Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 284
Like Tree65Одобрявам

High COP ... Low COP

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re:High COP....Low COP?

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Значи признаваш че конвенционален с характеристиките на 12LCC т.е.COP 3,6 и т.н.т.ще е по-ефективен от 9LCC поставен при конкретните условия т.е. твоите...
    Да - зададен по този начин въпроса няма друг отговор! Признавам че конвенционален 12ка, какъвто и да е ще е по-ГАДЕН от 9ка LCC, така е и това е съвсем логично (разбира се ако е ПРЕ-оразмерен към моето помещение в което бих поставил и 9LCC-то, някъде около 14-15кв.м.).

Едит:
    Тук на този документ, на страница 4-та (графиката): Дайкин едвали лъжат
    http://www.intercold.gr/air-conditio...UPER%20INV.pdf
    Интересен подход е даден на стр.7, точка 4. Целта отново е да се подобри COP чрез увеличаване на енталпията в кондезатора, само че не с цената на смъкване на налягането (а оттам и мощността на машината) ами с цената на по-ефективно и добро суб-охлаждане.

Следният файл (страница 8, фигура 6):
    http://www.carel.com/carelcom/web/do.../402200110.pdf
    As is clear, unit performance increases greatly lowering the load power with a maximum COP of 4.55 (at around 50% of load power).
    Става въпрос за подобрение на COP от нива 3.1 на 100% натоварване до 4.55 при 50%. Също е вярно и това:
    As a second result we found that unit COP has an evident decrease working around both maximum (75 Hz) and minimum (25 Hz) frequency due to the inverter power consumption and compressor design.
    http://www.worcester-bosch.co.uk/hom...nd-performance
    Вижда се (с червен цвят -50% натоварване и тъмно син при 100%), че се запазва тенденцията и при различни външни температури.

Тук http://www.affordair.com.au/whatisai...atisaircon.htm, в точка 6:
    1. The requested temperature is reached much faster (at the high speed level of the compressor)
    2. This time is reduced by 30%.
    3. There are energy savings (up to 70%) with the compressor at low speed.
    4. Avoiding compressor cycling means that there are no voltage drop peaks.
    разликата между 30% в полза на инвертора при номинал и 70% при ниски натоварвания на инвертора мисля, че не е никак за пренебрегване, така че тази 9LCC целогодишно ще сдъвче като "куцо пиле - домат" тази конвенционална 12ка!

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Имам себе си за средно интелегентен човек, отговорът ти е наверно за супер интелегентни защото аз нещо не го разбирам...

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

KonanVarvarina, и аз не разбирам всичко дадено от мен-а, но това не значи, че той иска да каже колко сме тъпи! Напротив, прави си самоотвод..Няма нищо лошо в това, нещата да се обясняват точно(т.е. сложно), но е по-добре да се обясняват просто.Board Man, съжалявам, че се повтарям, но е по-добре да се обясни смисъла на "нещата", отколкото да се пращаме по линкове.. Казах го и на geozap, явно се е обидил човека, няма го никакъв...

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Той Борда е хванал първия сайт на климатична фирма с "добри" цифрички и давай насам.И аз мога да извадя данни от Екоклима за Осака с КОП 5,00,ама дали ще си повярвам?

6. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Стига,бе vanko68, я ми дай данни за конвенционал с СОР 5 .Де го това чудо?Ама да не е Осака, че може и да е повече..

7. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от
    As a second result we found that unit COP has an evident decrease working around both maximum
    (75 Hz) and minimum (25 Hz) frequency due to the inverter power consumption and compressor
    design.
    We think there will be no problems in total unit performance regarding a reduction in of COP at
    75 Hz as this running frequency is definitely not frequent (estimated around 1...2% of total unit
    running time).
    On the other hand it is possible to save energy by controlling the minimum inverter frequency in
    order to avoid the compressor working with very low COP.
    For this reason the minimum inverter frequency has been calculated by the control algorithm on a
    case-by-case basis. It generally depends on the outside temperature and has been set between
    30 and 35 Hz. We experienced that working with an on/off modulating frequency stopped at the
    minimum value is sometimes more efficient than working at constant low frequency values.
    (see Table 1).
    В един от линковете на Board Man (страница 8, фигура 6) има интересно обяснение...
    Обърнете внимание на последния абзац.. мисля, че това напълно обяснява поведението на някои инвертори...
    И това не означава, че конвенционалния е по-ефективен (или ако щете съизмерим) с инвертора... просто показва, че управлението наистина е доста сложно
    А относно това дали обяснява сложно - просто обяснява всеобхватно... ама трябва и да се чете...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Oct 2007

Добре де, не ми плащат да кисна по сайтове - айде купувайте си и от евтинките и от скъпичките, и конвенционалки, и инверторчета..., супер са - бръмчете ги на максимум - идеално е! И просто да кажеш нешо - бам, българина те плюе, сложно и с факти да ко кажеш - пак.
    /Офф
    Българина е като жената - каквото и да направиш от две възможни решения, пак си яко згазил лука. И мене ми писна вече в таз държава, така че всеки да си купува какъвто сметне за добре климатик (ама изобщо не ги гледайте цветните картинки, тях ги сложих за интерес, а пък дето има формуки е за да ви объркам)

Айде... и без това жената ме ревнува от това, че отделям толкоз време на форума. Пък за вашите деца не знам кой ще ги учи - аз не виждам смисъл да ги уча на каквото и да било (не на климатична техника). Щом големи хора а акъл не мога да убедя, какво остава тогава за дребосъците, айде учете си ги смело.

П.С: Канех се да напиша лека статийка тук за това върху какво се отразява точно липсата на отделна изолация на тръбният път. Малко инфо за суб-охлаждането под точката на втечняване на хладилният агент, от какво зависи, да проследя по схемата на един климатик какво става когато тръбите са в обща изолация и на кой режим вреди повече, дали на отопление и на охлаждане, колко вреди точно... ама айде, ще се простите с това но мисля че така или иначе нямаше да го оцените и да Ви е интересно. Само да отметна, дадената в подписа ми консумация е за 12LCC, което има обща изолация на тръбния път а не индивидуална както е по правилата. Всеки да си прави сметка при тези показания как би се изменила при изолиране отдело (този преходен сезон ще го направя - ще излорирам тръбният път отделно, пак ще измеря при подобни параметри, разликата ще цъфне на яве, но едва ли ще коментирам резултатите).

Адиос, беще ми приятно да си комуникирам във форума, ама понякога нерви - по-добре да си ги спести човек (нервите де, ежедневният стрес е такъв, че има къде да ги вложи) и без това каузата е с идеална цел

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Извинявам се , ако аз съм Ви обидил.Но, все пак, чета с интерес , какво си написал например ти - Board Man, а това че, ти казвам , че не се разбира... е мой проблем.. Гледах всички графики, даже се опитвах да чета..., но ми писна...Вярно, губене на време е да пишеш в този форум, но пък аз съм ти благодарен! Дай Боже, да мога да ти помогна аз.

11. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

По принцип казано, в раздела "Отопление и климатизация" всеки е свободен да пише това което мисли, без да се съобразява дали на някой му харесва или не написаното или начинът по който е написано. Различията в мисленето са хубаво нещо и е много желателно да ги има.

Хората са различни и възприемат написаното по различен начин. Напълно нормално при писане във форум е да има участници, които да не те харесват, да изразяват съмнение в изказана от теб теза (съмненията са хубаво нещо особено, ако са аргументирани). На някой може да си му скучен, друг може да го дразниш, трети може да се опитва да вдяне в дадена тема за какво въобще става въпрос, но да не може и този факт допълнително да го изнервя и прочие. Мисля, че една от правилните реакции е да не се обръща внимание на подобни постове отразяващи до някъде и моментното настроение на пишещия го.

12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Не се притеснявай Боард има и хора които ти разбират писанията .... между другото това за swing компресорите е много интересно доколкото си спомням те са специално разработени за R410А не знаех че ги прилагат в действие....

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Board_Man, не знам защо, но чак сега видях, че си допълнил горното мнение /Отговор #105/. Поздравления.
    Това подкрепя и моето мнение, че COP под номинал расте до един определен момент. Вече в самия минимум се срива надолу и затова някои климатици са софтуерно ограничени да не слизат много надолу (явно и моя така се стреми да не работи в минимума си и затова изключва).
    А за експеримента с изолациите - не се отказвай и го сподели после тук. Аз винаги с интерес чета твоите постове. Смятам, че идеята на този форум, освен съвет към търсещите климатик, е да си изясним някои принципи и поведението на определени климатици. Ако някой не го вълнува това, просто да не пише, но защо трябва да си пречим? Напоследък точно заради такива неща качествени хора напускат форума.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

А за експеримента с изолациите - не се отказвай и го сподели после тук. Аз винаги с интерес чета твоите постове. Смятам, че идеята на този форум, освен съвет към търсещите климатик, е да си изясним някои принципи и поведението на определени климатици.
    +1

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Очо
    KonanVarvarina, и аз не разбирам всичко дадено от мен-а, но това не значи, че той иска да каже колко сме тъпи!
    Очо,далеч съм от мисълта,че някой се опитва да ни изкара тъпи...
    Аз самият от известно време насам пледирам да се опитаме да разсъждаваме върху условията и начинът на ползване на климатичната техника.Да се опитаме да определим тези от тях които биха предупределили ползването на такава техника и съответно ефективността на видовете и.
    Мен не ме интересуват напъните,споровете и обясненията на съфорумци с познания по електротехника,които ми обясняват принципа на работа на климатика и пренася ли той топлина от околната среда или не,повишава ли се налягането в компресора или не и кое от тези двете е определящо.Мен не ме интересува защо някой си е сложил 12-ка инвертор при това не лош в помещение 14 м2,а ефективността на тази машина в тези условия.
    Казано в едно изречение...кога и при какви условия е целесъобразно да се ползва климатик за отопление...кога и при какви условия е задължително да бъде инвертор и кога конвенционален...
    deian, и кои “качествени” хора са напуснали форума ???

17. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Board_Man
    Малко инфо за суб-охлаждането под точката на втечняване на хладилният агент, от какво зависи, да проследя по схемата на един климатик какво става когато тръбите са в обща изолация и на кой режим вреди повече, дали на отопление и на охлаждане, колко вреди точно...
    Има значение естествено, по принцип, ама при сплита...?? Дроселирането започва отвън, та няма много какво подохлаждане да гоним. Лично за мен тоя въпрос е доста спорен. Нищо не отричам, само не мога да преценя всички "за" и "против".

.......що се палиш толкова? Споко.

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Офтопик!
    Конан, аз също съм Потребител. Нямам нищо общо с климатичната техника, освен с дистанционното и отвреме на време с филтрите на климатика. Но, ми е интересно как се променя СОР-а при различни натоварвания. За мен, той е макс при номинал, единственото нещо, което ме кара да се съмнявам е измерването на Board Man. Както и минималната консумация: има ли климатици харчещи по-малко от 250Вт(примерно),при това да топлят и да не им се скапва, тоя прословут СОР. Всъщност, все тая. Няма да си сменя климатика я..., щото бил с голямо минимално топлоотдаване.Ами майната му, да отдава както си знае.. Вещите, са за да ни служат на нас, а не ние на тях.. Друг е въпроса, че при всяко ново нещо, седиш и му се "кефиш". При пускането на новата ми пералня(зададох всичко на макс), тя пра два часа(една кърпа,това сложих) и аз почти през цялото време гледах... Може и да съм "перко", ама я изгледох до края.. Надявам се, да сте се посмели с моята пералня..

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 19 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MHL (Mobile High-Definition Link)
    От hristoslav2 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 8
    Последно: 10-09-15, 11:45
  2. High-definition камина и аквариум
    От KillingTime във форум Телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 23-03-09, 00:45
  3. High Contrast #1
    От Борис във форум Windows
    Отговори: 7
    Последно: 24-06-04, 19:17
  4. SuSE 9.0 and high CPU usage
    От alexandro във форум Linux
    Отговори: 9
    Последно: 30-10-03, 12:01
  5. High Volume Recording
    От hipo във форум Windows
    Отговори: 2
    Последно: 04-02-02, 00:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе