повече време и отново не трупа лед но преди размразяване се получава така че духа като вентилатор около 10 мин. по надоло по блока едно LG беше мъртво друго всичко държеше фронта един ELITE беше малко по шумен термометърът вече удари 25 градуса

НАЙ - ЛЕСНИЯТ НАЧИН ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ : Замръзва ти климатика , не го спираш почва да бучи , не го спираш спира да работи , викаш фирмата която го поддържа (констатират изгорял компресор) , казваш им да го свалят и да ти го оставят в коредора , стъмва се обличаш се взимаш климатика и им го вкарваш през витрината в магазина - СЛЕД 2-3 ЗИМИ НИКОЙ НЯМА ДА ПРОДАВА ЛЕДОГЕНЕРАТОРИ

12. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lenard
    НАЙ - ЛЕСНИЯТ НАЧИН ЗА РАЗМРАЗЯВАНЕ : Замръзва ти климатика , не го спираш почва да бучи , не го спираш спира да работи , викаш фирмата която го поддържа (констатират изгорял компресор) , казваш им да го свалят и да ти го оставят в коредора , стъмва се обличаш се взимаш климатика и им го вкарваш през витрината в магазина - СЛЕД 2-3 ЗИМИ НИКОЙ НЯМА ДА ПРОДАВА ЛЕДОГЕНЕРАТОРИ
    Ъъъ... това с непродаването може да стане ако се организирате цяла дружинка и им напълните магазина през витрината.. иначе от 1 случай едва ли ще се трогнат. Българина си е дебелокож... и е нужно малко търпение и постоянност за да го убедиш в нещо. Пък за бг търгашите да не говорим...

13. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Ъъъ.... ще ги отремонтират и пак ще ги продадат

14.  

15. Тук е от
    Aug 2007

Ще пробвам да кача снимка на моя ХАЕР в полу замръзнало състояние.Климатика работи като по учебник.Размразява се сaм досега никога не съм му помагал.При напълно замръзнало външно тяло Т на въздуха от вътрешното тяло е 43 градуса , след като се размрази Т достига и минава 53 градуса. Жалко че има толкова недоволни от тази марка.Аз съм много доволен от този модел HSU-18RE03.
    Ще пробвам да кача снимки ина други марки в замразнало състояние.
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=209120&photo=2

16. Тук е от
    Jun 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Това твоя даикин ли е. Ако е твоя да ти кажа как да го размразяваш без сешоар. Ако приемем, че не е проблема в малко фреон(не е изключено) изключваш от дистанционното клиамтика. После от контакта. Изчакваш една две минути и включваш. Включваш от дистанционното и клиамтика ще се размрази, но не веднага, а да кажем до час. Ако това не помогне включваш на размразяване и на powerfull. Не е необходимо да го лъжеш със сешоар. Ако не се размрази след рестарта занчи има някакъв проблем, но при всички случаи ръчноте размразяване не е необходимо.
    Как се включва размразяване.Аз съм с универсално дистанционно на ,което има автоматичен режим /топло студено/,охлаждане,една капка/сигурно обезвлажняване/вентилатор и режим топло?

17. Тук е от
    Dec 2007

Ще кажа на всеки,който се е насочил към климатик haier да бяга длече от него.Аз имам haier e:HSU-12HD03/R2 от 2 месеца,и от тогава ми почнаха главоболията.Добре,че собствениците на фирмата излезаха печени,та си доплатих и очаквам сега наистина нещо добро-daikin.

18. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от kalema
    Ще кажа на всеки,който се е насочил към климатик haier да бяга длече от него.Аз имам haier e:HSU-12HD03/R2 от 2 месеца,и от тогава ми почнаха главоболията.Добре,че собствениците на фирмата излезаха печени,та си доплатих и очаквам сега наистина нещо добро-daikin.
    kalema попаднал си на възможно най-лошия модел на haier
    аз сам със HSU-18RE И СЪМ СУПЕР ДОВОЛЕН

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 194 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе