Страница 42 от 194 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Размразяване на климатици

Е, то 1000 модела Мидея, монтирани по 1001 начина, кво те учудва? Всички си замръзват, ти поне с климатици се занимаваш!

Дано само тази зима не е така мъглива като миналата.

Да кажа, и на Carrier-а ми е така датчика за външната температура, като на Дайкина! Днес вали яко сняг, влажно е - не е пуснал и капка вода. Работи на 23С, Low fan, не се спира нощем - днес никакъв скреж, ама вчера сутринта яко заледи цялата пита и се дефростна с около 600 мл вода в тавата отдолу! Разскрежи докрай и веднага пак заскрежи и после се махна. Шантава работа!

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Датчика за външна температура не трябва ли по принцип да е отделен от топлообменника? Ако е близо до топлообменника, ще се лъже, че е по-студено, отколкото е.
    jori май има право донякъде. Вижте какво пише за МХИ:
    Дефрост започва:
    4. Когато температурната разлика между датчика за външна околна температура и тръбния датчик на външното тяло превиши:
    При SRK20ZGX-Z и SRK25ZGX-Z - 7 градуса целзий.
    При SRK35ZGX-Z - 5 градуса целзий.
    При SRK50ZGX-Z - 4 градуса целзий.

Т.е. ако се отдалечи датчика за външна температура, той вероятно ще отчита по-високи градуси, следователно разликата между отчетената от него стойност и отчетената от тръбния датчик ще е по-голяма.
    Това обаче е условие за влизане в дефрост. При мен проблемът е не влизането в дефрост, влиза си дори без да има нужда понякога, проблемът е ранното му приключване, към което датчикът за външна температура няма отношение.
    Към приключването на дефрост отношение има единствено тръбния датчик, който при мен трябва да отчете >13*, за да прекрати дефроста.

4. Тук е от
    Sep 2008

Абе хора вие се оплаквате ,че не ви размразяват,а мойта 12лдс от 8ч. сутринта размрази 6 пъти.Направо почна да ме дразни много.Цял ден е на 24гр. а наван не е много студено нито има магла,направо ми писна.

5. Тук е от
    Feb 2008

лао, моя LD също направи дефрост от сутринта 4 пъти.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Деян- и как ще се охлади датчика от питата,като го духа непрекъснато околния въздух с посока КЪМ питата,и то със скорост около 1м/сек.
    Ако можеш да си изместиш по-ниско датчика долу под първата тръбичка ,в ламелите,ще си решиш проблема.Само не знам как ще стои въпроса с гаранцията.Ще трябва да го връщаш на мястото му всеки път,ако викаш сервиза за нещо
    laodzu и flint-явно при вашите клими има и второ условие по време,т.е.ако не е постигнато първото за градусите,след опр.време,заложено в софта се включва дефроста.По-добре няколко ненужни цикъла,отколкото проблемите при заледяването на климатика.Не ми бачка карточетеца да ви постна няколко снимки на къртене на 10 см лед отвън и 5 отвътре на един Хайер и Мидея.По един час борба със всеки.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от laodzu
    Абе хора вие се оплаквате ,че не ви размразяват,а мойта 12лдс от 8ч. сутринта размрази 6 пъти.Направо почна да ме дразни много.Цял ден е на 24гр. а наван не е много студено нито има магла,направо ми писна.
    Не е много студено, около 0 е, нали... Идеално време за дефрост. При 0* влажността играе голяма роля.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2008

Не мога да го разбера това лдна нв година работеше 6 часа на 28-30гр на хай направи баня и не размрази въобще,при условие че отварях непрекъснато прозореца за да хвърляме пиратки,а на вънка беше минус 7.А днес се скъса да размразява,при минус1гр. и ясно време.

Щом казваш може и да е от това Деяне.

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Да, -1 е, ама е и влажно! Може да е -7, ама като е бил сух въздуха, няма кво да се лепне по питата! Моя се скъса и той снощи и през нощта - през 2 часа дефрости!

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Сега пак проследих целия дефрост на моето МХИ залепен за решетката отвън
    Започна, загря топлообменника - обаче се затопли отгоре най-много, а долу леко хладен. Отгоре-надолу започнаха да се стичат капки, стигнаха до последните ламели на топлообменника (където замръзва), климатикът обърна режима и веднага започна да духа ледено студено отвън. Всичко това се случи за 3 минути.
    Та явно прекалено рано излиза от дефрост и едно изместване на тръбния датчик по-надолу към по-студения край на питата би решило проблема. Това е за всички с такива МХИ.

А някой ще ми даде ли техническо обяснение защо топлообменникът се затопля първо в горната си част, а долу за това кратко време не успява да се загрее достатъчно? Фреонът отгоре ли влиза първо и да излиза отдолу? При двуредов как е ситуацията?

12. Тук е от
    Jan 2008

да споделя и моите наблюдения от две различни машини "Еко-клима" CH12ADE и МХИ SRK20ZG-S . Идвете правят много кратък дефрос до 3 мин неповече. До тук с приликите "Екото" след дефрос не включва перката на външното тяло поне 3-5 мин. И разтопената вода се стича по успешно итои задържа малко лед по ламелите но видимо по малко, работи и подържа температурата перфектно, не работи толкова комфортно като "Таиванеца" дефроста е доста шумен вътрешния вентилатор на "LOW" е доста "ХАИ" и не спира като достигне температурата а продължава да разбърква въздуха, спирая само при дефрост. Работи на 22 увеличава се само ако се къпе няко или се смръзнал на 24 не повече, веднага компенсира. Дефроса му нее по време размразява по някак ви други параметри но много успешно, някой път на 2-3 часа няко път за цяла нощ ни то веднъж. Днес например от както съм станал около 8 часа до сега 3 дефроста. Пролетта в преходното време размразяваше доста по често.
    докато МХИ с излизане от дефрос веднага пуска перката/външната/ ако не на пълна то почти пълна скорост конденза слиза додолу и се втвърдава под последната тръба по ламелите /неповече от 2 сантиметра високо/. Имам лек наклон назад и в ляво гледано откъм решетката диагонално на компресора смятам че е подобрия вариянт/бяга от компресора. Машината работи и подържа зададената температура откакто е пуснат нее спиран само му се коригира температурата през деня 20-21 нощем 19.
    Решил съм да му разпробия повече отвори с тези двата не е добре /тавата му е същата като на снимките на ДЕЯН/ даже съм измислил как.
    Успех на всички.
    Не се забелязва работата му все едно че го няма / но добре че го има/.

Докато натрака м моите наблюдения и деян ме изпреварил.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти все едно описваш моя климатик.
    Аз стигам до извода, че проблемът не е в тавата. Тя водата замръзва още преди да стигне до нея - на последните ламели. Оттам се трупа и по тавата, но не е виновна май тавата.
    Сложи си ръката на топлообменника и виж къде се загрява при дефрост и ще разбереш защо остава долу лед. А и защо включва веднага на отопление и перката допълнително спомага за замръзването на потеклата надолу вода.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2008

Прав си за температурата от горе е по топъл и надолу сие хладен но и горе нее много. "Еко климата" Направо става гореща цялата пита. Но за дупките съм решен ще го атакувам на пролет и ше си направя и тава под тях защото са ми в терасата. Има един лаф от много глава не боли все ще помага.
    А ако ефекта е слаб догодина и нагревателен кабел ще сложа.
    Успех.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Деяне-за въпроса ти по-горе-Да,нагретия фреон влиза отгоре,а излиза отдолу вече като течност и то охладена.При двуредовите няма разлика,влиза чрез тетка едновременно в горните краища на двата реда.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Значи просто дефроста приключва преди фреона да е затоплил долната част.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,ако датчика е по-високо или се задейства опцията по време за дефроста.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 194 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе