Страница 92 от 194 ПърваПърва ... 42829091929394102142 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Re:Разскрежаване при климатиците

Имам въпрос-Днес гледам, че като се включи климата се образува съвсем леко заскрежаване на две ивици. След една минута вече го няма. Един приятел каза, че външното тяло имало нагревател и топял лекия скреж.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

babati при тоя лед няма ли по големи вибрации.така ли си седи

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от pif_40
    babati при тоя лед няма ли по големи вибрации.така ли си седи
    Мърка

http://tinypic.com/player.php?v=r1eou8&s=5

5. Тук е от
    Jan 2003

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    А кой казва че е намален?
    Тук коментара е за нищожно парченце лед в дясната част климатика.
    говоря за скрежта между ламелите. тя знаително намалява, и дори спира обдухването на питата с въздух. тези термопомпи се нуждаят от огромно количество възух за да има висок КОП. На снимката се вижда една задръстена пита с намален топлообмен.

6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от naughty hacker
    говоря за скрежта между ламелите. тя знаително намалява, и дори спира обдухването на питата с въздух. тези термопомпи се нуждаят от огромно количество възух за да има висок КОП. На снимката се вижда една задръстена пита с намален топлообмен.
    Не се занимавам с това про принцип, но звучи по-логично редките дефрости да са по-добрият вариант. Може да се смъква КОП (примерно...), но пък помещението изстива при чести дефрости (отделно че самите дефрости вкарват студено в стаята), а и се хабят едни 300W за нищо. С тях не се топлиш а топлиш външната пита без да има защо. Това също е разход на енергия. Също така (това сега си ги изсмуквам от пръстите и не знам дали е така, звучи логично) като размрази веднъж и падне всичката вода тя ще замръзне по-трудно и ще се изтече по-лесно - по-голямо количество вода замръзва по-бавно. Ако има чести дефрости и водата пада в тавата малко по малко, може да се получи натрупване на лед - като е по-малко количество замръзва мигновено щом капне в тавата. Така при чести дефрости и ако тавата не е направена да се оттича добре би следвало тавите да се пълнят с лед и при не толкова тежки условия. Моята клима не отговаря на теорията ми де Но тая зима си е сурова - нон стоп валя сняг тук а и е кучи студ.

p.s. Ако съм казал нещо доста смешно, приемам подигравките

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не сме тук да се подиграваме едни на други, а да си помагаме.

Таква зима не е имало от 25-30 години.Имаше една студена зима 1999г.. 2000г или 2001год. беше не си спомням точно когато около 40 дни държа под нулата и не се размръзна леда и снега, но разликата с тогава е:

1. Нямаше такива ектремно ниски температури в продължение на седмици

2.Сега всяка седмица по няколко дни вали сняг, а тогава наваля снега и 40 дни не се стопи, като междувременно нямаше валежи от сняг.

Сега си проличаха истинските корави модели климатици, зимата ни е като норвежската/шведската.

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Ето и след снощният обилен снеговалеж Нещата отиват към кофата вече както казва Johny

Johnny, la gente esta muy locaa!!

11. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Бабати ако искаш да нямаш такива гледки си вземи Panasonic NE-12LKE 100% гаранция че няма да видиш лед по външното тяло и ще си на топло колкото и студено да стане на вън

12. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от turboie
    Бабати ако искаш да нямаш такива гледки си вземи Panasonic NE-12LKE
    Да бе. Той се скъса да фали Шарпа си, който струва 1000лв., ти го караш да купува машина за над 1700лв. И никъде не е писал, че е на студено

babati, ти повече от месец не махна това листенце от външното тяло, не те ли дразни?

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Бабати,ти трябваше да го запознаеш по отрано с кофата,ама се келешиш-не е срамно и по-добри и класни климатици я познават.Па добре,че долния ред и перката са вдигнати.
    Що да не го хвали,пара е дал-да му се радва,особено като и работа му върши.Пък айде да не се прайм-всеки е минал по-тоя път(е Бабати ги кара със засилка по баира).

14.  

15. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

По-добре топлата вода навреме, отколкото нова перка или изгоряло управление! Не всяка машина има защита при блокиране на перката!

16. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

офф: Според мен кофата е прекалено селско мероприатие по добре събери съфорумци на разпивка и лепни на външното тяло лепенка WC и.. така ще го третираш директно с екологично чист спиртен разтвор на C5H4N4O3 (urin acid) който би имал силно антизамтъзващо действие , единствения проблем би се появил под форма на разгневен съсед че сте му уморили китките...

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Моташе се из форума едно Фуджицу с електрическа скара в комплекта.
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg532142

18. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Това за листенцето... !!! Прав си, дразни много ама не го стигам.. Ще успея, де, но трябва много да се пресягам

Не става въпрос за срам, щом има хора, които поливат клими за по 2K :P Просто тествам машината, интересно ми е как се справя Засега е железарка! Това, че има лед, не й пречи да топли За нея аз съм на първо място Може тя да се тормози и да се скъсва от работа, но няма да спре да бълва жега, нито пък ще ми дефроства, за да й е по-лесно да си бачка Това ми харесва при Sharp - комфортът е на първо място! Машината направо е себеотрицателна, ако мога така да я нарека :P

Колкото до NE-MKE - супер машина e, спор няма, но разбирам тук от форума, че и тя си дефроствала както си иска и без да е необходимо. А да дадеш толкова пари за климатик и той да си разскрежава на случаен принцип, за мен не е нормално... За единия подгрев на компресора толкова пари не давам (айде и за скрол, добре:P)... Аз така и така не си изключвам климите, така че подгрев за какво ми е За 1700 бих си взел GHR и бих му купил нагревател на тавата за 20 лева

За LSR - не го хваля, възхищавам се! Да не съм го произвел аз, че да го хваля (макар че идеята на climamarket да направим нова марка климатици с име "babami" не е никак лоша идея . Нито пък съм търговец или вносител:P Просто хората се отнасят с недоверие към тази марка и я хранeха нон-стоп и аз, като доволен потребител, искам да опровергая всеобщото мнение и да ви накарам да забележите и Sharp като производител на климатици Естествено това не ми пречи да съм обективен и да описвам машината точно такава, каквато е - с всичките и предимства и недостатъци Затова правя и снимки

Sharp се задава със страшна сила на европейския пазар на климатици - помнете ми думата Това е една "скрита лимонка", както се казва:P Дори се замислям за покупка на акции:P

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе