Имам въпрос-Днес гледам, че като се включи климата се образува съвсем леко заскрежаване на две ивици. След една минута вече го няма. Един приятел каза, че външното тяло имало нагревател и топял лекия скреж.
Имам въпрос-Днес гледам, че като се включи климата се образува съвсем леко заскрежаване на две ивици. След една минута вече го няма. Един приятел каза, че външното тяло имало нагревател и топял лекия скреж.
babati при тоя лед няма ли по големи вибрации.така ли си седи
МъркаПървоначално публикувано от pif_40
http://tinypic.com/player.php?v=r1eou8&s=5
говоря за скрежта между ламелите. тя знаително намалява, и дори спира обдухването на питата с въздух. тези термопомпи се нуждаят от огромно количество възух за да има висок КОП. На снимката се вижда една задръстена пита с намален топлообмен.Първоначално публикувано от ferdi
Не се занимавам с това про принцип, но звучи по-логично редките дефрости да са по-добрият вариант. Може да се смъква КОП (примерно...), но пък помещението изстива при чести дефрости (отделно че самите дефрости вкарват студено в стаята), а и се хабят едни 300W за нищо. С тях не се топлиш а топлиш външната пита без да има защо. Това също е разход на енергия. Също така (това сега си ги изсмуквам от пръстите и не знам дали е така, звучи логично) като размрази веднъж и падне всичката вода тя ще замръзне по-трудно и ще се изтече по-лесно - по-голямо количество вода замръзва по-бавно. Ако има чести дефрости и водата пада в тавата малко по малко, може да се получи натрупване на лед - като е по-малко количество замръзва мигновено щом капне в тавата. Така при чести дефрости и ако тавата не е направена да се оттича добре би следвало тавите да се пълнят с лед и при не толкова тежки условия. Моята клима не отговаря на теорията ми де Но тая зима си е сурова - нон стоп валя сняг тук а и е кучи студ.Първоначално публикувано от naughty hacker
p.s. Ако съм казал нещо доста смешно, приемам подигравките
Не сме тук да се подиграваме едни на други, а да си помагаме.
Таква зима не е имало от 25-30 години.Имаше една студена зима 1999г.. 2000г или 2001год. беше не си спомням точно когато около 40 дни държа под нулата и не се размръзна леда и снега, но разликата с тогава е:
1. Нямаше такива ектремно ниски температури в продължение на седмици
2.Сега всяка седмица по няколко дни вали сняг, а тогава наваля снега и 40 дни не се стопи, като междувременно нямаше валежи от сняг.
Сега си проличаха истинските корави модели климатици, зимата ни е като норвежската/шведската.
Бабати ако искаш да нямаш такива гледки си вземи Panasonic NE-12LKE 100% гаранция че няма да видиш лед по външното тяло и ще си на топло колкото и студено да стане на вън
Да бе. Той се скъса да фали Шарпа си, който струва 1000лв., ти го караш да купува машина за над 1700лв. И никъде не е писал, че е на студеноПървоначално публикувано от turboie
babati, ти повече от месец не махна това листенце от външното тяло, не те ли дразни?
Бабати,ти трябваше да го запознаеш по отрано с кофата,ама се келешиш-не е срамно и по-добри и класни климатици я познават.Па добре,че долния ред и перката са вдигнати.
Що да не го хвали,пара е дал-да му се радва,особено като и работа му върши.Пък айде да не се прайм-всеки е минал по-тоя път(е Бабати ги кара със засилка по баира).
По-добре топлата вода навреме, отколкото нова перка или изгоряло управление! Не всяка машина има защита при блокиране на перката!
офф: Според мен кофата е прекалено селско мероприатие по добре събери съфорумци на разпивка и лепни на външното тяло лепенка WC и.. така ще го третираш директно с екологично чист спиртен разтвор на C5H4N4O3 (urin acid) който би имал силно антизамтъзващо действие , единствения проблем би се появил под форма на разгневен съсед че сте му уморили китките...
Моташе се из форума едно Фуджицу с електрическа скара в комплекта.
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg532142
Това за листенцето... !!! Прав си, дразни много ама не го стигам.. Ще успея, де, но трябва много да се пресягам
Не става въпрос за срам, щом има хора, които поливат клими за по 2K :P Просто тествам машината, интересно ми е как се справя Засега е железарка! Това, че има лед, не й пречи да топли За нея аз съм на първо място Може тя да се тормози и да се скъсва от работа, но няма да спре да бълва жега, нито пък ще ми дефроства, за да й е по-лесно да си бачка Това ми харесва при Sharp - комфортът е на първо място! Машината направо е себеотрицателна, ако мога така да я нарека :P
Колкото до NE-MKE - супер машина e, спор няма, но разбирам тук от форума, че и тя си дефроствала както си иска и без да е необходимо. А да дадеш толкова пари за климатик и той да си разскрежава на случаен принцип, за мен не е нормално... За единия подгрев на компресора толкова пари не давам (айде и за скрол, добре:P)... Аз така и така не си изключвам климите, така че подгрев за какво ми е За 1700 бих си взел GHR и бих му купил нагревател на тавата за 20 лева
За LSR - не го хваля, възхищавам се! Да не съм го произвел аз, че да го хваля (макар че идеята на climamarket да направим нова марка климатици с име "babami" не е никак лоша идея . Нито пък съм търговец или вносител:P Просто хората се отнасят с недоверие към тази марка и я хранeха нон-стоп и аз, като доволен потребител, искам да опровергая всеобщото мнение и да ви накарам да забележите и Sharp като производител на климатици Естествено това не ми пречи да съм обективен и да описвам машината точно такава, каквато е - с всичките и предимства и недостатъци Затова правя и снимки
Sharp се задава със страшна сила на европейския пазар на климатици - помнете ми думата Това е една "скрита лимонка", както се казва:P Дори се замислям за покупка на акции:P